Honkkarin kalastuskauppa on nyt Happy Angler

 
Kalastajien hyvin tuntema myymäläketju, Hong Kong tavaratalot, sai uuden omistajan, kun ruotsalainen Rusta osti yhtiön liiketoiminnan viime vuoden puolella. Kaupan myötä tulleet muutokset alkavat lähiaikoina näkymään kuluttajille. 
 
Hong Kong tavaratalot tullaan asteittain muuttamaan Rustan konseptin mukaisiksi ja uusi omistaja tulee avaamaan Suomeen uusia myymälöitä. Kalastusosastot tullaan säilyttämään ja ne saavat uuden ilmeen. Jatkossa ne keskittyvät aikaisempaa tarkemmin valittuun valikoimaan entistä suuremmalla volyymilla. Tällä tavoitellaan edullisempia hintoja kuluttajille. Tarjousten määriä tullaan lisäämään. Myymälöiden muutoksia tehdään jo Vantaan myymälässä ja ne ovat nähtävissä lähiviikkoina. 
 
 
Honkkarin kalastusverkkokauppaa on kehitetty jo vuodesta 2011. Suurin muutos verkkokaupan osalta on nimenvaihdos. Kalastuskauppa on siirretty kuluneen kesän aikana hongkong.fi osoitteesta kaupan kansainvälisen brändin nimen alle eli www.happyangler.fi. Happy Angler -nimi on ollut käytössä useita vuosia kaupan englannin, ruotsin ja venäjän kielisissä versioissa.
 
Verkkokaupan kehitykseen on panostettu aikaisempaa enemmän. Sivut toimivat entistä nopeammin ja tuotteiden haku noin 10000 artikkelin joukosta on helpompaa, sillä kauppa on saanut muutosten myötä uuden optimoidun valikon.
 
 
Kysyimme Happy Angler -verkkokaupan tuoteryhmäpäälliköltä, Tuomas Hutrilta, kalastuskauden kuulumisia.
 
Mikä kalastusmuoto trendaa juuri nyt?
Ahvenenkalastus on kasvamassa. Pienet jigit ovat tulleet muotiin ja ahventa kalastetaan nyt mikrojigaamalla.
 
Mitä uutta elektroniikassa?
Viistokaikuluotaimien hinnat ovat tulleet ”jokamiesluokkaan”. Hinnat ovat laskeneet reilusti ja 500 eurolla saa laitteen viistoluotausominaisuuksilla. Elektroniikan käyttö kalastuksessa on selkeässä kasvussa.
 
Jerkit vs kumit - kumpaa hauenkalastajat suosivat?
Haukikumeja myydään tällä hetkellä enemmän kuin jerkkejä, mutta jerkkien myynti on kasvussa suhteessa haukikumeihin. Jerkeillä on pidempi käyttöikä kuin kumeilla, joita ostetaan rikkoutuneiden tilalle. Jerkkikalastus on tulossa takaisin.
 
Viime kesän myydyin uistin?
1. Pig Shad Junior -haukijigi
2. Orka Small Fish -mikrojigi
3. Bete Lotto -lippauistin