Kuohijärvellä

Lähde: 

Lauantaina pääsimme mökille vasta iltapäivällä lapseni kanssa. Siellä vanhempani jo odottelivatkin meitä. Ruokailun jälkeen laitettiin uusi veneen akku kiinni  ja aseteltiin kamoja veneeseen. Olinhan muksulleni luvannut pienen uistelureissun hienossa kelissä.

Kaikki ahtauduttiin veneeseen ja vesille uistelemaan pariksi tunniksi. Komeassa auringon paisteessa tuli sentään jokunen hauki uisteltua muksun iloksi. Iltasella oli pakko päästä vielä vesille kokeilemaan vaappujen tehoa. Ilta meni muuten mallikkaasti yhtä vastoinkäymistä lukuun ottamatta. Kuohijärvi paljasti jälleen karun luonteensa. Takilan uidessa 18 metrissä päätti penkka nousta hyvin nopeasti kahteen metriin. Takila jäi jumiin kivien väliin ja koko homma oli pantava seis selvittelyn ajaksi. Tähän kului yksi tunti kallista aikaa parhaaseen uisteluaikaan.

Upea sää jatkui myös sunnuntaina. Ei muuta kuin uistelmaan vaan hyttysiä karkuun. Välillä kävimme paistamassa makkarat Hietasalossa ja nauttimassa kesäisestä säästä. Muutama kalamies kävi kääntymässä rannan läheisyydessä, mutta he eivät olleet ilmeisesti juttumiehiä niin häipyivät takaisin järvelle.

Makkaranpaiston lomassa kuului samasta suunnasta minne vene oli aikaisemmin häipynyt todella kova pamaus. Vene oli ajanut kiville. Ihmettelyn jälkeen matka pääsi kuitenkin jatkumaan. Kuohijärvi on todella kivikkoinen järvi, joten paikallistuntemus järvestä ja hyvä merikortti ovat oivia apuvälineitä. Olisivat tulleet tulille niin ehkä tuokin kiville ajo olisi vältetty?Muutamia kalojakin saatiin siitepölyisestä ja rasvatyynestä Kuohijärvestä. Ohessa pari kuvaa. Kaikki kalat saivat jatkaa elämäänsä.

-Timo-