Ajankohtaista nyt

Ursuit Gemino Venture

Ursuitin uusi pelastuspuku muistuttaa perinteistä Gore-tex ulkoilupukua. Ja sellainen se tavallaan onkin.

Tarina isosta hauesta

Kello herättää lauantai-aamuna viideltä. Yhtään ei väsytä. Keitän reippaana kaffet ja pakkaan eväsleivät.

Garmin Virb XE

Uuden Virb Xe:n robusti ulkonäkö huokuu kestävyyttä. Itse kamera on kovan muovikuoren sisällä piillossa akkuineen. Se on vesitiivis ja valmistaja lupaa kotelon kestävän tiiviinä 50 metriin asti.

Meritaimenen kalastus

Hienoja kalan hyppyjä ja veretseisauttavia tärppejä - sitä on meritaimenen kalastus!

ahvenenjigaus

Kalastus on tuottoisaa ja hauskaa – yleensä ahvenet löytää pienen etsimisen jälkeen. Paras ajankohta on syksy, mutta kesällä ahvenia voi myös saada jigillä.

Kaikuluotain Deeper

Mobiili-kaikuluotain on hyvä työkalu retkeilevälle kalastajalle. Se kulkee mukavasti mukana pienen kokonsa ansiosta.

Vantaanjoen Vanhankaupunginkoskesta saatiin 6.9. harvinaisen suuri taimen. Saaja on helsinkiläinen Oleg Tuulas, joka on tuttu näky joella.

Sukelluskalastuksen SM-kisat

Joukkueemme saapui edeltävänä keskiviikkona Uuteenkaupunkiin. Tarkoituksenamme oli viettää kolme päivää alueisiin ja niiden kalastoon tutustuen.

Mikrojigikalastus

Jigikalastaja Kalle Paavola kertoo mikrojigikalastuksesta. Miten ultra light -kalastusta voi soveltaa jigikalastuksessa?

Taimen nollikas

Virtavesitalkoilla parannetaan useiden puroissa elävien lajien elinympäristöä rakentamalla kivestä suojapaikkoja ja sorasta kutusoraikkoja.

Venevuokraus Espoossa tai Helsingissä

Oman veneen hankinta syö pääomia ja ei ole aina järkiratkaisu taloudellisessa mielessä. Vaihtoehtoina omistusveneelle ovat kavereiden paatit, vuokraveneet tai klubijäsenyydet.

Iso ahven

Yli kilon painoiset ahvenet ovat merellä melko harvinaisia. Fishing Lords Oy:n kalastusopas Timo Narisen kyydissä päästiin kuitenkin nauttimaan tästä suurahvensaaliista.

Koskikalastus

Opi koskikalastamaan! Tässä niksit aloitteleville kalastajille, jotka haaveilevat koskissa elävistä jalokaloista.

Turskan kalastus Itämerellä

Nimeni on Kim Jaatinen, olen ammatiltani meribiologi. Kun en tutki meren eläviä vapaasukellan kamera tai harppuuna kourassani Itämeressä. Tänä keväänä aion ottaa Kalastus.comin lukijat mukaan matkalle merialueidemme sopukoihin.

Kalajigin rigaus

Näin rigataan eli koukutetaan isot haukijigit. Tyylejä on monia, mutta tässä yksi hyväksi havaittu.

Suolapulssi Itämeri

Marko Reinikainen Tvärminnen eläintieteelliseltä asemalta kertoo merialueemme tulevaisuudesta nyt, kun suolaiset vesimassat ovat virranneet Itämereen.

Sivut