Helmikuu - kauas on pitkä

Lähde: 

Kaupallinen yhteistyö Paitakulman kanssa.

Kokkolassa porukalla muikku -ja siikapilkillä. 
Kalastustunteja kertyi 56 tuntia ja sillä saatiin lajeja nousemaan 3 kuha, muikku ja siika pääsivät helmikuun lajilistalleni.

Lajia Per Reissu (LPR) lukema tasan 1,29, tehokkuus 92,86 ja Suomen ennätyksestä saavutettu 17%.

Tähän kerrottakoot, että lasken kalastustunnit kodista lähtemisen ja kotiin paluun välisen ajan. Todellisuudessa varsinaisia kalanpyyntitunteja on huomattavasti vähemmän kuin mitä edellä mainittu.

Kahden reissun kuukausi
Juuso kävi kavereidensa kanssa nappaamassa muikku ja siikapisteet Kokkolasta.
Juuso teki kavereidensa kanssa täsmäiskun Kokkolaan Ykspihlajan Potin uimarannan edustalle saaden lajeiksi listalleen tavoitellut muikun ja siian. Myös Joonas Pysäys kävi muikkupilkillä ja laittoikin tilannetietoa jää ja kalatilanteesta.
"Kokkolan muikut ja siiat on vielä samoilla paikoilla. Jäätä oli tosi hyvin tänään." -JoonasMeidän retkitiimi odotti jo innolla kuukauden loppupuolella tehtävää Kokkola-Lapinlahti reissua. Yli 1200 km, kolme päivää, kaksi yötä. Helsingistä kaksi autokuntaa, Turusta yksi, Kuopiosta kaksi ja paikallisoppaana Lapinlahden ankeriaskuningas Miikka Nyman.

Retkivalmisteluihin kuului nurkkiin jääneiden kalastusvälineiden myyminen Facebookin kalastuskirppiksillä. Yksi myyntikohde oli perhovapa, jonka osti Juha Orava. Juhaan tutustuin Riihimäen Erämessuilla vuonna 2018.

Ensimmäisen kerran kävimme kalareissulla kahvilla hänen luona Timin kanssa kun olimme menossa onkimaan sulkavaa Saarijärvelle Harri Pylväläisen kanssa. Lue tuo tarina tästä.
"Isäntä Juha on legendaarisen  Kojamo Äijän tekijä, jonka kanssa juttelin Erämessuilla. Matka sujui leppoisasti ja Heinolan kohdalla laitoin viestiä, että olemme noin klo 9.30 Vaajakoskella."Lupasin toimittaa vavan henkilökohtaisesti perille Kokkolaan mennessämme, ajaisimmehan Heinolan ja Jyväskylä kautta ottaen Miikan ja Petrin kyytiin. Juha lupasi keittää kahvit ja kysyi myös maistuisiko matkalaisille hirvi-peurakeitto?

Astetta pidempi pysähdys ei todellakaan haittaisi, jos voisimme tankata keitolla mahat täyteen ennen loppumatkan alkamista.

Messangerissa tullut kuva keitosta, slurps!
Helmikuun alkupuolella myös Miikka Pulliainen laittoi viestiä, kysyen miten aion taimenen tai lohen pyydystää. Kerroin, että taimenelle en ole Läsäkoskea enenempää mitään suunnitellut ja lohi odottaisi vuoden loppua ja retkeä Kymijoelle Ari Laineen kanssa. Niinhän siinä kävi, retki maaliskuun lopulle tuli sovittua Miikan kanssa.

Helmikuun alkuun kuului myös Venemessuilla käynti. Messuilla tapasin vloggari Defen eli Jesse Haaraojan, hänen kanssa olin jo aikaisemmin puhunut Kymijoelta toutaimen kalastamisesta. Sovimme, että hän on yhteydessä kun toutaimen kalastusaika alkaa hänen "takapihallaan".

Messuilla esitettin myös Pike Mastersin finaalijakso jonka upeasti yksin kalastaen, lainavehkeillä vei Garmin tiimi Jani Karosen johdolla.

Helmi-maaliskuun vaihteessa alkanut muikku-ankeriasretki kruunasi kahden kalareissun kuukauden. Muikku-ankerias retkestä voit lukea tästä. (tulossa)

Aamupala Sokos Hotel Kaarlessa Kokkolassa - jengi kasassa.
Helmikuun retkistatistiikka

lajeja kasassa 9 | reissuja 2 | tunteja 56  | kilometrejä 814 Facebookin Lajikalastus 2020 listaus

19 lajia, Miika Kovanen, 16 lajia, Juuso Triipponen, 12 lajia, Justus Kamppinen, 12 lajia, Juha Salonen, 10 lajia, Olli Salonen, 9 lajia, Petri Ristola, 8 lajia, Henri Lillman, 8 lajia, Joonas Orupold,
6 lajia, Ari Meskanen, 6 lajia, Vili Lillman, 5 lajia, Wesa Karsikas, 4 lajia, Matti Kimonen, 4 lajia, Niko Huovila, 4 lajia, Aleksi Aaltonen, 3 lajia, Harri Pylväläinen, 2 lajia, Venla Lillman, 2 lajia, Vesa Sivonen, 1 lajia, Olli Varhimo, 1 lajia, Patrik Lauha

Maaliskuu edessä. Retkiä suunniteltu jo Kymijoelle, ehkä innostuu tekemään kampela tai härkäsimppureissun jos kelit sen sallii.
Seuraa ennätyksen etenemistäPidän kirjaa lajilistasta ja tarkemmasta retkidatasta Google -taulukossa, joka löytyy jokaisesta ennätysyrityksen postauksesta. Tästä linkistä taulukko avautuu uuteen ikkunaan.
Seurantatilanne löytyy myös blogini oikeasta yläreunasta.

Vuoden aikana ennätysyrityksessä kulkee mukaan myös tämä kalataitelija-graaffikko Sakke Yrjölän suunnittelema SPECIES FIN 53 -merkki.

Paitakulmassa painatin pipoon ja lippikseen saman merkin. Tavoitteeni on saada aikaiseksi 53 saaliskuvaa tekstin alussa tekemääni taulukkoon joissa kaikissa kuvissa näkyisi tuo kyseinen tunnus.

Paitakulma on Suomalainen perheyritys, joka haluaa panostaa laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Tutustu yrityksen palveluihin tästä.