Pilkkiasu naisille

Naisten pilkkipuku

Yhteistyössä Lucky John Finland Oy:n kanssa. Kalastusbloggari Jaana Jekkonen perehtyi Norfin Kvinna naisten pilkkiasuun ja kirjoitti siitä jutun.
 
Sain mahdollisuuden testata Suomen markkinoille tulevaa uutta vaatemerkkiä nimeltään Norfin. Se on yksi suosituimmista kalastusvaatemerkeistä Baltiassa, joten on tervetullutta saada tänne meillekin uutta tarjontaa kalastusvaaterintamalle. Merkiltä löytyy mukavasti vaihtoehtoja sekä naisille että miehille.
 
Naispilkkijänä olen kokenut ongelmaksi hyvien ja laadukkaiden pilkkivaatteiden löytämisen, sillä niitä on melko vähän tarjolla. Monesti vaatteet ovat suunnattu enemmänkin ulkoilijoille ja retkeilijöille, joten kalastavat naiset ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Pilkkipuvun olisi ennen kaikkea oltava lämmin, sillä esimerkiksi itse käyn pilkillä jopa 30 asteen pakkasessa. Lämpöpukuja kyllä löytyy jonkin verran markkinoilta, mutta usein niiden miinuspuolena on hengittämättömyys.

Puku pitää lämpimänä, mutta jos tulee kuuma, puvun alla olevat vaatteet hiostuvat ja sen jälkeen tuleekin kylmä. Kaupoista löytyvät lämpöpuvut ovat myös harmittavan usein suunnattu miehille.

Kun sain Norfin Kvinna puvun ensimmäistä kertaa käteeni, ihastuin puvun pintamateriaaliin. Se on todella pehmeää, joten se ei mene ”koppuraksi” pakkasessa. Materiaali on korkealaatuista, hengittävää ja vedenpitävää, joten kalastus onnistuu säässä kuin säässä.

Takin ja housujen täytteenä on Hollofil, joka on DuPontin valmistama lämmin kuitumateriaali. Puku lupaa pitää lämpimänä -25 asteen pakkasessa ja uskon sen hyvin, sillä asussa on nerokkaita ratkaisuja, esimerkiksi irroitettavat lämmikkeet housuissa polvien ja takapuolen kohdalla.

Puku on ”3 in 1” eli kolme osaa yhdessä. Takkiin kuuluu irroitettava sisätakki, joten päällystakkia voi käyttää ympäri vuoden. Haalarimalliset housut ovat lähes ehdottomat pilkillä istuvalle, sillä korkea selkäosa suojaa hyvin viimalta sekä pitää lämpimänä.
Housuissa on polvien ja takapuolen kohdalla vetoketjun takana irroitettavat lämmikkeet. Tämä on jo nerokasta! :)
Takin etuosassa on neljä taskua, alimmaisissa taskuissa on vetoketjut ja ylempänä olevat taskut ovat ”lämmittelytaskut”, joihin saa kädet nopeasti lämpiämään.
 
Takin erikoisuus on helmassa molemmilla sivuilla olevat avattavat vetoketjut, joiden hyödyllisyyden tajuaa vasta istuessaan avannolla. Kun vetoketjut aukaisee, takin helma menee alemmaksi ja kovalla viimalla alaselkä on paremmin tuulelta suojassa.

Vedenpitävyys 6000 mm, hengittävyys 6000 g/m²/24h

Jaana on kirjoittanut puvusta käytännön olosuhteissa pilkkireissulta. Lue juttu hänen blogistaan tästä.

Norfinin miesten pilkkiasuvalikoima on huomattavasti laajempi. Erilaisia malleja on kymmenkunta, joista osa on valikoitu Suomen markkinoille. Suosittuja miesten malleja ovat mm. Norfin Arctic, Verity ja Discovery, josta on kuosina myös lumicamo.