Rügen haastaa haukimiehen

kalastus rugen

Rugen on Koillis-Saksan suurin saari, jonka ympärille on Itämerestä kuroutunut iso sisälahti. Lahti on matala - vettä on keskimäärin 2-4 m. Kohde on suosittu hauenkalastuskohde; hauet kasvavat siellä suuriksi nopeasti. Osa hauista käy Itämeren puolella syömässä rasvaisia sillejä ja kasvaa sen vuoksi suureksi. Kohteessa suosituimmat kalastusajankohdat hauen osalta ovat marras-helmikuu. Maalis-huhtikuussa hauki on paikassa rauhoitettu. Hauenkalastajaa kiehtoo alueella elävät suuret hauet - kappalemääriä on turha "meren toiselle puolelle" lähteä hakemaan, vaan odotukset ovat sen suuren saamisessa.

Ohessa Rugenissa kuvattuja videoita. HUOM! 1-3 Rugen sarjan jaksoissa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen tekstitys. Jos tekstit eivät näy, klikkaa videon oikeassa alakulmassa olevaa hammasratasta ja valitse sieltä toivomasi tekstityskieli.


Kalastusopas kertoo kalastuskohteesta, sesongeista ja hieman vieheistä hauenkalastajan näkökulmasta. Rugenissa kalastetaan myös merilohta ja meritaimenta sekä jonkin verran myös turskaa. Tekstitys on suomeksi ja ruotsiksi.

 
Kalastaminen tapahtuu suomalaisen kalamiehen tottumuksista poiketen keskellä selkävettä. Kalastustapaan on hieman totuttelemista, mutta tässäkin tyylissä on monien mielestä jotain kiehtovaa. Kalat eivät aina ole pohjan tuntumassa, vaan ne saattavat olla hyvinkin välivedessä. Tekstitys on suomeksi ja ruotsiksi.


Tässä videossa on asiaa alueella käytetyistä vieheistä. Opas lisäksi kertoo, kuinka hän on tottunut rigaamaan haukijigit. Tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.


Kuvaa Rugenista maalta ja mereltä.


Sini-helmiäisväriseen McRubberiin ottanut 124 cm ja 14 kg hauki. Samana päivänä aamu antoi muutaman kalan ja ihan hyvänkokoisenkin. Iltapäivällä ennen hämärää tämä otti kiinni. Joka vuosi alueelta saadaan yli 130 cm haukia.


Tässä videossa ei ole lainkaan kalastusta. Kalastusreissu pidemmälle ei ole aina pelkkää kalastusta, vaan uusien maisemien katseleminen on myös osa kalastusmatkailua. Syksyllä ja talvella päivät ovat lyhyitä - aikaa siis kalastuksen jälkeiseen puuhasteluun on paljon. Saksassa ruoka on suomalaiseen makuun ja yllättävän edullista. Kielitaito ravintoloissa tai muuallakin on heikohkoa englannin suhteen - ruokalistat eivät ole Rugenin saaren ravintoloissa lähes missään englanniksi.


Tässä kolme paikan päällä kännykällä kuvattua ja editoitua kalastuspätkää. Koska aikaa on iltaisin hyvin, voi sitä käyttää vaikka päivän mittaan puhelimella videoitujen pätkien editoimiseen. iPhone 6 mallissa on iMovie-sovellus, jolla on tosi helppo editoida nopeasti videoita. Ne voi tehdä esimerkiksi valmiiden traileri-pohjien päälle, jolloin musiikit ja aikataulutukset ovat valmiina. Monesti videot jää kännykkään lyhyiksi clipeiksi, mutta näin editoituna niistä saa tiivistettyä kalareissusta mukavan muiston.

Kalastusmatkat Rugeniin
Fishing Lords Oy:n ryhmämatka maksaa 650 eur. Yrityksille tai kalaporukoille myös erikseen järjestettynä. Lue lisää.