Kalastuspäiväkirja koneelle!
29.11.2005 - 19:59
Mistä löytää toimivan kalastuspäiväkirjan sähköisen version,ja vaikka olisi vielä ilmainen niin ei sekään haittaisi.Selailin tässä aiemmin jonkin omaa,netissä ollutta,jossa oli mieleiseni
tyyli.Kuukaudet eriteltynä,kalastuspäivät punaisella,joista aukesi tiedot päivän kalastustapahtumista. Kiinnostaisi kovasti kyseisenlainen päivyri.
nimim.Ei itse nörtti!
Mynttisen kotisivuilla on yksi ohjelma
sivulle
Tästä osoittesta saat erittäin monipuolisen ohjelman johon saa tietoa todella paljon. Itelläni käytössä ja ollu tosi tyytyväinen... http://www.kolumbus.fi/a.laakso/kkirja.html
Jep, tuo Anselmuksen mainitsema on itsellänikin käytössä + Excel ja Word.
Tuolta löytyy hyvä sovellus: http://www.pinturi.com
Ai mitä tuolta Pinturista löytyy??? Sovellustahan tässä kysyttiin.
Fishbrain, kokeilepas sitä
Sieltä löytyy kuvaus sovelluksesta ja ohjeet sen asentamiseen. Sovelluksen vou tutustua myös suoraan Google Playn kautta https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.godigi.pinturi
Unohtakaa tietokoneet ja sovellukset. Suosittelen lämpimästi kynää ja vihkoa. Vai onko liian vaivalloista?
On se, jos haluaa jakaa merkintöjä muille käyttäjille (faxilla vois tietysti onnistua). Myös valokuvien teettäminen ja liimaaminen vihkoon on tylölästä. Karttojakin kuluisi paljon, jos liimaisi kartan ottipaikasta joka sivulle :)
Noihan on kaikki toisarvoisia sivuseikkoja. Itse en kerro kalapaikoista kuin "oikeille" kavereille joiden kanssa voi puhua puhelimessa. Tärkeimmät tiedot on säätila, kellonaika, tuulensuunta, ilmanpaine, vedenlämpö ja korkeus. Ottipaikat luulisi muistavan ilman karttojakin.
Uisteljalle ottipaikan jäljittäminen isolta selältä ilman paikannusta voi olla haastavaa. Jos kaloja saa paljon, ei jokaista voi millään muistaa.
Noi em. "tärkeimmät" tiedot eivät mielestäni ole riittävät. Esimerkiksi viehe, syvyys, ottisyvyys on omissa merkinnöisäni ehdottomia. Täällä mainitussa sovelluksessa on näköjään erikseen saaliin tiedot (kalali, paino jne), olosuhteisiin liittyvät tiedot, sijaintitiedot ja valokuvat.
Muutamissa edellisissä kommentissa juttu yrittää lähteä jo siihen suuntaan, ettei yhtä oikeaa kalakirjanpitoa olekaan, miten asia mielestäni onkin. Tarpeet vaihtelevat riippuen siitä, miksi itse kukin pohjimmiltaan haluaa kirjata kalareissujaan (jos haluaa).
Itse koen harrastukseni tässä vaiheessa tarpeelliseksi pitää lähinnä tilastoa kalastusajastani ja saaliistani avovesikuukausittain ja -vuosittain, lukujen toimiessa löyhänä vuosikertomuksena sekä omien taitojeni kehittymisen mittarina. Nuorempana otin ylös myös ihan olosuhdetietoja, vieheitä yms., mutta nykyisellään panostan tekemisessäni enemmän omaksumiini nyrkkisääntöihin, joita sovellan vesillä päivän olosuhteiden mukaan. Asiaa auttaa myös keskittyminen yhteen kalalajiin ja kalastustapaan, eli kohdekalan vuosirytmi ja oma tekniikkapuoli eivät muutu kaiken aikaa.
Oman oppimiseni kannalta pidän kalakirjanpitoa tärkeämpänä sitä, että ensiksi vesillä huomioin kellonajat hyvän kalantulon ja sen loppumisen hetkellä, ja heti kotona nettiin päästyäni tarkistan olosuhdetiedot (tuuli- ja vedenkorkeus) kyseiseltä ajalta. Hauen käytös on päivätasolla niin vahvasti kiinni kelistä, että kalan ottiaikoja voi ennakoida kohtuullisen hyvin pelkkien sääennusteiden perusteella. Itse toimin näin varsinkin silloin, kun olosuhteet ovat kehnot sinä ainoana päivänä viikosta, kun kalastus on mahdollista. Silloin vesille voi tähdätä ennusteissa päivän parhaan tuulen ja vedenkorkeuden ajaksi.
--pikeye
Minä teen kalastuspäiväkirjaa. Se on vielä vähän kesken mutta sitä voi jo kokeilla
https://www.rakkaudestakalastukseen.com/Kalastuspaivakirja.aspx
Muistaakseni olen tätä lankaa lukenut vuosien varrella useamman kerran. Muutamia vuosia ollut jo ajatus siirtyä digitaaliseen kirjanpitoon. FB:n kautta bongasin tollasen sovelluksen kun Kalappi. Ensisilmäyksellä näyttäisi varsin pätevältä koska kulkee puhelimessa mukana kalareissuilla ja tietoja voi syöttää ainakin itselle riittävän määrän. Plussaa myös vieheiden tallennuksesta.
Lisää uusi kommentti