Lupatulot

Lähde: 

Rahat vähenee, millä nyt istut… Siis hoidetaan kalavesiä?
Kalastuspolitiikasta ja sen himmeleistä puhuminen ei ole siimatsolmussa.comin ykkösjuttu, mutta tällä kertaa aamukahvit purskahtivat suusta aika nätisti. Nyt kuuma peruna on se, kuinka kalastuksenhoitomaksun kertymä on romahtanut edelliseen verrattuna. Etenkin Facebookin Vastuulliset kalastajat-ryhmässä on aika hyvää puimista käynnissä. Aiheesta uutisoi mm. Talouselämä, johon viittaan tekstissäni.
”Vajeen arvioidaan johtuvan 65 vuotta täyttäneiden maksuvapautuksesta.”
Jos ihan oikein muistan, niin eläkeläisethän eivät ole ennenkään joutuneet maksamaan kalastusmaksuja… Olipa asia miten vaan, niin kumpia järvellä näkyy enemmän, eläkeläisiä vai parikymppisiä opiskelijoita? Aivan. Ja kummat maksavat? Aivan.

”Uuden luvan vuosihinnaksi tuli 39 euroa, joka on selvästi vähemmän kuin vanhat maksut yhteensä.”
Jos kalastusluvan hinta on 39€/vuosi eli sen verran mitä kuntosalit maksavat kuukaudessa, ei tämän pitäisi olla ylivoimaisen suuri summa kenellekään harrastajalle. Toki romahdus voi johtua monesta tekijästä, mutta mieti vaikka tätä ns. ”Jääsjärven mallia”:
– Perus jantteri käyttää vuodessa kalastusvälineisiin 20€ ja saa saaliiksi pari haukea.
– Lupa maksaa tuplasti tämän verran, mutta millä todennäköisyydellä kukaan sitä tulee kysymään…? Selvää säästöä ja kumarrus kalavesille, tai pikemminkin kalavesistä poispäin.