Minkälainen paikka on Latokartanonkoski?
01.08.2003 - 12:13
onko tietoa luvista ja kenen koski nykyisin kuuluu ja mitä siellä on nytten ja onko vettä minkäväristä missä siellä saa kalastaa yhteystietoja misstä luvat kalastuksen valvoja ja ketä sitä ylläpitää niiden numeroita. Onko siellä lokakuussa siikaa kutemassa ja onko kalalla mahdollista nousta luonollisesti ylöspäin ja kuinka pitkälle.
Luvat saa pernion ABC:ltä 6 tuntia maksaa 10 euroo. Koskea hoitaa Leipyölin tila.Kirjoja olen sieltä tänä vuonna saanut mukavasti n.3 kalaa reissu C&R. Taimen pystyy nousemaan kosken voimalaitokselle ja sinnekin on ilmeisesti tulossa/tullut luonnonmukainen kalatie. Siian nousu loppuu todennäköisesti latokartanon koskeen. Siikaa on koskessa lokakuun loppupuolelta joulukuulle.
Mielestäni paikka on mukava joskin kalastettavaa koski pätkää on aika vähän ja kalat maistuu mudalle lämpimän veden aikaan..
Mukava on koski, kyllä. Vesi on ainakin ei-tulva-aikaan eteläsuomalaisittain varsin kirkasta. Ei ainakaan mutaista, vaan tummaa. Paras aika on joskus toukokuusta juhannukseen, jolloin vettä vielä riittää. Ja sitten taas alkusyksyllä kun vesi alkaa nousta. Koski kuivuu keskikesällä olemattomaksi.
Vai on siellä nykyään kirjolohta. Muistan, kun koski avattiin korttikoskeksi - olisikohan vuosi ollut 1994. Tuolloin kävin muutaman kerran, taimenta siellä silloin oli. Ja loppusyksyllä tuota siikaa, jota en kylläkään saanut ottamaan perhoon. Paljon niitä näkyi, joten miehessä oli vika.
Jo silloin puhuttiin että pato puretaan tai ainakin kaloille tulee mahdollisuus ohittaa se. Eikö suunnitelmia ole vieläkään toteutettu...
Itse kalastan mieluummin kirjoa kuin taimenen lutkuja, siis jos kalat on istutettu pyyntikokoisina. Kirre on siiman päässä paljon pirteämpi ja oppii nopeammin luonnonravintoon.
Joessa on pienimuotoista taimenen luontaista lisääntymistä niin mielestäni olisi hyvä jos sekaan ei istutettaisi laitostuneita kantoja.
Pato on purettu jo monta vuotta sitten ja siitä korkealla vedellä taimen nousee. Sillan yläpuolisesta säännöstelupadosta en ole varma kuulopuheita on, että joku olisi korkealla vedellä siitä nähnyt taimenen nousevan?
Kosken voimalaitos sitten sijaitseekin muistaakseni yli kymmenen kilometriä ylävirtaan latokartanosta.
onko tietoa missä on sellainen leipyölin tila . Onko jollain siian perhostelusta tapahtumia ja millä ne on saatu . Mikä on kalastus aluetta onko kumpikin puoli vapaata aluetta. Onko ison kosken yläpuolella saatu mitään kalaa ennen säänöstelypatoa.
Leipyölin matkailutila http://WWW.leipyolin.com Teuvo Räsänen puh 0500 744241
onko kosken voimalaitosta ennen mitää virtapaikkaalisäsin juuri siitä aiheesta uuden alueen sillä kiinostus olisi meritaimenelle jos se nousisi jo latokartanoon onko tiettoa syyskuun kaloista
Toi säännöstelupadon ja sillan välinen alue on rauhotettu, ilmeisesti pienpoikas ja kutu alueeksi. Mielestäni mertsarin kalastus kannattaa keskittää kuitenkin latokartanon alueelle, koska ei ole täyttä varmuutta nouseeko taimen säännöstely padon ohi..Jos täällä on joku noheva kutusiian perhokastaja niin vinkkejä otetaan vastaa..
Onko mökki tms majoitusmahdollisuutta kosken lähellä? Entä onko koskessa syysrauhoitus?
-kiitos tiedoista-
Ei oo syysrauhoitusta, majoitusta kannattaa kysellä leipyölistä. Räsäsen numero aikaisemmissa viesteissä..
Oletko Opa aivan varma tuosta rauhoitus-asiasta? Selvittelin itse eilen asiaa ja http://www.perhoboxi. sivut antoivat ymmärtää, että koskella on lokakuu rauhoitettu. Kieltämättä kuulosti kyllä hölmöltä...
Vieläkös koski on täynnä salakalastajia?
Miten ne salakalastajat ovat toimineet. Eikö ole näkynyt kalastusvalvojia, vai eikö niitä ole joella kun on uusi isättäkin. Onko kenelläkään enenpää tietoa rauhotus ajasta.MIkä on suurin kala jonka olet saanut joesta. Itse olin ja sain noi 1kg hauen perholla .
Mikäs Latokartanonkoskella on vesitilanne näin lämpimän kesän jälkeen? Onko kukaan käynyt hiljattain?
Osmo! näin rauhotus asiat oli vielä pari vuotta sitten, mutta viime käden tiedot kannaatta kysästä räsäseltä.
Valvonta pelaa nyt paremmin, viimeksi kun olin niin räsänen et co. olivat idästä tulleiden salakalastajien perässä.
Uskoisin että viikon tai parin kuluttua koskesta kalaa nousee..
Itse olen käynyt UL-vaappua, liitsiä ja lippaa heittämässä ko. koskella kolme kertaa tänä kesänä. Viimeksi reilu viikko sitten. Kesäkuussa sain reilun kilon kokoisen kirjolohen, muuten on tullut haukea, ahventa ja säynävää. Isoin hauki Salmo Hornetilla 1,5kg, ja ahvenetkin ihan kivan kokoisia.
) ja pitävät koskea silmällä.
Viimeksi tuli lupavalvojakin tervehtimään. Juttelimme hänen kanssaan jonkin aikaa, ja ilmeisesti siellä käy jonkin verran salakalastajia. Onneksi naapurit ovat epäluuloisia (olivat meidänkin kohdalla soittaneet valvojan paikalle
Tosiaan sillan ja säännöstelypadon välinen alue on rauhoitettu, mutta ymmärtääkseni kala pystynee nousemaan myös padon ohi.
Onko joku käynyt Latokartanon koskella viime aikoina? Olisin huomenissa sinnepäin menossa ja kiinnostaisi tietää miten sieltä on kalaa tullut. Onko nousukkaita näkynyt? Vesi on varmaan jo melko viileää mutta miten paljon sitä vettä siellä on, se taitaakin olla ihan toinen juttu...
Onkos kukaa käyny Latokartanolla viime päivinä?? Vaellus-siian kutu nousu rupee pikkuhiljaa alkamaan, että tarttis varmaa käydä joku päivä yrittämässä..
Onko tietoa millainen paikka on nyt. Mistä lupia?
Moi,
Latokartanonkoskelle ei tällä hetkellä myydä lupia ja koski on kalastuskiellossa. Parhaillaan on suunnittelussa kalastuksen järjestäminen kestävälle pohjalle sekä yleisesti koskiympäristön ja luontopolun kunnostaminen. Siltoja, polkuja sekä rappusia on jo kunnostettukin Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen talkoissa.
Kalastusta avataan ja lupia tullaan näillä näkymin myymään ensi vuodesta (2016) alkaen. Lupien myynnin suorittaa Riverkeepers Oy, joka on vuokrannut kalastusoikeudet Latokartanonkoskelle. https://www.facebook.com/riverkeepers
hipit päässy valtaan
https://yle.fi/a/74-20051090
https://yle.fi/a/74-20028209
https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet...
Koskikunnostus jatkuu ja on avattu kalastukselle, lohta ja taimenta ei saa ottaa saaliiksi.
Vielä kun saataisiin Kemiön sunttien verkkakalastusta vähennettyä. Olisko valvontaa mahdollista järjestää? Mitä järkeä että merilohet ja isot meritaimenet pyydetään pintaverkoilla pois…
Vielä kun saataisiin Kemiön sunttien verkkakalastusta vähennettyä. Olisko valvontaa mahdollista järjestää? Mitä järkeä että merilohet ja isot meritaimenet pyydetään pintaverkoilla pois…
Tee asiasta kansalaisaloite
https://www.kansalaisaloite.fi/fi
Tai ota yhteyttä ELY-keskukseen tai kalastusviranomaisiin, jos asia on semmoinen mielestäsi, jota kannattaa viedä eteenpäin, jos on asia on mielestäsi tuikitärkeä, niin tee molemmat, kansalaisaloite ja yhteydenotto ELY-keskukseen ja kalastusviranomaisiin.
Tee asiasta kansalaisaloite
https://www.kansalaisaloite.fi/fi
Tai ota yhteyttä ELY-keskukseen tai kalastusviranomaisiin, jos asia on semmoinen mielestäsi, jota kannattaa viedä eteenpäin, jos on asia on mielestäsi tuikitärkeä, niin tee molemmat, kansalaisaloite ja yhteydenotto ELY-keskukseen ja kalastusviranomaisiin.
Verkkokalastuskielto Saimaalla norpan suojelemiseksi on kerännyt jo 30 000 nimeä. Ihan hyvä mutta vielä pitäisi 20 000 allekirjoitusta saada, jotta hyvä asia etenisi eduskuntaan. ELY keskus on latokartanon tilanteessa asianomistaja, koska rahoittaa metsähallituksen kanssa kunnostukset. Kunnostukset olisi paljon tehokkaammat,jos pintaverkko kalastusta rajoitettaisiin strömman kanavassa. Merilohen kalastus onneksi loppunee tähän vuoteen. Ja kututaimenien kalastuksessa ylipäätään ei ole järjen häivää.
Kemiön saaren alueelle ja yleendäkin rannikoiden alueiden valvontaan saatiin lisäresursseja 2023-2026 ja hankerahaa on jatkettu, tälle vuodelle on saatu 210 tuntiin resurssit pelkästään Kemiön saaren ja lähialuieiden valvontaan ja valvojia on kolme alueella.
https://ahven.net/artikkeli/2020/11/30/tehostettua-kalastuksenvalvontaa-...
Strömman kanava erityistarkkailussa. Erittäin positiivinen uutinen!
Tossa artikkelissa yks asia ei pidä paikkaansa ja se on tammisaari-pohja valvonta. Pohjan alueella valvojat käy vaan muutaman kerran vesillä kesäaikaan kun on oikein nätti keli. Muuten siellä jengi saa kalastaa syksyllä kieltoalueen sisällä ihan rauhassa heittämällä tai verkoilla, verkotkin monesti vaelluskalojen reitillä. Asiasta on mainittu valvojille mutta mitään ei tapahdu. Tammisaaressa taas knipnäsuddenilla burmalaiset ja muut ulkomaan sankarit lappaa alamittaista kuhaa kassiin sen minkä kerkeävät ja siihen valvoja ei puutu kun ei kuulemma löydy yhteistä kieltä, lupiakaan ei kysytä. Mutta vieressä kalastavat suomalaiset pääsevät luvat näyttämään :D noille alueille pitäisi saada sellaisia valvojia ketkä moikeasti hoitaisi hommansa niinkuin kuuluukin.
ja pohjanpitäjänlahden kalastus kieltoalue löytyy kalastusrajoitus.fi
Älä viitti jauhaa paikkaansa pitämätöntä juttua. Valvontaan on tuolla alueella on laitettu resursseja ja hyvä niin.
https://www.åks.fi/kalastusalue-rajoitukset
Älä viitti jauhaa paikkaansa pitämätöntä juttua. Valvontaan on tuolla alueella on laitettu resursseja ja hyvä niin.
https://www.åks.fi/kalastusalue-rajoitukset
Täälläkin etelärannikolla olen ihmetellyt ulkkisten kalastusta. Taimenjoilla espoon/mankinjoki alueilla onkivat madolla virtavedessä. Sama homma kirkkonummella. Siellä vaivalla kunnostettu taimenille kutupaikkoja ja sitten lähes joka aamu vironpojat mato onkivat kyseisellä joella. On kyllä erikoista että tähän ei puututa.
Sivut
Lisää uusi kommentti