Jamie Oliverin sovellettu paella

Jamie Oliverin paella

Jamie Oliverin paellaohje, jota on hieman sovellettu. Ruoka on hyvin maittavaa. Mikään varsinainen suomalainen perinnekalaruokahan tämä ei ole, mutta paellaa voi ryydittää kuhalla tai vaikka ahvenella. Tällä ohjeella tulee tosi iso pannullinen ruokaa, mistä syö isompikin porukka, 6-7 hlöä vähintään.


Tarvitset:
oliiviöljyä
250g chorizo-makkaraa
300 g possusuikaleita
300 g kalaa (kuhaa tai ahventa suikaleina)
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
1,5 yksikyntistä valkosipulia
1 sipuli
pieni puska isolehtistä persiljaa
merisuolaa
mustapippuria
kunnon ripaus sahramia
400 g simpukoita
300 g riisiä (paellaan sopivaa)
200 g punaista kuorittua paprikaa säilykepurkista
400 g tomaattimurskaa
1 litra kana- tai kasvislientä
12 jättikatkarapuja
150 g mustekalaa
150 g vihreitä papuja
1 sitruunai


Kuumenna iso pannu keskilämmölle ja lurauta sille oliiviöljyä. Paista kalasuikaleet nopeasti ja siirrä ne sivuun lautaselle. Varo ettei kala tule paistetuksi liikaa, että se ei hajoa. Laita possu ja chorizo-palat pannulle ja paistele n. 10 minuuttia eli kunnes makkara alkaa saada väriä. Laita sekaan pilkotut paprikat, valkosipuli, sipuli ja persiljanvarret + reippaasti pippuria, suolaa ja sahramia. Paistele miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia eli kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Sillä aikaa voit käydä läpi simpukat eli huuhdella ne ja poistaa joukosta epäkelvot yksilöt eli ne, jotka eivät ole kunnolla kiinni.

Lisää pannulle riisi ja säilykepaprikat. Pyörittele muutaman minuutin ajan, jotta riisi saa väriä. Laita sekaan tomaattimurska ja 8 dl kanalientä. Mausta jälleen suolalla ja pippurilla. Anna liemen kiehahtaa, ja laita sen jälkeen levy pienemmälle. Sekoittele n. 15 minuutin ajan.

Lisää merenelävät. Jos riisi näyttää kuivalta, lisää nestettä. Keitä, kunnes merenelävät ovat kypsiä. Lisää pavut ja jatka keittelyä n. 5 minuutin ajan. Poista simpukat, jotka eivät avaudu. Sekoita paistetut kalan suikaleet paellaan varovasti, jotta ne ei hajoa. Lisää persiljanlehdet ja purista sekaan puolen sitruunan mehut. Toisen puolikkaan voit laittaa lohkoina ruuan päälle.