Kalaa tomaattikastikkeessa

Pestokalaa tomaattikastikkeessa

Tähän reseptiin voit soveltaa kaikkea valkoista kalaa. Turska, sei, kuha, siika, ahven tai hauki käy hyvin. Tämä resepti on tehty ahvenella. Fileestä kannatta viiltää ne pienet pystyruodot pois, sillä silloin kala on paljon kivempi nauttia.

Tämän ruuan kanssa sopii riisi. Testaa vaikka jasmiiniriisiä tai basmatiriisi - toimii hyvin tomaattikastikkeenkin kanssa! Vaikka valkkari on kalajuoma, niin voit myös punaviinia maistella. Esimerkiksi hyvin kevyt punkku nimeltä Pasqua käy hyvin. (Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico).


Tarvitset 4 hengen ruokaan:
8 kpl ison ahvenen filettä
500g tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
oliiviöljyä
0,5 dl balsamicoa
3 rkl vihreää pesto
1 punasipuli
purkki oliiveja
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl voita


Aloita kalojen paistamisella seuraavasti:
Paista kalat voissa ihan nopsasti kuumalla pannulla. Sen verran, että saavat vähän ruskeaa pintaa. Ei tarvitse edes kypsäksi paistaa, sillä paketti menee uuniin vielä hetkeksi. Suolaa ja mausta pippureilla fileitä. Pistä fileet uunivuokaan.

Kastikkeen teko etenee seuraavasti:
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja heitä sekaan valkosipulihakkelus. Pistä perään vihreää pestoa 3 rkl. Sekoittele ja sitten tomaattimurska sekaan sekä balsamico. Kiehuttele pannulla kevyellä lämmöllä ja sitten oliivit sekaan. Kiehuttelun aikana balsamicon maku "pyöristyy". Mausta vielä suolalla ja pippureilla sekä pistä päälle kunnon loraus oliiviöljyä.

Sitten uuniin:
Kaada kiehuva kastike kalojen päälle ja laita vuoka uuniin hautumaan 10 minuutiksi noin 180 asteeseen. Kala imee kivasti tomaattikastikkeen ja peston makua.

Sitten on valmista ja mausta vielä tuoreella rucolalla ja sekä vaikka tomaatilla.


Fileet pannulle ja väriä pintaan.

Sitten fileet vuokaan odottelemaan kastiketta.

Tomaati-pestokastiketta kannattaa poristella hetki, että turha neste hieman poistuu ja balsamicon maku pehmenee.

Sitten koko hoito uuniin noin 10-15 min.