Pilkkiliiga – koko talven kestävä pilkkikilpailu

PilkkiLiiga on kaikille avoin pilkkikilpailu, jossa kalastusalueena on koko Suomi. Kilpailuun voi osallistua yksin tai koota 2-3 hengen joukkue. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueille lähetetään mittatarra, jonka päällä saalis mitataan. Kuva saaliista ja tiedot siitä ladataan kilpailusivulle, joka näyttää reaaliaikaisen tilanteen.
 
– Mielestäni hauskinta tässä kilpailumuodossa on se, että joukkueen jäsenet voivat samaan aikaan kalastaa eri puolilla Suomea, toteaa kisaisäntä Markus Tandefelt, joka on itsekin innokas kalastuskilpailija.
 
PilkkiLiiga alkaa 3.2. ja kestää 31.3. Kilpailuun voi hypätä mukaan kesken kilpailun tai siihen voi ennakkoilmoittautua muutamia viikkoa ennen kisaa.
 
KalastusLiigojen ideana on kalastaa viittä suurinta kalaa. PilkkiLiigassa se tarkoittaa ahventa.
 
– Reaaliaikainen tulosseuranta nostaa kisafiilistä. Seuraan itse tilannetta ja erityisesti “pisin kala” -saraketta, Markus kertoo.

Kilpailuisäntä Markus Tandefelt juontaa PredatorMastersin alkuspiikkejä Taipalsaaressa Karhupirttien lomakylässä.

– Tiedän, että moni joukkue on mukana ihan sen vuoksi, että saa kilpailun avulla pidettyä yllä ikään kuin päiväkirjaa kauden suurimmista kaloista.
 
PikeMastersista ja PredatorMasterista tuttu Canal Outdoor järjestää 2024 viidentenä vuotena perättäin yleisölle suunnattuja kalastuskilpailuita, jotka eivät ole sidottu aikaan tai paikkaan. Tällaisia ovat olleet AhvenLiiga ja HaukiLiiga, jotka järjestetään myös tänä vuonna. Kilpailun sponsorina on Ruoto.
 
– Porukka on nykyään todella kiinnostuneita pilkkimisestä. Meillä on jo paljon joukkueita ennakkoilmoittautunut ja uskon, että kärjessä nähdään kovia tuloksia, Markus hehkuttaa.
 
Pilkkimisessä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana selkeä murros. Kaikuluotaimet ja nykyaikaiset pilkkivälineet ovat tehneet lajista entistä kiinnostavamman. Harrastuksen pariin on saatu yhä nuorempia kalastajia.
 
– Suomessa on maailmanluokan ahvenvedet. Tämän näkee juuri alkaneesta PredatorMasterista, jossa joukkueet ovat onnistuneet neljän tunnin sisällä löytämään jopa 45 cm ahvenia, Markus toteaa.
 
PredatorMasters on ohjelma, jossa kalastetaan ahventa, kuhaa ja haukea. Ohjelmaa voi seurata Canal Outdoorin YouTube-kanavalla.
 
PilkkiLiigasta lisätietoa osoitteessa KalastusLiigat.fi.