Helsingin Kalamaraton

Lähde: 

Nyt on hieno kisapassi ja kilpailijakortit!

Aa että, mitähän sitä kirjoittaisi tämän vuoden Helsingin Kalamaratonista. Takana on jälleen tunteiden vuoristorata jollaista ei pääse kokemaan, jos ei itse osallistu Kalamaraton -kilpailuun.

Kerrotaan nyt niistä hetkistä joiden takia Kalamaroton -kilpailu on enemmän kuin kilpailu, se on elämäntapa.

1. Team Saka ja uudet joukkueet kilpailussaTeam Sakalla oli stadiin tullut oma fanibussi
Team Sakaan tutustuimme Kotkan Kalamaratonissa. Kaverukset Marko ja Vesa ovat mukavia veijareita joille Fongaus on syttynyt sydämeen. Tätä osoittaa myös heidän rohkea osallistuminen ensimmäiseen Helsingin Kalamaratoniin.

Tästä tiimistä kuullaan vielä Kotkan kisassa, on äijien suorittamisessa sen verran kova pohjataso ja kun intoa löytyy, voi jälki olla todella kovaa! Markus tarjosi äijille myös yösijan ennen kisaa.

Hienoa on myös se, että olemme alustavasti sopineet Turun Kalamaraton -reissun yhteismajoituksesta heidän kanssa ja jos sopu säilyy, saamme majoittua myös syksyn henkilökohtaisen SM-kisareissulla heidän luonna.

Hatunnoston ansaitsee myös Partahauki niminen joukkue, joka otti siipiensä suojaan Harrin. Harri etsii vuosittain tiimiä Helsingin Kalamaratoniin ja nyt kyseinen tiimi sellaisen tarjosi.

Harri on oikeasti kova tekijä ja osaa kalastaa lajeja, tässä vinkki jollekin kahden hengen tiimeille joita kiinnostaa nostaa lajimäärää pykälällä ylöspäin.

Upeaa oli myös Löysien Lahnojen veto, heti alusta kisan kärjessä ja pitkään oli mukana voittotaistelussa. Ilman treenejä 23 lajia lupaa hyvää tulevien vuosien koitoksiin. Tämä tiimi tulee Turussa syksyllä varmasti kovaa, kun alla on munamankeleiden sijaan nelipyöräinen pikakiituri.

Upeaa oli huomata kuinka mukana oli jälleen uusia tiimejä. Lopussa erityismaininnat saivat Pilkki S.A.A.P.A.S. jotka kalastivat vain pilkkivälinein 17 eri lajia.

Lisäksi palkittiin joukkue Team Hulivilit. jonka jäsenistä yksi kisasi kyynärsauvojen kanssa ja he pyydystivät 3,7 kg kuhan joka oli samalla kisahistorian suurin näytille tuotu.

Tuomariston suosikkijoukkoeeksi valikoitui Ahdin Kätyrit, iloiset nuoret naiset saalistivat hienosti ensikertalaisena 16 lajia kilpailun aikana.

2. Onnistumiset ja uudet lajitNopein 10 lajin saantiaika napattu!Moni tiimi hehkutti ennen kisaa, kuinka vaskikalasta on tullut "helppo" lisäpiste lajilistalle. Me emme hehkuttaneet, vaikka meidän listalle kyseinen laji oli myös lisätty 15.5. tehtyjen treenien jälkeen. Olimme päätteneet, että treeneistämme emme puhu lajien, paikkojen tai muiden asioiden osalta sanaakaan.

Elämänpiste 15.5.2017Treeneissä onnistuin koukuttamaan vaskikalan elämänpisteeksi nro 51. Nyt kilpailussa vasta neljäs nähty vaskikala ymmärsi tavoitteeni ja päätti avata suunsa, kiitos tästä ja anteeksi väärästä päätöksestäsi.

Lue elämänpiste vaskikalani tarina tästä.

Treenattu törö ja turpa sekä mietitty nopean 10 -lajin pyyntireitti ansaitsee myös erityismaininnat.
Onnistuimme nappaamaan takaisin nopeimman tunnistusajan.

Aika kirjataan vuonna 2017 klo 13.20.

Pyytämämme lajit: Vimpa, salakka, kolmipiikki, mustatäplätokko, hopearuutana, lahna, ruutana, sorva, ahven ja pasuri.

Liejutokkoja lirkimme jälleen nopeasti kymmenkunta ja varmistimme näin, että joukossa oli myös yksi liejutokko. Tosin nyt joukossa oli vain liejutokkoja :D

Piikkimonnin kohdalla kerroimme paikalle olleelle joukkueelle, miten monnia pitäisi pyytää, he luovuttivat vajaan tunnin pyynnin jälkeen. Heidän pakatessa kamoja me nostimme parin minuutin sisään kaksi monnia heille näytille.

Moni joukkue nappasi monnin päivällä, me pysyimme taktiikassamme ja otimme sen yöllä.

3. Taktiikan ja tankkauksen onnistuminenTilattiin pitsat valmiiksi, eikä aikaa kulunut odotteluun. Meet Lovers...
Joskus treeneissä ei tarvitse kuin nähdä kaloja. Ei niitä tarvitse kalastaa. Välillä voi vaan ajella autolla ympäriinsä. Nyt yksi treeni-ilta koostui paikasta A ajoon paikkaan B ja sieltä C:n kautta E:hen.

Jokaisessa pisteessä katsoimme, että kohde kalalajit olivat näkyvillä ja katsottiin oletettu ajo + pyyntiaika. Näin saimme selville käytössä olevan ajan, jonka voisimme panostaa tiettyihin lajeihin.

Kiitos Munkkivuoren Kotipizzalle maukkaista pitsoista, jotka nautimme kenttälounaana ennen seuraavien kalalajien pyyntiä.

Kiitos myös Herttoniemen Alepan pikakassalle. Normi kassa, mutta kassalla toiminut mies toimi kuten kassalla pitääkin. Totesi hienosti;
"Tämä ei ole mikään Prisman kassa! 
Kisataktiikka osui nappiin. Valitettavasti kalat eivät olleet samaa mieltä ja siirtymiin paikasta A paikkaan B kului liikaa aikaa.

4. Kärjen tuntumassa koko kilpailun ajan
Kaaduimme jälleen saappaat jalassa. Vain yksi laji erotti meidät SM-kullasta. Tiukille se meni, ei jossitella. Paremmat voittivat meidät.

Erityismaininnan ansaitsee OV:n tiimin saalistama kirjolohi. Pakko myöntää, että on koomista hävitä kirjolohen mitalla kakkos sija ja vielä niin, että kirre on ässä! [Nostaa hattua] Helvetin kova veto!

Onneksi seuraavaa kilpailua ei tarvitse odottaa vuotta. Valmistautuminen syksyn koitoksiin on aloitettu.

Ensiksi on edessä Turun Kalamaraton ja heti perään Lajikalastuksen henkilökohtainen SM-kilpailu, onnistuisko tänä vuonna tiimiläisiltä kolmoisvoitto?

Turun Kalamaratonissa nähdään!

Spaissarit (Vtun hieno lempinimi meidän tiimille, kiitos OV & co) kiittää ja kuittaa!

Voitettu pronssi! Kyllä Honkaluodosta mitalikaulassa lähteminen tuntui hyvältä!
Yksi koitos jäljellä ja valmistautuminen siihen alkaa nyt!

Ps. Facebook sivuillamme ylittyi huima 200 -tykkääjän raja. 200 -tykkääjä sai palkinnoksi monikäyttöisen ämpärin.

Ämpärin voitti sopivasti Vesan äiti Anna, joten ämpäri kulkeutui pojan mukana voittajalle.

Palkinto luovutettu voittajan pojalle!
Seuraa tästä meidän Facebook -sivuja.

Muiden joukkueiden Facebook -sivuja

Heittokala TarantellaTeam Saka
TOP 10 Joukkueet ja lajimääräLyhyesti, kilpailu oli todella tiukka ja mitalisijat ratkaisiin ässä -ja aikasäännön perusteella kuten suurin osa muistakin top 10 sijoituksista.

Katso tästä lopputulokset.

Sijoitus Lajim. Joukkue Tunnistusaika 1 29 Symbioosin kalakerho + 29 min 2 (ässäsääntö) 28 AC Delirium + 10 min 3 (aikasääntö) 28 Species Fishing Team 13:20 4 28 Team Sormi Suussa + 11 min 5 27 Helsinki Anglers Finland + 1 h 1 min 6 (aikasääntö) 26 Urpoerämies Productions + 24 min 7  26 Töt-törö + 1 h 11 min 8 26 Kalapuikot + 4 h 9 (aikasääntö) 25 Kuningaskalastajat + 1 h 26 min 10  25 AC Nappasko + 1 h 55 min