Ahventa ja tattia sekä perunapaistos

Kalaa ja tattipaistos

Jos herkkutatteja tulee vastaan kalapaikalla, niin kannattaa pistää talteen. On nimittäin aivan mieletöntä einestä, niin kuin se sienen nimikin jo hieman lupailee. Paras aika sienille on siinä elo-syyskuussa. Tarjoa vaimolle, niin varmasti irtoaa vapaata kalapäiville! Ahvenen sijasta voi tietenkin myös kuhaa tarjota. Tästä syö 3-4 henkilöä. Tämän voi tarjota vaikka perunapaistoksen kanssa. Karppaajille suosittelemme jättämään perunan pois. Hörppääjille voisi suositella kuivaa valkoviiniä esim. Pinot Gris tai muu vastaava.


Tarvitset:
8 ison ahvenen filettä
300 g tattia pieninä paloina
4 rkl Creme Bonjour kermavalmistetta tatinmakuisena
1 punasipuli
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
3 rkl voita
1/2 yksikyntistä valkosipulia

Perunapaistokseen tarvitset:
500 g peruna-sipulisuikaleita pakasteena
2 dl makukermaa (esim. Kolmen Juuston)
suolaa
voita
valkosipulia oman maun mukaan
juustoraaste


Kalat ja sienet tee seuraavasti:
Tuoreista tateista haihduta pannulla neste pois. Jos on valmiiksi haihdutettua sienisilppua, niin lykkää voit pannulle ja sipulit sekaan. Paistele kauniin ruskeiksi. Sitten hieman lisää voita pannulle ja lisää kalafileet sekaan. Mausta fileet sitä ennen suolalla ja pippureilla. Paista fileitä sienten seassa. Kun fileet ovat kypsiä, niin lisää Creme Bojour sekaan ja sekoittele se varovasti kalan sekä sienten sekaan. Varo ettei fileet mene ihan palasiksi. Mausta lisää, jos tarvitsee suolaa tai pippureita.

Perunapaistos:
Laita sopiva määrä voita pannuun. Heitä valkosipulihakkelus perään ja paista hieman. Pistä sekaan peruna-sipulisekoitus. Paistele perunoita ja anna hautua kasarin kannen alla. Laita sekaan jossain vaiheessa makukerma ja samalla mausta suolalla. Paista ja anna hautua. Lopuksi, kun peruna näyttää olevan kypsää, niin lisää juustoraaste sekaan.