Iskukoukkujen käytöstä
10.02.2003 - 16:26
Ostin tuossa hiljattain pari iskukoukkua lähinnä madepyyntiin ja nyt tiedustelisinkin pienimuotoisia ohjeita noiden vekottimien käyttöön. Eli:
1. millainen syötti olisi paras?
2. lasketaanko koukut pohjaan vai jätetäänkö ne roikkumaan väliveteen?
3. Miten kauan ne saa siellä olla ennekuin ne pitää tarkistaa? Eikös made kuole helposti lyhytkuonoisena?
4. Miten syvään ne asetetaan?
Niin ja sitten vielä, että olisiko parempi kuitenkin normaali pienempikokoinen koukku vai käykö made rohkeasti iskukoukkuihin?
Kiitos kaikenlaisista ohjeista, koukkujen mukana kun ei tullut käyttöohjeita !
Hauelle: Elävä syötti paras, mutta kuollutkin pyytää. Koukku lasketaan "valon rajalle" väliveteen, eli käytännössä muutamia kymmeniä senttejä jään alle, valon rajan voi kokeilla laskemalla valkean painon veteen ja tiirailemalla, milloin paino häviää näkyvistä.
Koukut sijoitan ruohikon laitaan, tai jos ruohikossa on joku avoin "lämpäre", se on paras paikka. Vettä metristä ylöspäin.
Mateelle: Käytän itse vain syöttikoukkuja, jotka kelluke/paino virityksellä lasken 15 senttiä pohjan yläpuolelle, täällä merellä kun kilkit puhdistavat pohjaan lasketut syötit ja jos syötti liian kaukana pohjasta, putoaa pyytävyys dramaattisesti. Iskukoukkukin saatava lähelle pohjaa, mutta säästäisin ne kuitenkin haukihommiin, ja käyttäisin normaaleja, isohkoja koukkuja kalanpala syötillä. Mateet seurailevat saarten ja luotojen rantoja, joten lasken koukut riviin matalalta aloittaen syvempää vettä kohti ja sitten kun joku koukku alkaa antaa tulosta, laitan useampia koukkuja samalle alueelle, näin siis jos en jo entuudestaan tiedä mateiden polkuja.
Koukut käyn kokemassa 2-3 kertaa viikossa, eikä kuolleita kaloja ole ollut.
Kiitokset sulle Kasper.
Onko kokemuksia järveltä? Toimiikohan samalla tavalla kuin merellä?
Niin ja sitten piti kysyä, että peitätkö koukut (tai siis avannot) lumella vai jätätkö ne avoimeksi?
Entäpä lupa-asia? millaiset luvat tohon hommaan tarvii?
niin ja sitten tämmöinen hölmö kysymys, että miten asetat syötit iskukoukkuun, kun kerran mainitsit elävistä syöteistä. Mikä oikeastaan on elävän syötin etu kuolleeseen verraten??
Yleensä pitää olla kalastusoikeuden haltijan lupa, eli esim täällä eräällä osakaskunnalla kaksi koukkua saa pitää yhdellä pyydysmerkillä. Vaihdellee hyvin paljon. Kalastuksenhoitomaksu on oltava luonnollisesti maksettuna, ellei ikä anna lupaa poiketa siitä.
elävällä syötillä saa ehkä vähän enemmän saalista, mutta itse olen käyttänyt vain kuolleitä syöttikaloja ja saalista on tullut ihan riittävästi. elävän syöttikalan pujottaminen iskukoukkuun ja laskeminen 1-2 vuorokaudeksi järveen kitumaan on musta jotenkin epämiellyttävää.
madekoukut pohjan lähelle, haukikoukut esim 1-2m pohjan yläpuolelle tai väliveteen. joo, made kuolee suht helposti iskukoukkuun kun yläkoukku voi lyödä mateen aivoihin. mateelle (ja hauellekin) käy hyvin myös tavallinen syöttikoukku.
Eikö se koukun niellyt petokala ole mitenkään sitten epämiellyttävää vai vaan tuo elävä syöttikö?
Tämmöisen 20 vuotta vanhan tapauksen avaaminen on epämiellyttävää. Tapaus on vanhentunut.
Kalajutut ei vanhene koskaan.
Juu, jutut ei vanhene, mutta asenteet muuttuvat ja taitaa elävä syötti olla laiton nykyään.
Se oli huumoria tyyliin murha ei vanhene koskaan>kalajutut ei vanhene koskaan.
Lisää uusi kommentti