Curry-hauki

curry-hauki

Jos hauki munakastikkeella on alkanut tökkimään… Nopea ja maistuva haukiruoka. Voi tietenkin kuhaakin käyttää, mutta hauelle tämä sopii maanmainiosti. Sitten vaan jasmiini- tai basmatiriisiä lisukkeeksi, niin päivän hiilaritkin tulee saatua. Perusriisikin käy, mutta esim. jasmiiniriisistä saa niin paljon parempaa ja currylle sopivampaa. Tästä tulee hyvät ruuat 4-6 hlölle.


Tarvitset:
pari rkl currytahnaa (punainen curry)
1 tl seesamöljyä
yksikyntinen valkosipuli
1 rkl pähkinäöljyä
1 rkl voita
1 prk kookosmaitoa (Rainbow-kookosmaito on tosi hyvää tässä, mutta toki muutkin käyvät. Sen lisäksi, että se on edullinen, niin se on maistuva. Sellaisessa pahvitetrassa myydään)
400 g ruodottomasta haukifileestä suikaleita
kirsikkatomaatteja rasiallinen
korianteria tuoreena nippu
chilipaprika tuoreena
kalakastiketta
loraus ketjup manis -kastiketta


Jos hauki on vielä kokonaisena, katso ohjeet hauen fileointi. Paista haukisuikaleet voissa kypsiksi ja siirrä odottamaan syrjään lautaselle. Paista currytahnaa, valkosipuli ja pilkottua chiliä hetki kuumalla pannulla öljyseoksessa. Lisää kookosmaito. Kiehuttele hieman kasaan muutama minuutti. Lisää hauki kastikkeeseen. Mausta kalakastikkeella ja manis ketjup -kastikkeella. Suola tulee kalakastikkeesta, joten maistele, että sitä tulee sopivasti. Myös siinä ketjup-kastikkeessa on suolaa. Lopuksi kirsikkatomaatit ja korianteri. Sen aikaa odottele, että kirsikkatomaatit ehtivät pehmentyä kastikkeen lämmössä. Sitten vaan kauhallinen hyvää riisiä lautaselle ja tästä niin maukasta curry-haukea päälle.


Paista kalanpalat ensin nopeasti kuumalla pannulla.

Punainen curry-tahna sopii hyvin. 2-3 teelusikallista oman maun mukaan.

Currytahna, valkosipuli ja chilihakkelus pannulle paistumaan. Kookosmaito perään.