Kuvia Uivasta venenäyttelystä

Uiva venenäyttely

Lauttasaaressa Helsingissä Uiva venenäyttely (16.-19.8.) kokoaa ison joukon kalastajallekin sopivia paatteja nähtäväksi. Erityisesti kalamiehen silmä osuu alumiiniveneisiin, joita on nyt Suomessa enemmän tarjolla kuin muutama vuosi sitten.

Marine Kevyet Alumiiniveneet

Näppärän näköinen Marine alumiinivene, joita on tarjolla kokoluokissa 305-439 välillä. Kevyin malli painaa vain 37 kg. Voisi sopia esimerkiksi hankalan matkan päähän vietäväksi. Kulkee myös auton kattotelineiden päällä.


Kotimaiset Alutroll veneet

Alutrolin tilankäytössä on kalastajan vaatimukset otettu hyvin huomioon. Veneen pohja on yksinkertaisesti yhtä tasaista tilaa lukuunottamatta keulaa, jossa on heittotaso. Edustajan mukaan sisätilat ovat räätälöitävissä toiveiden mukaan veneen tilausvaiheessa eli paatista voi suunnitella vetouisteluveneen tai jigittelyveneen heti ostovaiheessa. Varsinaista moottorikaivoa veneessä ei ole ollenkaan. Moottori on ikään kuin veneen ulkopuolella erillisessä "telineessä". Alutroll veneitä on kokoluokissa 350-650. Valmistajan nettisivut täällä


Silver Wolf
 
Uusi Silver Wolf näyttää tältä. Vene on 510 pitkä. Tilaratkaisut puoltavat mukavaa matka-ajoa. Äkkisiltään siitä näyttäisi kolme henkilöä kalastavan yhtäaikaa, mutta kahdelle olisi hyvät tilat. Hinta konevenepaketille oli noin 20000 euroa.


Linder 445 Catch

Linderissä on mainio heittotaso veneen keulassa. Heittotason alla hyvät säilytystilat. Voisi kuvitella, että keulamoottorilla varustettuna oikein hyvä vene hauenkalastajalle tai jigaajalle. Kolmelle henkilöä kalastaa hyvinkin tästä veneestä. Kaksi heistä mukavasti.

 
Moottorikaivon päältä voi kalastaa myös. Penkki ikään kuin jatkuu heittotasona veneen takaosaan asti.


Sunde veneet

Sunde veneet ovat tuttuja Norjan Jäämerellä kävijöille. Vuokraveneet ovat hyvin monessa paikassa näitä veneitä. Norjassa ne ovat Kværnø merkkisiä. Se on merikelpoinen ilman ylimääräisiä hienosteluita. Sen vuoksi ne kai Norjassa ovatkin vuokrakäytössä, että niitä on hankala saada hajalle. Kokoluokka välillä 515-720.


Kaiteet on hitsattu jykevästi laitoihin kiinni. Sisätilat hienostelematonta tyyliä. Lattia on tasainen, mikä on tietenkin kalastajalle olennainen seikka. Tämä kuva on 660 mallista. Siinä kalastaisi 5-6 henkilöä samaan aikaan.


Buster XL Pro - Kalle Paavolan vene

Kalle Paavolan opasveneessä riittää elektroniikkaa ja yksityiskohtia. Taakse moottorikaivon reunoille on laitettu kylmäboksit, joissa toisessa kulkee kalat ja toisessa eväät. Luotainnäyttöjä on niin edessä kuin takana kalastaville. Ja oppaalle tietysti veneen keskellä. Kalle ottaa 5 hlöä yhtä aikaa kalastamaan tähän veneeseen.

Veneen takaosassa on klaffipenkki, joka kääntyy laitaan kiinni, kun sitä ei käytetä. Se toimii heittotasona.

Uistinrasiat kulkevat kätevästi laitaan kiinnitetyissä rasiatelineissä. Niihin mahtuu kaksi normaalirasiaa. Kallella on niissä jigirasioita.

Rosterinen pihtityökaluteline ohjauskonsolin laidassa kiinni.


Laidassa on kiinni kalanmittauskouru aina 60 cm asti. Hyvä idea nopeaan kalan mittaamiseen.