Etusivun uutiset

Sukelluskalastus Espanja

Syyskuun alussa pidetyt sukelluskalastuksen suurkisat olivat Suomalaisittain onnistuneet: sijoituimme maana 9.

Lajikalastuksen saalista

Lajikalastajat ottavat mittaa kaloista ja toisistaan ensi sunnuntaina Kotkassa. Tuolloin Kotkansaaren vesistä tavoitellaan SM-kisassa mahdollisimman monta eri kalalajia saaliiksi kahdeksan tunnin ajan.

Kaikuluotain Deeper

Mobiili-kaikuluotain on hyvä työkalu retkeilevälle kalastajalle. Se kulkee mukavasti mukana pienen kokonsa ansiosta.

Vantaanjoen Vanhankaupunginkoskesta saatiin 6.9. harvinaisen suuri taimen. Saaja on helsinkiläinen Oleg Tuulas, joka on tuttu näky joella.

HOUTSKARI HAUKICUP

26.9. järjestetään Houtskarissa heittokalastuskilpailu. Kilpailussa noudatetaan C&R -periaatetta. Saadut kalat mitataan, valokuvataan ja vapautetaan.

Sukelluskalastuksen SM-kisat

Joukkueemme saapui edeltävänä keskiviikkona Uuteenkaupunkiin. Tarkoituksenamme oli viettää kolme päivää alueisiin ja niiden kalastoon tutustuen.

Mikrojigikalastus

Jigikalastaja Kalle Paavola kertoo mikrojigikalastuksesta. Miten ultra light -kalastusta voi soveltaa jigikalastuksessa?

Taimen nollikas

Virtavesitalkoilla parannetaan useiden puroissa elävien lajien elinympäristöä rakentamalla kivestä suojapaikkoja ja sorasta kutusoraikkoja.

Venevuokraus Espoossa tai Helsingissä

Oman veneen hankinta syö pääomia ja ei ole aina järkiratkaisu taloudellisessa mielessä. Vaihtoehtoina omistusveneelle ovat kavereiden paatit, vuokraveneet tai klubijäsenyydet.

Iso ahven

Yli kilon painoiset ahvenet ovat merellä melko harvinaisia. Fishing Lords Oy:n kalastusopas Timo Narisen kyydissä päästiin kuitenkin nauttimaan tästä suurahvensaaliista.

Koskikalastus

Opi koskikalastamaan! Tässä niksit aloitteleville kalastajille, jotka haaveilevat koskissa elävistä jalokaloista.

Turskan kalastus Itämerellä

Nimeni on Kim Jaatinen, olen ammatiltani meribiologi. Kun en tutki meren eläviä vapaasukellan kamera tai harppuuna kourassani Itämeressä. Tänä keväänä aion ottaa Kalastus.comin lukijat mukaan matkalle merialueidemme sopukoihin.

Kalajigin rigaus

Näin rigataan eli koukutetaan isot haukijigit. Tyylejä on monia, mutta tässä yksi hyväksi havaittu.

Suolapulssi Itämeri

Marko Reinikainen Tvärminnen eläintieteelliseltä asemalta kertoo merialueemme tulevaisuudesta nyt, kun suolaiset vesimassat ovat virranneet Itämereen.

Kuvia paljon puhutusta "shelfiekepistä" kalastuskäytössä ja pari kuvaa isosta ahvenesta.

Ahvenen pilkintä

Ahvenen pilkkiminen on mahdollista melkein missäpäin Suomea vaan. Ahven on Suomen yleisin kalalaji – sen vuoksi se on kiitettävä pyydettävä ympäri vuoden.

Kirjolohenpilkintä

Kirjolohi on pilkkisiiman päässä hurja pyristelijä. Ahvenen pilkkijälle se tekee yllätyksiä, joita hän ei voi edes kuvitella.

Sivut