verkkokalastus
22.08.2019 - 21:33
Elikkä siis kyselisin että meneekö verkkoon kala vaikka verkossa olisi levää ja muutenkin vähän likainen verkko ja mitenkä päin verkko lasketaan elikkä jos vaikka tuulee pohjosesta niin vedetäänkö verkko poh. Etelään päin vai esim. Idästä länteen vai mitenkä
Ei mene kalat paskaiseen verkkoon kirkkaassa vedessä. Laske verkot myötätuuleen, aloittelijan helpompi nostaa ne vastatuuleen.
Verkot syytä olla puhtaita,ainakin siika varsin tarkka.Itse lasken yleensä peruuttaen vasta-aallokkoon,helpompaa niin kun yksin touhuaa
Kuha ainakin monesti liikkuu tuulen mukana eli verkko kantsii laskea poikittain tuuleen nähden. Kuha liikkuu monesti parhaiten etelätuulella eli itä-länsisuuntaisesti laskettu verkko pyytöä monesti parhaiten.
"Itse lasken yleensä peruuttaen vasta-aallokkoon,helpompaa niin kun yksin touhuaa".
Aallokossa, etenkin merellä, verkkojen lasku myötätuuleen on kätevämpää kuin taistella vastatuuleen. Koneella ohjaillaan vielä sopivaan paikkaan. Ja verkot pyttyyn kasteltuina niin soljuvat veteen ilman harmeja. Puikkarilaskut ovat aina ongelmaisia sotkuineen.
kätevämpää toki mutta yksin liikkuessa hankalampaa kun vene tahtoo mennä poikittain.
Juu,silloin potkuri pyörii toisinpäin
eri vastauksista ei olikein ilmene, ollaanko liikkeellä konevoimin vai soutaen.
Omakohtaisesti en ole konetta käyttäen verkkoja hommaillut,
vaikka tiedän niin tehtävän.
Yksin soutuveneessä on tietty helpointa laskea myötätuuleen, joskin
tulee yritettyä edes pikkaisen poikkituuleen saaha.
Mun siikapaikassa onnistumisia tulee, jos saa laskettua pohjarinteeseen
poikittain, mikä yksin touhutessa usein johtaa pakkoon oottaa tuulen tyyntymistä.
kyllä pohjanmuoto ratkaisee yleensä. myös "poikkituuleen" olevat verkot kalastaa paremmin kuin myötätuuleen lasketut. verkkojen likaisuusdella on suuri merkitys kirkkaassa vedessä. virtaavassa vedessä "rikkinäiset" verkot kalastaa paremmin, koska kala tunnistaa esteen (jäävät reiän viereen etsiessää läpipääsyä).
Pohjois-Päijänteellä kuhaverkot on aina saman tyylisesti ja samanlaisissa paikoissa avoveden aikaan.
Monta uutta kuhan jiki ja uistelupaikkaa on verkot paljastanut vuosien mittaan.
Ensi talvena aloiteltava kuhapilkintää tuolla läheisellä lahdella verkkojen väleistä.
Ei edes verkonlaskussakaan. Kannattaa katsella vaikka vaivihkaa ammattikalastajien ja kokeneiden kalastajien verkonlaskuja. Eri keleilläkin vielä. Saattaisi oppia ettei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Niin ja jättää muija rannalle ellei siitä eroon halua.
Itse tulee laskettua keulasta saavista konevoimin pakittamalla.Pohjaverkot 3m-5m ja pintaverkot 6-8m.Veneenä rönkky16 pulpetilla.Meneehän ne tuollakin.Onhan tuossa hieman pelaamista kaukkarin+ohjaamisen kanssa.
Monella ammattimiehellä näyttää olevan kaukkis+ratti edessä sivulla.Myös verkon nosto onnistuu konevoimin,eikä tarvitse lihasvoimin kiskoa venettä
Onko olemassa jotain taulukkoa jossa kerrottaisiin Minkä silmäkoon verkot pyytää Minkä kokoista siksi kiinnostaisi koska en ole ikinä verkkoja pitänyt mutta jos pitäisin niin laittaisin jotkut aivan lotto verkot jotka pyytäisi vain jotain +3 kalaa Minkä kokoset siis tarvii?
Silmäkoon valinta perustuu siihen mitä kaloja vesistössä elää ja etenkin se mitä niistä haluat pyytää. Muikulle ihan pienimmät, 15-25 mm, ahvenelle 35-40 mm, kuhalle ja hauelle 50-65 mm, lahnalle yli 75 mm. Vesitölle asetetut silmäkoon rajoitukset on myös otettava huomioon.
mitä kalaa pyydät? esim. kuhalle 80mm verkko pyyttää just 3+ kg kaloja.
90 mm solmuväli 6 metrisenä on oikein sopiva syksy taimenan, ison ahvenan ja kuhan pyyntiin, ei tule alamittaa eikä juurikaan silppuahvenaa.
ison ahvenen? 90 millisellä saa varmaan yhden ahvenen elämässään jos sitäkään. Keskipaino on 1,5 ja 2 kg välillä.
Ahvena onkin eri kalalaji kuin ahven. Ota se huomioon.
Ei sitä huomaa tuosta sinun kirjoituksesta.
Eikä muuten ahvenia
Kivikankaan tai nipponverkon sivuilta löydät tarvitsemasi tiedot
Tuolla noita paremman ahvenan päitä on vanhan liiterin seinnässä, minun verkoista paras ahvena on ollu 2.04 kg, sekkään ei riittäny ahvenoitten top 3 joukkoon meiijjän liiterin seinällä, liekkö vanha kansa osas sen homman paremmin, ehken kumminkin isompata ahvenaa ollu ennen kuhan viljelyä enempi päitsilässä.
Yli kilon ahven maistuu lähinnä puulta. Pienenmmän syöntikelpoisen ahvenen maku on kiloisesta liennut pois jo ajat sitten. Mielluummin syön 5 kpl 200 gramman ahventa kuin yhden kiloisen. Hauella ja kuhalla sama juttu, isot pitäisi päästää jatkamaan sukua eikä niitä kannata vasiten lähteä isosilmäisillä verkoilla jahtaamaankaan.
Tuolla noita paremman ahvenan päitä on vanhan liiterin seinnässä, minun verkoista paras ahvena on ollu 2.04 kg, sekkään ei riittäny ahvenoitten top 3 joukkoon meiijjän liiterin seinällä, liekkö vanha kansa osas sen homman paremmin, ehken kumminkin isompata ahvenaa ollu ennen kuhan viljelyä enempi päitsilässä.
Nuohan on samankokoisia kuin minun pilkki enkat, jotka tietenkin olen vapauttanut. En itse ainakaan haluaisi kuolleiden kalojen osia omalla pihalle. Tuo meinaan huonoa karmaa ja turhapa se on ihmetellä mihin on isot kadonneet. Ilmankos et nykyään saa muuta kuin sitä silppua.
Tälle p-päitsin pojalta ei voi vaatia kauhalla jos on lusikalla annettu😂
Pyrkisin saaman kuhia mutta myös hauet isomman puoleisina kiinnostais ja omalla järvellä melko huonosti ahventa ja lohikaloja ei yhtään
Miksi haluat verkoilla isoja haukia?nämä elohopeapommit joutaa sären syöntiin ja lisääntymään.ruokakaloina huonoja.
.
Vähän muuttaisin silmäkokoja.yli 20mm muikkuverkkoja ei varmaan monessa paikassa tarvita,riippuu tietysti vesistöstä.50mm verkko hyvä yleiskoko ahvenelle,siika,kuha myös.Lahna 85-100mm.Hauelle tuskin verkkoja tarvitsee erikseen hommata, niitä tulee kaikilla verkoilla
Lisää uusi kommentti