Ajankohtaista nyt

2022 valinnat ovat kalastusneuvos Eija Kirjavainen ja Pingo Eriksson Ahvenanmaalta.

Kun unelmana on tehdä harrastuksesta ammatti, kalat ja kalastus tarjoavat monta vaihtoehtoa tulevaisuuden suunnitelmille.

siianonginta

Siian onginta on koko kansan kalastushuvia. Kalastuspaikat ovat helposti saavutettavissa ja tarvittava välineistö on hyvin yksinkertainen.

Kalastusoppaan ammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä kalastusmatkailualalla ja koulutuksen aikana on hyvät mahdollisuudet luoda suhteita alalla toimiviin ihmisiin.

Pohjalinjaa pitkin kohti puuskutti todella hyvä ahven, jolle päätin tarjota tasuria appeeksi.

Mitä tapahtuu, kun kalastaja ja korujen tekijä yhdistävät harrastuksensa? Syntyy kuvankauniita kalakoruja!

Jos kuha ilmestyy näytölle, mutta se ei ota kiinni, alan nostamaan jigiä hiljalleen ylöspäin nypyttäen. Juuri silloin kala ottaa agressiivisesti kiinni, Antti kertoo tekniikastaan.

PilkkiLiiga on kaikille avoin pilkkikilpailu, jossa kalastusalueena on koko Suomi. Kilpailuun voi osallistua yksin tai koota 2-3 hengen joukkue.

Ahvenen pilkintä

Ahvenen pilkkiminen on mahdollista melkein missäpäin Suomea vaan. Ahven on Suomen yleisin kalalaji – sen vuoksi se on kiitettävä pyydettävä ympäri vuoden.

Ohjelmassa kalastetaan kolmessa eri vesistössä ahventa, kuhaa ja haukea.

“Kuha oli kovassa liikkeessä ja sen kintereillä oli vaikea pysyä”, Hannu kertoo.

Henri Helminen Ahvenanmaa kalastusopas

Alkukevät on ollut Ahvenanmaalla viileä ja vedet ovat olleet vielä huhtikuun puolivälissä 3,5 asteen hujakoilla. Sanotaan, että taimenet aktivoituvat tosissaan lämpötilan ollessa 5-6 astetta.

Hannu Vesaranta ja Mikey Sarelin

Mikey Sarelin ja Hannu Vesaranta kertovat strategioista, joilla voittivat PikeMasters-kalastuskilpailun.

Meritaimenen talvikalastusta Ahvenanmaalla

Meritaimenta avovedestä, hauen syöttiongintaa tai ahvenen pilkintään ainutlaatuisissa maisemissa.

Kirjolohenpilkintä

Kirjolohi on pilkkisiiman päässä hurja pyristelijä. Ahvenen pilkkijälle se tekee yllätyksiä, joita hän ei voi edes kuvitella.

Heitettävä kaikuluotain Garmin Striker Cast

Garmin on esitellyt heitettävän Striker Cast -kaikuluotaimen, joka tuottaa kaikukuvaa langattomasti älypuhelimen tai tabletin näytölle. Sitä voidaan käyttää vene- ja rantakalastuksessa.

ahvenenjigaus

Kalastus on tuottoisaa ja hauskaa – yleensä ahvenet löytää pienen etsimisen jälkeen. Paras ajankohta on syksy, mutta kesällä ahvenia voi myös saada jigillä.

Mestariksi kalasti itsensä raisiolainen Juuso Triipponen 11 kalalajilla. Voiton sinetöi viimeisen tunnin aikana pyydystetty vimpa.

Fiksaa.fi on pienkonevaraosien verkkokauppa, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden valita alkuperäis- ja tarvikevaraosan väliltä. Verkkokauppaa pitää kouvolalainen pienkonekorjaamo.

Sivut