Juttu 7/11. Lähiruokaa Facebookista tilaamalla?

Lähde: 

Tuottajat myyvät suoraan kuluttajille. He saavat näin paremman hinnan tuotteestaan, koska välikäsiä ei ole. Kuluttajat puolestaan voivat ostaa helposti lähellä tuotettua ruokaa, jonka ketju tuotannosta käyttöön on lyhyt. Sitä on REKO-lähiruokapiirit, joissa tilaukset jätetään Facebookin ryhmissä tuottajalle ja ne noudetaan sovituista paikoista. Ammattikalastaja Tanja Åkerfelt on yksi tuottajista. Lue lisää REKO:sta: http://www.aitojamakuja.fi/reko.php


REKO-jakelu tapahtuu yleensä iltaisin parina päivänä viikossa. Ammattikalastaja Tanja Åkerfeltin auto pysähtyy useammassa paikassa illan aikana Espoon ja Helsingin alueella. Hänen kalastajatila sijaitsee Sipoossa.


Kala on vain yksi osa REKO-tuotteiden joukossa. Pientuottajat myyvät ruokaa aina hunajasta omeniin.


REKO-tuottajat ovat sopineet jakeluaikoja sovittuihin paikkoihin, johon he kokoontuvat luovuttamaan tilatut tuotteet kuluttajille.

Kalastusammatteihin voi kouluttautua:
Liviassa Paraisilla
Salpauksessa Asikkalassa

Lue sarjan muut jutut:
Merikalastajat juttu 1/11.
Merikalastajat juttu 2/11.
Merikalastajat juttu 3/11.
Merikalastajat juttu 4/11.
Merikalastajat juttu 5/11.
Merikalastajat juttu 6/11.

******
Juttusarja 7/11. Harrastuksesta ammatti? Merikalastajat-sarjassa selvitetään, miten kalastusammattiin voi opiskella ja millaista on alalla toimivan henkilön arkityö. Sarjassa käydään vierailuilla opiskelupaikoissa, ja lisäksi syvennytään kalastuselinkeinoihin, kun kaksi kalastusopasta ja kaksi ammattikalastajaa vievät toisensa tutustumaan työpäiväänsä. Sarjan videot julkaistaan Merikalastajat -Facebook sivulla.