Kouvolan kalapaikat videolla

Kouvolan Kalakierroksella käydään Peltsin ja kalastusopas Pyry Granlundin kanssa tutkimassa, mitä kaloja Kymen alueelta oikein löytyy ja miten kalastusopas lähtee niitä jallittamaan ilman aikaisempaa kokemusta alueelta. Kyseessä on kaksi jaksoa käsittävä ohjelma, jossa ensin kalastetaan Pyhäjärvellä ja sen jälkeen siirrytään selvittämään Vuohijärven kalapaikkoja. Mukaan Pyhäjärvelle lähti myös alueella toimiva kalastusopas Tomi Zerhat.
 
 
Videokuvausten yhteydessä kalastettiin kaksi päivää ja kokeiltiin erilaisia jigikalastustekniikoita ja hauen heittokalastusta erilaisilla uistimilla. Ahvenen jigikalastus oli selkeästä tehokkainta. Kalaa tuli järviltä ja joelta hyvin. Kuhalle jigikalastus oli myös toimiva:
 
Ahvenia kannattaa lähteä etsimään salmista ja syvänteiden reunoilla olevista rinteistä. Lisäksi kannattaa huomioida linnut, jotka ajoittain tulevat syömään kuoretta järvien selille. Kuoreparvien alla viihtyvät myös ahvenet. Lintu ottaa kalan järven pinnasta - yleensä se on kuore tai muikku. Linnut parveilevat kalapaikkojen yllä ja paljastavat joskus kaikuluotainta paremmin kalapaikan.
 
Videossa oleva Pyhäjärven ramppi
 
Ahvenpaikka
 
Kuhapaikka
 
Videossa oleva Vuohijärven ramppi
 
Ahventa Vuohijärvellä


KOUVOLAN SEUDUN VENERAMPPEJA
 
Pyhäjärvi
 
Lintukymi (Suolojärvi – Pyhäjärvi)
 
Vuohijärvi
 
Kymijoki / Ankkapurha
 
Lappalanjärvi
 
Jokelanjoki / Valkeala
 
Harjunjoki (Kymijoki - Lappalanjärvi)
 
NUOTIOPAIKKOJA KYMIJOELLA
Alakylän laavu
 
Anjalan Huhdaniemen taukopaikka
 
Anjalan Susikosken taukopaikka
 
Kuovinkallion taukopaikka
 
 
NUOTIOPAIKKOJA

Hiidensaari Harbour, Pyhäjärvi
 
Kalmusaaren laavu, Kirkkojärvi
 
Koppirannan laavu, Urajärvi