Kaikille avoimet kalastuskilpailut käynnistyivät

Valtakunnalliset KalastusLiigat ovat taas alkaneet. Kilpailualueena on koko Suomi ja joukkueessa voi olla 1-3 jäsentä. Kilpailussa kalastetaan viittä pisintä kalaa ja ne raportoidaan PikeMasters-kilpailusivulla. Tuloksia voi seurata reaaliaikaisesti.
 
Liigat kestävät muutamasta viikosta kolmeen kuukauteen riippuen sarjasta. Joukkueet voivat kalastaa samaan aikaan eri puolilla Suomea, jolloin kaveriporukat voivat muodostaa tiimejä, vaikka eivät pääsisi kalastamaan aina yhtäaikaa samaan paikkaan.
 
Kalat mitataan kilpailun järjestäjän toimittamalla mitalla. Kilpailijat lataavat kännykältään tai tietokoneelta saalistiedot kilpailusivustolle, jonka jälkeen ne päivittyvät kaikkien seurattavaksi.
 
Ilmoittautuminen tapahtuu PikeMasters.fi -sivustolla. Joukkue saa aina automaattisesti yhden mitan, mutta extra-mittojakin voi tilata sivuston kautta. Osallistuminen maksaa 29 euroa henkilöä kohti.

Team EJT sai ensimmäisen kalansa vain reilu tunti kilpailun startista. Vieheenä oli Vekkuli-uistin.

Tänä vuonna on mukana kolme sarjaa: TaimenLiiga, HaukiLiiga ja AhvenLiiga. Kilpailu aloitettiin viime vuoden syksynä AhvenLiigalla, jonka voitti ahvenanmaalainen joukkue. Lue artikkeli, missä he kertoivat strategiastaan.
 
TaimenLiiga on jo alkanut ja se kestää aina 6.6. asti. Tuloksia voi seurata PikeMasters-kilpailusivun tulokset-osiossa. Kilpailuihin ei ole ennalta määrättyä osallistumisaikaa, joten joukkueet voivat tulla mukaan kesken kisakauden vaikkapa vain viimeiseksi viikonlopuksi.
 
TaimenLiiga 15.5.-6.6.
HaukiLiiga 5.6.-5.9.
AhvenLiiga 6.8.-2.10.
 
KalastusLiigat järjestää Canal Outdoor, joka tunnetaan PikeMasters-ohjelmastaan. Suosittu hauenkalastussarja on nähtävissä YouTubessa tai televisiossa Alfa TV:n kanavalla.
 
TaimenLiigan pääpalkintona on 2000 euron lahjakortti kalastusvälineliike Ruotoon. Toisena palkintona on kolmen kappaleen setti Ursuitin varusteita ja heidän nimikkouistimiaan. Muita palkintoja on tuotemerkeiltä Vision, Sportex, Vekkuli-uistin ja Vajokki-viehe. Palkintosivu on täällä.
 
Miksi juuri viisi suurinta?
Monessa ulkomaisessa ja suomalaisessa kalastuskilpailuissa kalastetaan viittä suurinta kalaa. Ne ovat tuttuja muun muassa ruotsalaisista kalastusohjelmista kuin myös suomalaisesta PikeMasters-ohjelmasta.

Seuraa KalastusLiigoja
- Instagramissa: https://www.instagram.com/canal_outdoor/
- Facebookissa: https://www.facebook.com/canaloutdoorfi