Hyppää pääsisältöön
Kalastus.com
Etusivu
Keskustelu
Kalenteri
Galleriat
Kalaruoka
Kalastuksen ABC
Kalastusvideot
Kalastuslinkit
Siian kalastus
nikn
11.03.2003 - 17:42
Keskustelualueet
Kaikkea kalastuksesta
Mainostus sallittu
Uutisia
Viritykset ja rakentelu
Raportteja kalavesiltä
Kalastusvideot
Uusimmat viestit 2h
Uusimmat viestit 12h
Uusimmat viestit 24h
Lisää uusi viesti
Kirjautuminen
Käyttäjätunnus tai sähköposti
*
Salasana
*
Luo uusi käyttäjätili
Pyydä uutta salasanaa
OMAT TIETONI
Muuta asetuksiasi
Muuta profiiliasi
Netiketti
Omat galleriat
Omat ilmoitukset
Foorumihaku
Onks tullu mitään?
Särkisalosta tänään 2 siikaa, kokeiltiin haukea ei tullut, huono päivä.
Tänään oltiin perheen kanssa Särkisalossa.
Tuli kahdella vavalla yksi kiloinen siika ja yhden siian karkuutimme. Viisi tuntisen kalastelimme. Yllätykseksi nappasin myös 2 kiloisen hauen kohdasta jossa oli vesi vain 2 astetta, kun muualla esim. 50m ulompana oli jo reilut 3 astetta.
Ihmeen kylmästä kala kyllä otti. Sateenkaaren väriseen Kuusamon Lätkä -lusikkaan hyvin hitaasti uitettuna pikaisilla pysäytyksillä ja nykäyksillä. Kalan mahasta löytyi myös pieni silakka tai särki.. ei saanut selvää.
Yritin myös satunnaista meritaimenta.
Meritaimenen saamista tuolta Särkisalon ulkoluodolta en kyllä pitäisi mitenkään mahdottomuutena ainakaan tähään aikaan vuodesta.Lossin lähistöltä löytyy makeita laguuneja, joissa taimenien kelpaisi köllötellä! Onhan Särkisalosta monesti taimenia saatu.. ;P mutta en itse... "vielä"
Onko silakat jo rantautuneet? tuota haukeani pidin kyllä vähän sattumana, mutta kait se kutu jo aikkas lähellä onpi. Tämän vuoden haukitilasto avattu itselläni.. JEE JEE!
Lauttasaaren sillalla oli perjantaina 5 silakan litkaajaa. Saalis nolla. Viime vuonna sillalta saatiin ensimmäiset silakat 24.04, eli noin kaksi viikkoa etuajassa. Normaalisti silakka tulee sisään äitienpäivän tienoilla, saa nähdä miten tänä vuonna! Veikkaan että hieman myöhässä on tänä vuonna.
Lauttasaaren sillalta oli lauantaina saatu myös tunnistamaton ruumis. Ei tosin litkalla vaan joku ohikulkija oli sen huomannut ja sitä myötä se oli käyty sieltä noukkimassa.
Launtaina ja sunnuntaina yhteensä 11-siika ylös
4-siioista oli pulenkilon pikkasen paremmalla puolella ja 5-oli kuin samasta muotista tehtyjä ja pituutta 49-cm. Ja kaks siikaa oli tommosii välimaaston "kiloisia"
Olivat todella "hyvässä kunnossa" ja mahat aivan täynnä monisukasmatoja. Harmi kun ei ollu puntaria mukana mutta vahvasti uskoisin että 1,2-1,6 kiloa ois ollu noiden viiden kalan paino. Kaiken lisäk 3-kertaa siimat paukku poikki ku kala pääs pyrittämään siima "poijun" ympärille.
tänä keväänä karhusaaresta on itselleni tullut 12 siikaa..suurin 43senttiä ja 600grammaa..
onkohan perämerella mainittavia siian onginta paikkoja ,tarkemmin kemi tornio akselilla
Vinkkejä siikapaikoista hamina-kotka-pyhtää
suunnalle? Liekö pyhtään keihäs-salmi hyvä siika
paikka? Kellään kokemuksia? Kiitoksia vinkeistä
jo etukäteen.
Järvisiiat?
Mahtaako tämä sama ongintasysteemi toimia myös järvillä? Täällä virtavia salmia ei juuri ole. Mistä pitäis siikoja etsiä? Siikakanta on kuitenkin kohtuullinen.
tänään 4 siikaa 26cm,39cm,36cm,40cm
tiistaina tuli stor bodöstä 7 siikaa..pari puol kilosta ja loput sitä perus 300-400 grammasta
Lauttasaaresta tänään 12 siikaa. Ihan komeita pulskia yksilöitä, sekä 2 kpl noin 800-900 grammaisia lahnoja, kymmenkunta särkeä ja kaksi ahventa, joten siian kalastus rannoilta alkaa olemaan ohi, kun särkeä alkaa tulemaan noinkin monta kolmen tunnin aikana
Porkkalan kärki koko aamun ihan tyhjä, kuten lähes koko kevään. Positiivista, että kaikki jäät on lähtenyt ja muutamia siikoja ovat aina sieltä täältä saaneet. Toisaalta enää ei mene kauan, että särjet tulee rannoille...
Topfit, mistä sait kalasi? Kävin eilen heittelemässä uimarannan lähistöllä ilman kalahavaintoja.
Hena!
Siltojen väliseltä alueelta. Olin siellä jo klo viideltä Lauttasaarelainen kun olen. Oli vähällä hihat palaa, kun särjet ja lahnat olivat syönnillä heti aikaisin aamulla. Siikaa alkoi tulemaan noin klo 6.15.Särki ja lahna ovat huono merkki..siian kalastus rannalta ongella on enää päivien kysymys, jos tällaisia säitä pitää. No, alkaahan sitten toisen herkun kalastus Lauttasaaren sillalta...SILAKAN. Normaalisti silakka tulee "sisään" äitienpäivän tienoilla
Oletteko kokeilleet siian kalastusta iltasyönnillä, jos sellasen voi siian päivärutiineista erottaa? Tarkoitan lähinnä aikaa 18-23 välillä. Mikäli kalaa saisi illallakin niin miksi herätä aamulla ja mennä massan mukana parhaille paikoille, kun voi olla illalla samoilla paikoilla lähes yksin.
En ole koskaan kokeillut ns. iltasyöntiä, mutta miksei toimisi, hämärässä epäilen, muuta niinkuin sanotaan, että yrittänyttä ei laiteta. Itse olen aamu ihminen ja siksi olen aina juuri ennen auringon nousua onget valmiina ja näin olen melkein aina saanut saalista. Tänä keväänä "sesonki" on kyllä ohi ainakin Lauttasaaren rannoilta, liikaa "talous siikaa" ja kiiskiä on jo ottamassa osansa mato syöteistä
tänään 12 siikaa 3kpl 30cm,25cm,2kpl 26cm,40cm,41cm,48cm,34cm,33cm,38cm,28cm
Mistä tulee kaikki kalastettava siika? No istutuksista. Ei kauhean kestävää. Pitäisikö siirtyä mahdollistamaan siian luonnonkutu? Tehdään samoin kuin meritaimenelle ja lopetetaan istutukset käytännössä kokonaan. Aletaan kunnostamaan siialle lisääntymis alueita. Ei voi mitenkään järkevästi perustella siian dumppaamista vesistöihin kalastajien riemuksi.
Helsingin edustalta ja Vantaanjoen suvannosta pyydetään vaellussiikaa, joka on istutettua. Siika ei nouse Vantaanjokeen, joskin kutu saattaa vähisessä määrin onnistua suvannossa. Vaellussiian istuttaminen saattaa olla perusteltua, koska luonnonkutua ei paikoin ole ja saaliit ovat hyvät. Karisiika sen sijaan lisääntyy pitkin rannikkoa, mutta silti sitäkin istutetaan suuria määriä. Liekö järkevää?
Siikaongella saadaan paljion vaellussiian poikasia ihan liian pienenä. Ei niitä tavallinen onkija erota karisiiasta. Tämä seikka himmentää istutusten järkevyyttä.
Minkälainen pitäisi olla siian lisääntymisalue jos erikseen kunnostetaan
Kai sen sentään tietää asiantuntijat tarkastikin. Jotenkin siian kutu on muuttunut/vaikeutunut, koska pitää miljoonia poikasia istuttaa. Vai onko siikaa ylipäätään ollut paljon vähemmän, mutta motivaatio sen istuttamiseen on nyt todella korkealla? Uskotaan ja toivotaan siitä saatavan pikavoittoja. Eli nopeasti saaliita ja myydään muutama kymmenen siianonginta lupaa. Wautsi waude. Kestävää ja kovasti tuottoisaa. Vai onko oikeasti?
Karisiika kutee rannikon sorakoille, joita ei tarvitse eikä voi mitenkään kunnostaa, ja niitä riittää. Vaellussiika kutee joen virtapaikkoihin kuten muutkin vaelluskalat ja näitä kutupaikkoja on paljon kunnostettu. Siian kovat istutusmäärät palvelevat vedenomistajien ja muiden verkkomiesten tarpeita.
Kai sen sentään tietää asiantuntijat tarkastikin. Jotenkin siian kutu on muuttunut/vaikeutunut, koska pitää miljoonia poikasia istuttaa. Vai onko siikaa ylipäätään ollut paljon vähemmän, mutta motivaatio sen istuttamiseen on nyt todella korkealla? Uskotaan ja toivotaan siitä saatavan pikavoittoja. Eli nopeasti saaliita ja myydään muutama kymmenen siianonginta lupaa. Wautsi waude. Kestävää ja kovasti tuottoisaa. Vai onko oikeasti?
Tiedän yhden järven johon istutettu monta vuotta siikaa,ei vaan ole onnistunut.Syyspyynnissä karikoilta kyllä nousee muuta kalaa paljon joten siinä voi olla osasyy
Karisiika kutee rannikon sorakoille, joita ei tarvitse eikä voi mitenkään kunnostaa, ja niitä riittää. Vaellussiika kutee joen virtapaikkoihin kuten muutkin vaelluskalat ja näitä kutupaikkoja on paljon kunnostettu. Siian kovat istutusmäärät palvelevat vedenomistajien ja muiden verkkomiesten tarpeita.
Käsittääkseni ei kuitenkaan ihan samat paikat kuin esimerkiksi meritaimenelle? Siika taitaa kutea kivipohjalle vapaasti. Syvälle jokeen. Ilman kuoppaa ja kuopan peittämistä. Eli hieman enemmän tyyliin massakutemista. Mutta luulisi näitäkään virtapaikkoja löytyvän ja niillekin olevan mahdollista parantaa mädin pärjäämistä. Eli siten voisi vähentää istutusta ja siirtyä luonnonpoikasiin.
Se on tuota planktonisiikaa mitä nykään tunkevat jokapaikkaan. Voiko tuommonen lisääntyä noissa lammikoissa itestään, joihin sitä syljetään, vai vaatiiko jotain erikoisuuksia?
En ole kalabiologi mutta voin vilkaista. Virtaveteen kuteminen taitaa aina tarkoittaa tarvetta sen mädin ilmastumiseen kun vesi liikkuu. Varsinkin kun mäti kehittyy hitaasti talven aikana.
Lammissa ei lisäänny. Vedenomistajat suosivat, koska niitä saa vain verkoilla, ei ota esim. pilkkiin.
Sivut
Lisää uusi kommentti