Mitä kokkaat kalareissulla maastossa? Näin vastattiin.

Grillimakkara nuotiolla!! Ehdoton ykkönen. Myös nötköttiä ja pastaa.

Munakas, jonka voi tehdä valmiiksi 0,5 litran muovipulloon. Pieniä bratwurstimakkaroita paistetaan ensin trangiapannulla, sitten munakas este päälle ja kypsennetään. Helppoa ja erinomaisen hyvää!

Pitkillä vaelluksilla yleensä ensimmäisen illan ruokana on ollut kylmäsavulohikeitto johon kaikessa yksinkertaisuudessaan tulee vain kylmäsavulohta, koskenlaskijaa, sipulia, tilliä ja makaronia. Muita herkkuja reissussa on esikeitetty ja kuivattu risotto joko kana- tai kanttarelliversiona. Tortillat jauhelihapaputäytteellä on myös todella hyvää.

 

Kavereiden kanssa toteutamme kalareissuja erityisesti keväisin ja syksyisin. Kalastukselle  varaamme reilusti aikaa ja kylmässä säässä haluamme tehdä helppoa, hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Minulla on käytössä isältäni pikku hiljaa pöllitty trangia, jolle on ikää kertynyt varmaan jo 30 vuotta. Suosikkiruokamme on pyttipannu, johon tulee sipulia, oliiviöljyä, hyviä perunoita sekä lihaisaa lenkkiä, makkaraa tai lihapullia. Maistuu ulkona viileässä kelissä taivaalliselta.

Riistakäristys keitetyillä perunoilla on helppo ja nopea ruoka.

Pekonista valmistaa helposti sianlihakastikkeen. Syksyllä luonnosta sieniä ja siitä sitten muhenosta, jota tarjoillaan toivottavasti kalan kanssa. 

Erilaiset kala- tai kasviskeitot tuunattuna nuudeleilla. Juureksia voi jo kotona esikypsentää.

 

Pyttipannua makarasta ja potut voi jo kotona esikypsentää
 
Poronkäristys ja perunat

Paistettu kala, kaali-sipuli-pekonimössö, kalakeitto. Myös erilaiset pastaversiot lisättynä kauden saaliilla; kalalla, sienillä tai riistalla.

Nuotiolla paistettu tikku harjus ja ruisleipää sekä voita.

 

Kananmunia ja paljon..

Ärdäri nötkötillä buustattuna.

Hernekeitto ruokatermoksesta kun Trangiaa en vielä omista :(
 
Turmatin retkiruuat. Hyviä, nopeita ja ravitsevia!

Jos ei paras, niin ainakin yksi parhaista on fish&chips itse pyydetystä seitistä tehtynä.
 
Keitot, joita voi ottaa vaikkapa termokseen. Lämmittäviä ja täyttäviä!

 

Kalareissuilla erilaiset pastaruuat ovat parhaita ja helpoimpia tehdä. Lisäksi niiden avulla jaksaa. Joskus toki pojan kanssa herkutellaan paistamalla lettuja.

Nuotiolla halstrattu kala. Jos kalaa ei tule niin sienirisotto.

Aamupuuro(4viljan) ja pannukahvi. niillä ja näkkärillä pärjää.

Tuore kala avotulella halsterissa hitaasti loimuttaen. Kalattomina päivinä vähintään yhden päivän ateria on nötköt makaroonin kera. Kala myös graavina aamupalalla. Valmispakkaukset menee, mutta kala pääruokana.

Kotona tehdyt keitot ja lasagne niitä on helppo lämmittää trangialla.

Paras retkiruoka on itse tehty kermainen pasta, joka höystetään pekonilla. Annoskoot voi pitää pieninä, kun energiaa saa tarpeeksi pienestäkin kupista. Pastan lämmitys tapahtuu tottakai Trangialla!

Vaellus/kalaretkillä syön pääasiassa pakastekuivattuja ruokia.

Makkaraa pilkottuna pasta carbonara kuivapussiin syö helposti viikonreissun. Kalalla vaihtelua, jos sattuu tulemaan.

Graavilohi tuoreesta jäämeren lohesta.

Jos kalaa ei tule, niin makkara nuotiolla paistettuna.

Yksinkertanen herkku: makaroonia ja tonnikalaa sekasin + vähän ketsuppia makua antamaan

 

Suosikkiruokiini kuuluu avopuolisoni tekemät banaaniletut (maitoa, kananmunia, banaania, gluteenittomia jauhoja). Banaanilettujen lisäksi pyöräilyretkillä on mukana kuivamuonia ja kahvia, joiden keittäminen tapahtuu Ruotsin armeijan retkikeittimellä, mikä on pakin ja trangian karkea yhdistelmä.

Perus pasta carbonada ja siihen marjakuivurilla kuivattua salamia joukkoon... Ainakin norjan erämaassa maistui tavalliselle jälkkäriks parit hillat suosta ja kahvit..
 
Jalostajan tölkki lihapyörykät ja mummon perunamuussi (valmiste). Kiehuta vesi, lisää perunamuussi jauho ja anna tekeytyä. Toiseen kattilaan tölkillinen jalostajan lihapullia ja loraus vettä, pidä tulella kunnes kastike ja lihapullat ovat kuumia.

Blå Blandin retkiruuat, palvihernekeitto sekä Someron lihasavustamon ryynimakkara. Ryynimakkara paistuu hienosti trangian paistinpannulla.

Kalareissujen suosikkiruokia ovat ehdottomasti itse pyydetystä kalasta tehty sushi, tuhti kalakeitto (peruna, porkkana, sipuli, mitä kalaa Ahti onkaan suonut, koskenlaskijaa ja mausteita) ja savustuspussissa hiilloksella savustettu rautu/harjus/taimen(lisätään vain suola ja voinokareita kalan sisään).

Met tehimmä Kilpisjärvellä 52cm harrista filheet ja paistoimma pannulla ja oli hyvvää.