Juttu 2/11. Steven sanoi silloin, että tätä sun pitäis tehdä työksesi.

Lähde: 

“Yhtenä päivänä istuin tuotemanagerin kanssa purkamaan heidän projektiaan ja hän näki mun kalastusvideon koneeltani. Kysyi kalastanko haukea? Ja siitä se lähti. Vein heitä sitten jatkossa kalastamaan viikonloppuisin ja pelastin kaverit Salon pubeista, missä olisivat muuten polttaneet aikaansa. Saatiin yhtenä päivänä 8,5 kg hauki 33 muun hauen lisäksi. Steven (työkaveri) sanoi silloin, että tätä sun pitäis tehdä työksesi. Tässä sitä nyt ollaan.” 
- Ville-Matti Blomqvist
 
Ennen kalastusopasuraansa Salossa asuva Ville-Matti Blomqvist työskenteli tuotekehityksen parissa Nokialla 13 vuoden ajan. Yt-neuvotteluiden aikana hän päätti vaihtaa työuransa suuntaa ja lähti opiskelemaan vuosina 2009-2010 kalastusoppaaksi Liviaan, silloiseen Paraisten kalatalous- & ympäristöinstituuttiin. Nykyään Ville-Matti työllistää itsensä täysin kalastusopastuksella. Liviasta käy harjoittelijoita vuosittain hänen opissa tutustumassa alaan.

Tutustu Livian kalastusopintoihin: https://kalastus.info/livia-kalastusopas 


Vain muutama päivä Liviasta valmistumisen jälkeen Ville-Matilla oli ensimmäinen oikea kaupallinen kalastusopaskeikka! Opastuskieli englanti ja ulkomaiset vieraat, joille kalastus Suomessa oli ihan uusi juttu. Hyvin kuulemma selvittiin ja kalaakin saatiin! Ville-Matin Instagram-sivut löytyy osoitteesta: https://www.instagram.com/vmbfishing/


Ville-Matti työllistää itsensä kalastusopastuksella ympärivuotisesti ja kalastuspäiviä on nykyään vuodessa 200. Kuvassa on Ville-Matti venäläisasiakkaansa kanssa. Nuori kalamies, jonka pituus on 130 cm ja hauen 109 cm! Venäläiset ovat ulkomaalaisista suurin kalastusmatkailupalveluja käyttävä asiakasryhmä Suomessa. Ville-Matin nettisivut löytyy osoitteesta: http://www.vmbfishing.com/


Osa kalastusoppaan saaliista käsitellään mukaan asiakkaalle. Itse pyydetyn saaliin syöminen on monelle asiakkaalle iso juttu.

Lue sarjan muut jutut:
Merikalastajat juttu 1/11.

******
Juttusarja 2/11. Harrastuksesta ammatti? Merikalastajat-sarjassa selvitetään, miten kalastusammattiin voi opiskella ja millaista on alalla toimivan henkilön arkityö. Sarjassa käydään vierailuilla opiskelupaikoissa, ja lisäksi syvennytään kalastuselinkeinoihin, kun kaksi kalastusopasta ja kaksi ammattikalastajaa vievät toisensa tutustumaan työpäiväänsä. Sarjan videot julkaistaan Merikalastajat -Facebook sivulla.