MPS-puku pilkkimiehen turvavarusteena

MPS puku

Kuivapuvun ansiosta avantoon pudonneella pilkkimiehellä on hyvät mahdollisuudet selviytyä tilanteesta. Pelkkä puku ei tietenkään riitä, vaan naskalit on oltava kaulassa – mielellään mukana tulisi olla vielä jokin kelluntaväline ja heittoliina avannosta ylöspääsemiseksi.
 
Läpikastuneet vaatteet uuvuttavat ihmiset nopeasti. Jos alimmainen vaatekerros kuitenkin pysyy kuivana, tilanteesta selviää usein säikähdyksellä. Hyvin valmistautunut kalamies on varautunut kuivilla vaihtovaatteilla, jotka hän vahingon tapahduttua voi pistää päällensä.
 
MPS-puku on ratkaisu sellaisille kalamiehille, jotka aristelevat varsinaisen pelastuspuvun käyttämistä pilkkireisuilla. Keveytensä ansiosta (paino alle 1 kg) MPS-puku on monien pilkkimiesten mielestä mukava valinta – päivän aikana kävelyä tulee helposti yli 10 kilometriä. Silloin hengittävä ja kevyt asu on kohdallaan, ja turvallisuudestakaan ei ole tingitty.
 
Puvun materiaali on kevyttä Gore-Tex-kangasta ja puku on täysin veden pitävä. Hinta on lähes puolet edullisempi kuin alkuperäisellä pelastuspuvulla. Hihoissa ja kaulassa on vedenpitävä ja lämmittävä mansetti. Vetoketju aukeaa molempiin suuntiin, mikä helpottaa pissalla käymistä.
Valmistaja on tehnyt lapsille oman MPS-pukumalliston.
 
MPS-puku on uloimman vaatekerroksen alle laitettava kuivapuku. Se ei ole sellaisenaan käyttökelpoinen, vaan vaatii päällimmäisen vaatekerroksen. Tämä on juuri sen hyvä puoli – kalamies voi valita päälimmäisen asusteen sen mukaan mitä on menossa tekemään ja milläkin säällä.
 
Fishing Lords Oy:n kalastusopas Timo Narinen on aktiivinen pilkkimies. Hän kertoo, mitä vaatteita pukee MPS-asun alle. ”Alimmaisena minulla on tekninen alusasu, jonka päällä käytän Finfill Light aluspukua. Sen päälle puen MPS-puvun ja päällimmäiseksi Gore-Tex kuoriasun. Tykkään toisinaan käyttää myös Ursuitin lämpöliiviä, jonka sijoitan teknisen alusasun ja FinFill aluspuvun väliin. Jos kylmä pääsee yllättämään, laitan liivin lämmitystoiminnon päälle. Lämpimällä kelillä puen fleece-asun teknisen alusasun ja jätän FinFill aluspuvun pois. Suosin kevyttä pukeutumista, kun tiedän, että kävelyä tulee paljon. Silloin lämpöliivi on aina mukana. Kytken lämmityksen pois matkateon ajaksi ja paikoillaan ollessani pidän lämmitystä päällä. Liivi mahdollistaa kevyemmän pukeutumisen. Jalkineiksi MPS-puvun kanssa käytettäväksi olen valinnut hyvin kevyet Safari Kevo –merkkiset saappaat.”

Lisätietoja puvusta: Ursuk Oy.