Utsjoki: Yövuoro ratin takana

Lähde: 

Tarkoitus olisi lähteä myös tsekkaamaan mistä se Teno saa alkunsa. Kuvassa Tenon vuono.
klo 22:34 – Ensimmäinen poro! Eiku se olikin hirvi. Lajimääritys yhdeksänkympin vauhdissa on yhtä helppoa, kuin takilasta, viidestätoista metristä ylös pumpattavan kalan. Ja poikkeuksetta nekin osoittautuvat aina hauiksi.
klo 22:38 – Ispi kömpi Pekan viereen valmistautumaan ajovuoroonsa.
klo 22:52 – Usvaa putkeen ja Pohjanmaan usvaiset lakeudet. Ja pitkät suorat. Onneksi valittiin kulkuneuvo, joka kulkee kuin kiskoilla. Hieno auringonlasku. Mikähän mahtaa olla huiput tällä kuuden kilometrin suoralla, miettii Henri. Itsellämme on lappu lattiassa ja GPS näyttää vauhtia 103km/h.
klo 23:06 – Automme multimediastereojärjestelmä toistaa kaiuttimeen ( ainoaan toimivaan ) pelkästään Radio Novaa. Seitsemän tuntia matkattu ja samat biisit kuultu viidesti. Samat uutiset kuudesti, kuin myös sama masentava sääennuste.
klo 23:47 - Rupes tulemaan viilee. Kattoluukku ei sulkeudu kunnolla, asia korjattu ilmastointiteipillä. Ensi vuonna otetaan se deeluxe-malli, jossa on ne hienot tikkaat perässä.
 
Verkkovastaava poistuu tässä kohden untenmaille ja toimittaa tuoreimmat aamuyön uutiset sekä tapahtumat eetteriin heti tuoreina lauantai aamuna…