Oletko ansainnut kalastuksella rahaa?

Kommentit

Tein nuorena paljon perhoja

Tein nuorena paljon perhoja ja myin ne kalastusliikkeeseen. Olen siis ansainnut kalastuksella rahaa!! Vaan ansaitseeko sillä enää mitään, kun Kiinasta tuodaan perhot nykyään.

Anstaita kalastuksella

Kyllä siinä mennyt säästöt ja kaikki ylimääräinen... Josko myisi kalansa vaikka fileinä, ei taida tulla koskaan plussalle... Taitaa olla aktiivi harrastajalle karu totuus, vaikka joskus jonkin verran myisikin. Kulujen takia verottajakin ei ole asiasta kiinnostunut!

Eipä tos voitoista kyselty.

Eipä tos voitoista kyselty.
Takkiiha täl harrastuksel saa.Mulki luvat 175 e vuos ja viime vuonna tuli reilu 10kg lohna ja n 10 kirjoa,muutama kuha.
Hauet yms vapautan jos mahollist.viime vuon 6.5kg joutu kaverille ruuaks viemää ku kidukset paskana.
Mut eipä tätä varmaan kannata rahansaannin kannalta aatella.

Filettä on myyty

Kyllä kuha ja ahven filettä on tullut myytyä lähinnä muodollisella fileeraus palkkiolla ,sen harvan kerran kun on tullut reilummin .En siis edellenkään lopeta kalastamista kesken,kun sinne vesille on monien valmistelujen jälkeen päässyt ja kala sattuu hakkaan pilkkiä / uistinta normireissua paremmin.Tottakai lähemmille tutuille kala on ilmaista. Nim.Pakastimen kapasiteetillakin on rajansa

Myyntiin

Menipä tuo eilinen saalis melkein kokonaan myyntiin. Jonkin verran suolarahoja siis tuli.
Viime vuonna tuli ansaittua muutama tonni kalanmyynnillä.

Ahneet...

"Itsellä on erikseen "myynti" pakastin johon kalastan myyntiin menevät."

Ei ole mikään ihme jos kalaston tilanne suomalaisissa järvissä on mikä on eli huono, kun tuollaiset mätämunat kalastaa tiheäsilmäisillä verkoilla alamittaiset pakastimeen. Tulen ilmoittamaan verottajalle tuollaiset tapaukset. Kalastuksen valvonnassa tulen käyttämään poliisia apuna valvontatilanteessa, suosittelen kaikille muillekin kalastuksenvalvojille samaa käytäntöä. Toivottavasti uusi kalastuslaki muotoutuu vielä niin, että tuo pakastimien täyttäminen ja auton perästä myynti kielletään.

Lakitaustaa

Elintarvikelain mukaan kalan myyjien täytyy tehdä kunnan viranomaisille alkutuotantoilmoitus. Suomessa sovellettavan EU-lainsäädännön mukaisesti merestä pyydetyn vapaa-ajan kalastuksen saaliin myynti on yksiselitteisesti kielletty. Uuteen kalastuslakiin on kaavailtu 5 kg/vrk sisävesisaaliin myynnin sallimista ilman kaupalliseksi kalastajaksi rekisteröitymistä. Järkevät vapaa-ajan kalastajat pyytävät vain sen, minkä syövät ja jättävät kaupankäynnin ammattilaisille.

Pyh.

Järkevät vapaa-ajan kalastajat pyytävät kalaa (myös) myyntiin, koska siitä saa rahaa. Hurskastelua väittää muuta.

Korkeintaan 5kg päivässä pyytävä

Riittävä valvonta ja saaliskiintiöt pitävät kalakannan tuhoajat kurissa. Ei ole mitään järkeä siinä, että työttömät nostavat tukiaisia, ja myyvät pimeästi kalaa. Vapaa-ajan kalastajille maksimiraja, jonka voi päivässä ottaa. Riittävä valvonta ja rajut sanktiot rikkojille. Jos jokainen kalastaja mättää huippusyönnillä kalaa tolkuttomasti, niin ei ihme, että kalakantojen tila on surkea.

Valvonta puuttuu

Salon seudulla (Särkisalossa) eräskin mökkiläinen kalastaa koko avovesikauden 10-15 verkolla hyvässä luomapaikassa, ja aamuisin pakettiauto hake kalat myyntiin. Todella välinpitämätöntä ja lyhytnäköistä toimintaa. Kuhakanta mennyt 3 vuodessa todella huonoksi, ei tietenkään pelkästään tämän takia, mutta varmasti osansa tälläkin. Valvontaa ei ole, ja naapurit eivät viitsi naapurisovun rikkoutumisen takia puuttua asiaan.

liibalaaba

Halailkaa te kuhanlimppejänne ja vaatikaa otsa kurtussa lisää naurettavia kieltoja ja sääntöjä, minä laitan sillävälin kalat kylmäksi ja tienaan verovapaata rahaa. Nyyh.

Marjoja ja sieniä saa kerätä

Marjoja ja sieniä saa kerätä ja myydä niin paljon kuin sielu sietää. Se on verotonta ja täysin laillista. Miksei kalaa saisi.. Kalakateiden tekeleitä ne semmoset lait.

Laki ja laki...

"Laki on kuitenkin laki, ja se kieltää nykyisin kotitarvekalastajan myynnin merialueella, eli kyllähän tuossa mökkikalastaja on rikoksen tiellä."

Entä sitten? Millä tavoin se hankaloittaa millään tavalla tavan tallaajan jokapäiväistä elämää jos joku sattuukin lakia rikkomaan? Eiköhän kannattaisi kiinnittää huomiota vaan niihin omiin asioihin...

Typeryyden multihuipentumaa

Typeryyden multihuipentumaa taas.

Ne lait on meidän yhteisiä sopimuksia, jotka sanelee miten yhteiskunnan mielestä tulee käyttäytyä. Se että ei noudata lakeja lisää vain tarvetta säätää niitä lisää ja on myös ns. kusipäistä.

Kohtuupyytäjä

Marjoista ja sienistä hyödynnetään vain pieni osa, ja sienen hatun kerääminen ei hävitä sientä, jonka varsinainen kasvusto on maan alla. Sama tilanne on marjojen kohdalla, eli niistä kerätään vain marja, ja varvut jäävät metsään ja ne tuottavat joka vuosi uuden sadon. Tämän takia marjastusta ja sienestystä ei voi verrata kalastukseen.

Jos kalat pyydetään vedestä pois, niin koska jäljelle ei jää lisääntyviä yksilöitä, tuhoutuu koko kalakanta ja geeniperimä. Tämän takia kalastusta on pakko säädellä, muuten kalakanta tuhoutuu.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
_aimen: