Hyppää pääsisältöön
Kalastus.com
Etusivu
Keskustelu
Kalenteri
Galleriat
Kalaruoka
Kalastuksen ABC
Kalastusvideot
Kalastuslinkit
Pelastuuko Tornionjoen lohi sittenkin?
syd
24.05.2004 - 07:31
Keskustelualueet
Kaikkea kalastuksesta
Mainostus sallittu
Uutisia
Viritykset ja rakentelu
Raportteja kalavesiltä
Kalastusvideot
Uusimmat viestit 2h
Uusimmat viestit 12h
Uusimmat viestit 24h
Lisää uusi viesti
Kirjautuminen
Käyttäjätunnus tai sähköposti
*
Salasana
*
Luo uusi käyttäjätili
Pyydä uutta salasanaa
OMAT TIETONI
Muuta asetuksiasi
Muuta profiiliasi
Netiketti
Omat galleriat
Omat ilmoitukset
Foorumihaku
Rokastamalla aikakirjoihin... Hävettäisi itsellä ainakin
Sitähän siellä on harrastettu kymmeniä vuosia. Joskus aikoinaan kun olin pikkupoika niin kalastajilla oli kolmihaara koukkuja monta painon yläpuolella. Ei siis mitää viehettä. Pelkät koukut.
Viranomaisilla säännöt joustaa omien kohdalla,säännöt koskevat vain oikeita veronmaksajia.
oliko niin että ulkopuolelta tarttunut kala on vapautettava? miten verkkoon tarttunut kala on sisältä päin kiinni? kokemukseni mukaan todella harvoin verkon lanka on suun sisäpuolella.
itseä hävettäisi kumpikin rokastus muoto, koukulla rokastamisessa kala ei sentään tukehdu ja pilaannu ennen kuin se saadaan käsitteltyä ruuaksi.
Olin 70-luvulla jäämerenrannassa kalatehtaalla töissä. Tehtaalle lähes kaikki kalat tuotiin juksavebeillä. Itsenäiset juksakalastajat myivät saaliinsa tehtaalle.
juksa
turskanpyynnissä käytetty koukku, jota ei yritetty syöttää kalalle, vaan siimasta vedellen yritettiin saada koukku tarttumaan kalaan.
juksa
turskanpyynnissä käytetty koukku, jota ei yritetty syöttää kalalle, vaan siimasta vedellen yritettiin saada koukku tarttumaan kalaan.
"mistä näitä neropatteja riittää ,lieneekö häntäkin juksattu joskus"
https://youtu.be/i8X3vbF8UJQ?feature=shared
Jos nuori olisin, niin kyllä selvittäisin millaiset työmarkkinat Pohjois-Norjassa nykyisin ovat.
Luonnosta pitävälle löytyy siellä monen moista.
Kukkolassa, siinä aivan valtatien carresaa, oli kioski, minkä vieressä oli parkkipaikka, missä voi yöpyä ( matkailuautissa), vieläkö se on mahdollista.k
Minäkin siellä koulu/opiskeluaikaan kesäisin tein työtä. Aina niin kauan, kun pienellä verolla pääsi. Kun alkoivat pidätän yli 5% veroa, lähdin. Urakoissa saattoi päästä todella hyville palkoille ja niitä saattoi tehdä normaalin työpäivän jälkeen, viikonloppuisinkin. Eihän siellä paljoa muuta tekemistä ollut kuin työ, itse en siitä kaljan kiskomisesta innostunut. Shakkia joku osasi pelata.
Paljon siellä oli aikoinaan nuoria suomalaisia naisia.
turska sei ym ottaa suht hyvin pelkkään koukkuunkin, vaikka sivuosumiakin varmasti tulee niin kyllä noi enemmän niitä on jotka on yrittänyt saada koukun suuhunsa.
Ai että. Kohta sitä taas puntti lentää matkakoskella. On tätä taas odotettu.
Noi on semmoisia määrittelykysymyksiä.
Itse menestyksellä heitellyt raskasta lusikkaa, mihin peräkoukun lisäksi laittanut puolen metrin taisin ja siihen outkiperhon.
On toiminut.
Olisko tuo nyt sitten luvatonta?
" raskasta lusikkaa, mihin peräkoukun lisäksi laittanut puolen metrin taisin ja siihen outkiperhon."
Jos on hyvin uiva, paljon liikkuva, niin saa eloa perhoon, rauhallisella kelauksellakin.
https://yle.fi/a/74-20073904
Kalat on unohdettu Pohjanlahden merituulivoiman huumassa – Tornionjoella pelätään, miten vaelluskalojen käy
Kalat on unohdettu Pohjanlahden merituulivoiman huumassa – Tornionjoella pelätään, miten vaelluskalojen käy
Aina on joku viherpiipertäjä inisemässä, kun jotain uutta ja hyödyllistä oltaisiin rakentamassa.
ois kyl mielenkiintoista tietää millä älykkyys osamäärällä noin keskiverrosti viherpiipertäjä sana kirjoitetaan? ihminen tarvitsee elääkseen ruokaa, juomaa ja suht puhdasta ilmaa elääkseen. sähkö ei korvaa mitään noista. ihmiskuntaa taas ei pystytä ruokkimaan ilman veden viljaa ja moni muukin juttu on ihan kiikun kaakun, esim pölyttäjien väheneminen mitäs kun pellot ei enää tuotakkaan viljaa kun pölyttäjät käy liian harvinaisiksi? 90% virtavesistä on tyhjennetty kaloista vesivoiman välinpitämättömyydellä ja ahneudella. tiedän jo nyt pelto hehtaareja joissa tuskaillaan tuoton takia ja koitetaan haalia mehiläis tarhurien pesiä peltojen pieleen, mehiläis tarhuri taas ei tuo pesiään paikoille missä ei ole hyvin luonnon kukkaa tai muuten kukkia läpi kesän, pelkkä vilja ei riitä hunajan tuotantoon. eni vei kaikki luonnon huomioiminen on viherpiiperrystä tietyissä piireissä, vaikka me itsekin ollaan osa luontoa mitä suurimmassa määrin ja todella riippuvaisia luonnosta. on myös kuultu juttua että vedet olisi ylikalastettuja. mihinkäs ne kalat sitten on mennyt. yks proffa sanoi hyvin et ollaan syöty ne. jokainen tietää ettei niin paljon saa syödä ettei siemen perunoita jää. tämä pitäisi aina muistaa luonnon kanssa touhutessa. monikansallinen suuryritys ei välitä vähääkään mitä on kymmenen vuoden päästä. nyt on se hetki kun ne haluaa kaiken ja mielellään rahana
https://www.luke.fi/fi/seurannat/itameren-meritaimenkantojen-seurannat/i...
Itämeren meritaimenet elpyvät, kantojen tilassa silti suurta vaihtelua
Itämeren meritaimenet elpyvät, kantojen tilassa silti suurta vaihtelua
Pitkäjänteistä puuhaa elvyttää meritaimen kantoja. LUKEn asiantuntijan mukaan vuosittaiset poikas vaihtelut Longinojalla korreloi sademäärien kanssa. Tasainen kokonaiskasvu kertoo varmasti taas hyvin toteutuista kunnostuksista. Onnistuneen kudun tulokset näkyy aikaisintaan neljän vuoden päästä. Muutama vähän hiljaisempi merialue löytyy vielä… onko tietoa mikä on Selkämeren ja Saaristomeren tilanne?
saaristomerellä ainakin mulle huono. yks alamittainen rasvaevä taimen koko elämäni aikana, jotkut saa useita joka vuosi, valtaosin evällisiä. eväleikattu mittakala osuu muutama kappale vuoteen näille tosi aktiivisille kevennyttyjen heittäjille.
Saaristomeri oli 2000luvun alkuvuosina oikein taimenparatiisi. Luonnonkannat taitaa siis olla nykyään hiukan heikossa jamassa… harmi. Silakkaa riittäisi ja saaren kärkiä.
taimen paratiisi sulla on housuissas. aloitin taimenen rantakalastuksen 90 luvun alussa ja ensimmäisen sain 2022, eli ei se nyt mikään varsinainen paratiisi kyl ollut 2000 alkuvuosina, verrokkina sain joelta taimenia parikymmentä vuosittain. kymi ja kokemäenjoki. tietysti joella oli kalastus tunteja aika paljon enemmän, mutta joelta taimenia sentään sai melkein joka reissu.
Saaristomeri oli 2000luvun alkuvuosina oikein taimenparatiisi. Luonnonkannat taitaa siis olla nykyään hiukan heikossa jamassa… harmi. Silakkaa riittäisi ja saaren kärkiä.
kukkolasta nousee hyvin taimenta keväisin ja syksyisin.silloin siellä onkin aina puoli kyllää onkimassa.
No tämähän ei mitenkään pidä paikkaansa.
Sen verran voi myöntää, että jos keväistä kirsisiikaa lipotessa osuu taimen haaviin, niin kiusaus on suuri viedä se pusikkoon.
"kiusaus on suuri viedä se pusikkoon."
Kyllä siinä yleensä niin monta silmäparia katsomassa - paikallisia ja turisteja - että se hillitsee mahdollisia haluja.
Muistan 90luvulla kun katsoin sitä lippotouhua, niin haavit oli lähes joka nostolla täynnä siikaa ja taimenia oli myös.
Joka pistolla siika-aika on kyllä selvästi Juhannuksen jälkeen, ja taimenta - tulee, jos sattuu - heti jäiden lähdettyä. Syksylläkin, mutta silloin jo rauhoitus.
Sivut
Lisää uusi kommentti