vinkkejä tarvittaisiin kalan löytämiseen
25.01.2022 - 14:16
https://webapp.navionics.com/#boating@11&key=_cxxJovddC
Kyseessä aika matala järvi. Pitäisi vähän miettiä paikkoja joista menisi kokeilemaan esim. pilkkien. Kesällä käydään järvellä myös. Osaisiko joku kokenut ehkä ohjastaa joitain alueita missä tuolla luulisi jotain olevan?
<p>Kyseessä aika matala järvi. Pitäisi vähän miettiä paikkoja joista menisi kokeilemaan esim. pilkkien. Kesällä käydään järvellä myös. Osaisiko joku kokenut ehkä ohjastaa joitain alueita missä tuolla luulisi jotain olevan?</p>
Toi sun karttalinkki menee turun keskustaan...
Mitä kalaa järvestä halutaan. onko miten muikkua, onko lohta, haluutaanko uistella kuhaa?
Pikkasen enemmän pitää tietää taustoja jotta voin kertoa miten kannattaa. ja etenkin miten ei kannata onkia!
Linkki menee näköjään vähän hassusti tossa, mutta kun kopioi kokonaan niin se vie semmoselle järvelle kun Siikaisjärvi.
En tiedä muikunpyynnistä, mutta katiskassa ei sitä olla ainakaan nähty eikä tietääkseni oo järvessä. Lohta ei myöskään vissiin oo, mutta istutettu on siikaa ja kuhaa. Vetouistelu ja jigaus kiinnostaisi ainakin kuhan, ahvenen ja hauen osalta. Ollaan vedetty vähän ja saatu lähinnä ahvenia ja pari pikku haukee. Katiskassa oli kerran 4kg luupää, ja satunnaisia kovia tärppejä ollaan saatu katiska-alueen läheltä jotka oletetaan olleen myös haukia.
Tota kaislikkoa löytyy ja avoveden aikaan mennään varmaan niitä kiertämään jos löydettäisiin haukia sieltä. Ollaan lähinnä kierrelty järven alimpaa puoliskoa sähkömoottorilla, mutta tarkoituksena mennä pidemmälle. Yks 4m x 4m kaislikko "patti" joka nousee pohjasta ihan puolen metrin syvyyteen tuotti hyvin syksyllä jonkuaikaa ahvenia. Pilkkien ei olla mitään saatu, mutta ei paljoa olla pilkittykään. Kyseessä siis mökkijärvi, niin täytyis vaan käydä enemmän ja mennä haravoimaan noita syvimpiä kohtia varmaan.
On tullut kesäisin siellä käytyä ja lähinnä itälahdessa kalastettua, mikä on todella matalaa. Iso alue noin metrin syvyistä vettä.
Ongelmana, että miten vaapun saa kulkee niin, ettei raavi pohjaa. Olenpa niinkin vetänyt, että isohkoon kelluvan popperin takalenkistä noin reilun parin metrin tapsi ja siihen Merimetso. Ja sillä on saatu haukea, ahvenia ja kuhia ja hauki iskee joskus myös popperiin.
Ja kun itälahdesta mennään Eteläpään suuntaan, niin siinä voi jo syvemmälläkin merimetsoja ja jessejä uittaa, niin sieltä on myös samanlaisia kaloja tullut.
kiitos kommentista! täytyy mennä tonne itälahteen ihmettelemään
Pieni korjaus, ei ne olekkaan poppereita, vaan sellaisia vaappuja, missä turpalevy 90 asteen kulmassa runkoon nähden eli menevät pintakalvossa. Ostettu joskus kalastussuomen poistokorista puoli-ilmaisesti.
En tiedä mahtaako Suomen laki olla muuttunut, jos ei ole niin sitten on kiellettyä laittaa kahta viehettä peräkanaa tuollain kuin kuvailtu.
Painouistinta saa käyttää veturina, että saadaan joku toinen vaapuke syvemmälle.
Noin oli ennen, miten lie nykyään.
Muistaakseni tossa laissa ei määritellä että mikä on painouistin, niin kai sen saa itse päättää.
Siellähän se sitten raastuvassa punnitaan, oliko riittävän painava.
Koukuton vaaputin ennen varsinaista koukullista pyytöä on houkutin/syvyyden säätelijä joista ei kalastuslaissa ole mitään mainintaa, ja mitä laki ei erikseen kiellä, on sallittua.
Koukutonta vaaputinta, joka vetää perässä tulevaa uistinta syvemmälle, kutsutaan syvääjäksi.
Kun suurin osa vaapuista kulkee 1,2 - 3m vedessä ja pitäisi saada kulkemaan 0,7-0,8 metrissä, niin onko se silloin antisyvääjä vai kohottaja vai pinnottaja vai ...
Tietysti yksi vaihtoehto on käyttää erittäin lyhyttä vetopituutta, mutta kala voi silloin pelätä venettä matalassa vedessä.
Jatketaan vielä ... onpa siellä tullut noin 30 vuoden aikan käytyä kalasaa ehkä noin 70 kertaa.
Ja luottoa löytyy ainakin Merimetsoon ja väreistä vaikka: siniselkä/ hopeakylki joko oransilla vatsalla tai ilman, sekä ruskeaselkä, foliokylki, punertava vatsa, Nilsu väri 67. Tosin suurimman kuhan olen saanut Oho-vaapulla , kokopunainen, missä hilettä. Mutta sillähän saa, mitä käyttää, mutta Bomberia olen uittanut useamman tunnin, eikä ensimmäistäkään kalaa, olisikohan ollut vain väärät värit käytössä
Ja ahventahan siellä on, viime kesänä 5cm ahvenen värisellä kumikalalla tuli ahventa ja pientä haukea ihan hyvin. Uitto vain pohjasta irti, sillä taitaa olla siellä pehmeä pohja.
Tiedän vain yhden talvipilkkipaikan (en ole itse käynyt talvikalassa siellä), mutta eihän sitä paikkaa voi kertoa tarkemmin, kun se on kaverin mökin lähellä ... ja siitähän se isoin kuhakin tuli.
kiitos ja kumarrus väri- ja uistinvinkeistä. kattelin sitä facebookkia niin aika kiva vonkale se kuha :D
Ei kutsuta.
Harmi, kun en ole facessa, niin voisin minäkin katsoa sitä kuvaa.
siis ei mullakaan mitään tiliä oo mutta netistä oon siikaisjärvestä lukenut ja tuli toi facebook sivu vastaan ”Siikaisjärven osakaskunta”. tiedä sitten puhutaanko samasta kuhasta, mutta siellä on kuva 7,1kg sellaisesta
Kirjoitin vähän epäselvästi, siis minun suurin kuha ja se oli huomattavasti pienempi.
Mutta hyvä tietää, että sielä mörköjäkin uiskentelee.
En tiedä mahtaako Suomen laki olla muuttunut, jos ei ole niin sitten on kiellettyä laittaa kahta viehettä peräkanaa tuollain kuin kuvailtu.
Painouistinta saa käyttää veturina, että saadaan joku toinen vaapuke syvemmälle.
Noin oli ennen, miten lie nykyään.
Olisiko tässä nyt vähän sotkettu asioita. Ei laki kiellä uistelussa tai missään kalastuksessa usean viereen käyttöä samassa siimassa. Pelkäkällä kalastuskortilla, eli ilman veden omistajan erikseen myymää lupaa, saa kuitenkin käyttää vain yhtä viehettä tai yhtä viehettä ja yhtä painouistinta kerrallaan.
Tuli vain mieleen, kun erälehdessä oli kauankauan sitten juttu muistaakseni "ruotsalaisesta ongesta". Pitihän sellainen tehdä eli siiman päähän mutteri ja litkaan ongenkoukkuja ja jokaiseen koukkuun punaista ja valkoista ohkasta letkua, olikohan kutistesukkaa. Sen kun virvelillä heitti ja nykien kelasi, niin hyvin kohta ahvenet kohta sätki siiman päässä, siis tämä ennen jigiaikaa.
Sitä tuli siellä parina kesänä kokeiltua, mutta jos se on laiton, niin rikos on ainakin vanhentunut;)
eli ei se dropshot niin uusi keksintö ole tai matalassa vedessä se oli paremminkin castshottia.
.
Ettei olis puhuttu värinälitkasta sillon aikoinaan🤔
Oikea termi lienee punttionginta. Paino oli siiman päässä, 2-4 koukkua siiman varrella täkyinä kasiainen, hauen vatsanahkasuikale tms. Oli tehokas syksyisin ajoahven parvissa etenkin Ahvenanmaalla. Vähän lain väärällä puolella mutta eipä noita kukaan käynyt kieltämässä.
Oikea termi lienee punttionginta. Paino oli siiman päässä, 2-4 koukkua siiman varrella täkyinä kasiainen, hauen vatsanahkasuikale tms. Oli tehokas syksyisin ajoahven parvissa etenkin Ahvenanmaalla. Vähän lain väärällä puolella mutta eipä noita kukaan käynyt kieltämässä.
Lisää uusi kommentti