Ajankohtaista nyt

Messujen kalastusohjelma on keskitetty Rapala Kalatakuu -altaan äärelle. Joka päivä on luvassa mielenkiintoista kalastusasiaa tekniikoista ja uutuusvälineistä. Vastaa pieneen kyselyyn ja osallistu Vene16-messujen lippujen arvontaan.

Rapala-allas

Mitä uutta 2016 Venemessuilla? Poimintoja muutamista messuilla esiteltävistä tuotteista ja palveluista.

Kalastaja Karoliina Kääpä

Kun Karoliina Kääpä aloitti kalanjalostajan opinnot Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan kampuksella, oli hän ryhmänsä ainoa tyttö.

Mikseivät pehmytvieheet voisi toimia pilkinnässä? Näin Waken Flee -viehe taipuu tasapainopilkiksi!

Ahvenen pilkintä

Ahvenen pilkkiminen on mahdollista melkein missäpäin Suomea vaan. Ahven on Suomen yleisin kalalaji – sen vuoksi se on kiitettävä pyydettävä ympäri vuoden.

Vuoden ensimmäinen made

Vuoden ensimmäinen kala saatiin vain muutama minuutti vuoden vaihtumisen jälkeen! Kalastuspaikkana oli Inarinjärvi.

Ursuit Gemino Venture

Ursuitin uusi pelastuspuku muistuttaa perinteistä Gore-tex ulkoilupukua. Ja sellainen se tavallaan onkin.

Garmin Virb XE

Uuden Virb Xe:n robusti ulkonäkö huokuu kestävyyttä. Itse kamera on kovan muovikuoren sisällä piillossa akkuineen. Se on vesitiivis ja valmistaja lupaa kotelon kestävän tiiviinä 50 metriin asti.

Meritaimenen kalastus

Hienoja kalan hyppyjä ja veretseisauttavia tärppejä - sitä on meritaimenen kalastus!

ahvenenjigaus

Kalastus on tuottoisaa ja hauskaa – yleensä ahvenet löytää pienen etsimisen jälkeen. Paras ajankohta on syksy, mutta kesällä ahvenia voi myös saada jigillä.

Kaikuluotain Deeper

Mobiili-kaikuluotain on hyvä työkalu retkeilevälle kalastajalle. Se kulkee mukavasti mukana pienen kokonsa ansiosta.

Vantaanjoen Vanhankaupunginkoskesta saatiin 6.9. harvinaisen suuri taimen. Saaja on helsinkiläinen Oleg Tuulas, joka on tuttu näky joella.

Sukelluskalastuksen SM-kisat

Joukkueemme saapui edeltävänä keskiviikkona Uuteenkaupunkiin. Tarkoituksenamme oli viettää kolme päivää alueisiin ja niiden kalastoon tutustuen.

Mikrojigikalastus

Jigikalastaja Kalle Paavola kertoo mikrojigikalastuksesta. Miten ultra light -kalastusta voi soveltaa jigikalastuksessa?

Taimen nollikas

Virtavesitalkoilla parannetaan useiden puroissa elävien lajien elinympäristöä rakentamalla kivestä suojapaikkoja ja sorasta kutusoraikkoja.

Venevuokraus Espoossa tai Helsingissä

Oman veneen hankinta syö pääomia ja ei ole aina järkiratkaisu taloudellisessa mielessä. Vaihtoehtoina omistusveneelle ovat kavereiden paatit, vuokraveneet tai klubijäsenyydet.

Sivut