Garminin LiveScope-kaikuluotaimeen uusi perspektiivinäkymä

Garmin perspective livescope

Garmin on esitellyt Panoptix LiveScope -kaikuluotaimeensa tarkoitetun uuden Perspektiivitila­toiminnon ja uuden anturikiinnikkeen. LiveScope on ensimmäinen vapaa-ajan kalastukseen tarkoitettu reaaliaikainen skannaava luotain, ja se on muuttanut kalastustapoja tarjoamalla live-kuvaa veneen ympärillä ja alla olevista rakenteista, vieheistä ja kaloista, myös veneen ollessa paikoillaan. Nyt kalamiehet saavat käyttöönsä olemassa olevien LiveScope Forward- ja Down-tilojen lisäksi uuden Perspektiivitilan, joka näyttää erityisesti matalassa vedessä kalastukseen sopivaa uudenlaista kuvaa yläviistosta.

Vasemmalla eteenpäin suunnattu näkymä, keskellä perspektiivinäkymä ja oikealla alaspäin kohdistettu näkymä.
 
LiveScope yhdistää kaksi mullistavaa innovaatiota, skannaavan luotaimen ja live-luotaimen, ja tarjoaa kummankin tekniikan parhaat ominaisuudet. Näkymä tarjoaa erittäin yksityiskohtaisia, reaaliaikaisia kuvia veneen ympäriltä ja alta, jotka on mahdollista nähdä kolmesta näkökulmasta, on helppo tulkita. Ja kaikki kolme näkymää ovat käytettävissä yhdessä telineessä. 
 
Uudella perspektiivitilakiinnikkeellä LiveScope LVS32 -kaikuanturi on helppo muuntaa ilman työkaluja vastaamaan kulloinkin käytettäviä kalastustekniikoita ja -tapoja. Karttaplotteri tunnistaa automaattisesti, mitä tilaa käytetään. Karttaplotteri vaatii uusimman ohjelmistopäivityksen, joka saatavissa heti. Anturi käännetään yksinkertaisesti sivuttain, jotta uudessa perspektiivitilassa nähdään laaja näkymä yläviistosta veneen eteen jopa 15 metrin päähän. 
 
Kun halutaan nähdä veneen ympärille, käännetään anturi osoittamaan eteenpäin. Kun taas halutaan nähdä veneen alle, anturi käännetään osoittamaan alaspäin. Kaikki kolme tilaa tuottavat uskomattoman tarkkaa ja terävää, reaaliaikaista luotainkuvaa venettä kohti tai siitä poispäin tai sen alla uivista kaloista. LiveScope on lisäksi varustettu AHRS-järjestelmällä, joka säätää jatkuvasti keilaa veneen liikkeen kompensoimiseksi. Tästä johtuen kaikukuva pysyy vakaana myös hankalissa olosuhteissa.
 
Garminin Suomen kalastustiimin Saku Laaksonen toteaa perspektiivitoiminnosta seuraavaa: “Se tulee avaamaan silmiä matalan veden kalastuksessa ja antamaan suuren etulyöntiaseman sinne. Uistin ja kala näkyvät ruudussa jopa kasvuston seassa. Toimintoa voidaan käyttää jopa puolen metrin syvyisissä paikoissa.” Saku on päässyt testaamaan laitetta helmikuun aikana Suomen vesillä.
 
Perspektiivitilan hyödyntämistä varten tarvitaan Panoptix LiveScope System -järjestelmään liitettävä kiinnityslisävaruste. LiveScope System sisältää pienikokoisen GLS 10 black boxin ja LVS32-kaikuanturin sekä yksinkertaisen plug-and-play Garmin Marine Network -liittimen, jonka avulla laite on helppo integroida yhteensopivaan Garmin -karttaplotteriin.


Garmin LiveScope perspektiivitilan kiinnike maksaa noin 100 euroa. Kiinnikkeen avulla anturin asentoa on helppo muuttaa.