Juttu 4/11. Arto sai meritaimenen Helsingin edustalta

Lähde: 


Kuvassa on Arto Immonen, yksi Salpauksen opettajista. Hän sai meritaimenen Helsingin edustalta kalastusopas Esko Vuoren näyttötilaisuudessa. Opinnot huipentuvat näyttöön, jossa opiskelija järjestää opastetun kalastuspäivän arvioitavaksi. Yleensä näytöissä on mukana alalla toimineita henkilöitä ja koulunedustajia. 


Tämä kuva on Vuosaaren edustalta Krokholmenin saarelta Salpauksen opiskelupäivästä, jossa paneuduttiin siianongintaan ja meritaimenen kalastukseen. Kalatalouden ammattitutkinnossa osa opiskelusta on kalastuspäiviä, joissa tavoitteena perehdyttää opiskelijat erilaisiin kalastusmuotoihin. Perustaidot tulee olla jo valmiina, mutta kaikkia kalastusmenetelmiä ei tietenkään tarvitse osata. Lähiopiskelupäiviä, eli opiskelua koulun tiloissa tai kentällä ryhmässä, on 3-5 päivää kuukaudessa.
Kalastusopas Markku Tiusanen vie osan Salpauksen opiskelijaryhmästä tutustumaan meritaimenen opastettuun kalastusretkeen samaan aikaan kuin osa harjoittelee siianongintaa Krokholmenin saaressa. Koulutuksen yksi keskeinen hyöty on verkostoitumisessa. Opintojen aikana vieraillaan kalastustukkureiden luona ja käydään ammatissa olevien kalastusoppaiden opissa.
Kuvan vasemmalla puolella on Merikalastajat-sarjan juontaja Peltsi Peltola ja oikealla Salpauksen opiskelija Jani Kotilainen. Hän on osallistunut vuosikurssille 2018. Jani toimii venealan yrittäjänä Helsingissä ja hänen tavoitteena on laajentaa yrityksensä toimintaa kalastusmatkailuun. Hänen uusi yrityksen nimi on Kalaheebo. Seuraa Instagramissa aloittavan yrittäjän toimintaa: https://www.instagram.com/kalaheebo/

Koulutuskeskus Salpaus sijaitsee Päijänteen rannalla Asikkalassa. Alueella on useita eri opiskelutiloja, ruokala ja myös majoittuminen on mahdollista.

Tutustu Salpauksen kalastusopintoihin: https://kalastus.info/salpaus 

Lue sarjan muut jutut:
Merikalastajat juttu 1/11.
Merikalastajat juttu 2/11.
Merikalastajat juttu 3/11.

******
Juttusarja 4/11. Harrastuksesta ammatti? Merikalastajat-sarjassa selvitetään, miten kalastusammattiin voi opiskella ja millaista on alalla toimivan henkilön arkityö. Sarjassa käydään vierailuilla opiskelupaikoissa, ja lisäksi syvennytään kalastuselinkeinoihin, kun kaksi kalastusopasta ja kaksi ammattikalastajaa vievät toisensa tutustumaan työpäiväänsä. Sarjan videot julkaistaan Merikalastajat -Facebook sivulla.