Helppo ulkoilmaruoka - savukalapatongit

Savustettuja ahvenia

Tässä alla Kari Nyberg vinkkaa hyvän ja helpon kalareseptin esimerkiksi mökin pihalla tehtäväksi. Kevään ehdoton kala on siika, mutta sen voi tietenkin tehdä myös muusta savustetusta kalasta kuten ahvenesta.
 
Savukalapatongit
4 hengelle
500 g savustettua ahventa tai siikaa ruodottomana 
2 patonkia 
4 tomaattia 
1 ruukku lehtisalaattia

runsaasti remouladekastiketta
 
Leikkaa patongit keskeltä poikki ja puolikkaat pitkittäin halki. Asettele patongin alapuolikkaille salaatinlehtiä. Pistä salaatin päälle remouladekastiketta. Lisää kastikkeen päälle savukalaa. Laita kalan päälle ohuita tomaattiviipaleita ja aseta patongin yläpuolisko viipaleiden päälle. Kääri täytetty patonki tiiviisti voipaperi- tai foliopalaan, jotta kastike ei pääse valumaan paketista ulos. Nauti patongit retkieväänä kaveriesi kanssa.
 
Remouladekastike
Ainekset:
1 pussi (300 g) herne-maissi-paprika pakastesekoitusta 
1 dl kurkkusalaattia  
1 puristetun sitruunan mehu 
1 purkki (350 g) majoneesia 
1 rkl löysää hunajaa
1 dl hienonnettua tillimurskaa
1 porkkana 
2 salottisipulia tai 1 pieni sipuli
1 puristetun sitruunan mehu 
1 tl sitruunapippuria 
 
Laita majoneesi kulhoon. Purista sitruunasta mehu. Lisää se ja kurkkusalaatti sekä hunaja majoneesin sekaan. Sekoita, kunnes mehu on imeytynyt majoneesiin. Laita sekaan hienolla terällä raastettu porkkana ja veitsellä mahdollisimman hienoksi paloiteltu sipuli sekä etukäteen huoneenlämmössä sulatettu herne-maissi-paprikasekoitus. Sekoita kevyesti ja lisää lopuksi sitruunapippuri sekä tillimurska. Kastikkeen pitäisi olla paksua, jotta se ei valu ulos patongin välistä.