Haukihotdog

hotdog

Tässä idea retkievääksi nuotion äärellä nautittavaksi! Hotdogin sisältönä on samat raaka-aineet kuin haukipihveissä. Jos haukiruokia tykkää kokkailla, niin tässä yksi vaihtoehto, joka ei ole laisinkaan hassumpi snacky. Haukimassasta muotoillaan ns. kalapuikonkokoisia annospaloja. Ne säilyy hyvin pakastimessakin eli siitä voi napata aina muutaman kalareissun evääksi, jos ne on älynnyt pussittaa pakastimeen järkevästi. Sitten nuotion äärellä "haukipuikko" grilliritilälle lämpenemään ja viimetteeksi vielä hotdog-leipä halkaistuna ottamaan hieman väriä ja lämpöä. Kokoa hotdog ja pistä mausteet sekaan. Esim makea chilikastike käy mainiosti siihen tai sitten voi mennä ihan sinappi- & ketsuppilinjallakin. Hyvältä maistuu myös kermaviilikastike, jos sellaisen on mukaan viitsinyt väsätä. Näillä raaka-aineilla syntyy noin 10 annospalaa.


Tarvitset haukipuikkoihin:
1 kg haukifileitä (noin kahden kilon kalasta)
100g Amerikan pekonia
200 g ranskankermaa (esim. yrttisipulilla maustettua)
1 dl ruokakermaa
1 valkosipulinkynsi (makuasia)
Puoli nippua tilliä (pakollinen näissä pihveissä)
1 kananmuna
1,5 dl korppujauhoja.
Paistamiseen: voita.
Ruisjauhoja, jos haluaa leivittää pihvit.

Hotdoggiin tarvitset:
Hotdog sämpylöitä
Sinappia
Ketsuppia
Itse tehty tilli-kermaviilikastike, jos haluaa sellais tehdä


Tee "haukipuikot" seuraavasti:
Poista kalasta kylkiruodot, mielellään myös vihneet. Pienen, noin kilon kalan fileistä vihneitä ei tarvitse poistaa.

Leikkaa fileet ja pekoni pienemmiksi paloiksi ja jauha lihamyllyssä tai monitoimikoneessa. Jos käytät lihamyllyä, syötä koneeseen pekonia ja kalaa vuorotellen.

Lisää seokseen hakattu tilli, kananmuna. (ja valkosipuli) ja sekoittele (puu)kauhalla hetken. Lisää puolet korppujauhoista ja ruokakermasta ja sekoita tasaiseksi massaksi, lisää korppujauhoja ja kermaa siten, että koostumus irtoaa kulhosta. Taikina ei välttämättä kaipaa yhtään lisättyä suolaa.

Kasta kädet kylmään veteen ja pyöritä taikinasta kalapuikon kokoinen annospala. Halutessasi voit leivittää ne ruisjauhoissa.

Paista puikot voissa kauniin ruskeiksi. Voit halutessa tehdä niin, että otat ensin värin nopeasti kuumalla pannulla ja sitten pistät uuniin noin 10 min, niin ne tulee ainakin kypsiksi.

Itse hotdogin kokoat seuraavasti:
Lämmitä hotdogleipä nopsasti nuotiolla ritilän päällä tai grillissä. Lämmitä samalla haukipuikot. Kokoa hotdog ja mausta mieltymyksesi mukaan.