Kaikuluotaimen asentaminen

Lähde: 

Olen pitkään miettinyt miten saisin pilkkikaikuluotaimen kulkemaan kätevästi mukana pilkkireissuilla. Mietin pitkään eri ratkaisuja ja lopulta päädyin seuraavaan viritykseen.

Kaikuluotainpakettina käytössä on Lowrance Elite 3x All season pack missä on kantolaukussa kätevästi kaikki olennainen.

Lopputuloksessa paketista on käytössä vain luontain, jalka, anturi sekä akku. Itse laukku jäi työttömäksi tässä virityksessä.

Tavoitteena oli tehdä kevyt ja yksinkertainen viritelmä jonka saisi helposti siirrettyä myös pilkkiahkioon. Kyseisellä virityksellä voin painaa HT-putken kiinni putkiliitokseen joka on kiinnitetty ahkioon peräpäähän.

Rakentamiseen tarvitsi käydä ostamassa pätkä HT-putkea, loput rakennustarvikkeet löytyivät omista varastoista.

Tarvitset seuraavat välineet ja tarvikkeet- Putken
- 2 tai kolme kulmarautaa
- tarvittavan määrän pultteja ja muttereita.
- Saha sekä pora jolla voit työstää muovia

Ohje telineen rakentamiseen:
Kiinnitä kulmaraudat löysästi kiinni kaikuluotaimen jalustaanAseta kulmarautojen väliin sopivan pituinen pultti ja laita pulttiin kulmarautojen sisäpuolelle 2 siipimutteria ja ulkopuolelle normaalit pultitKiristä keskellä olevia siipimuttereita niin, että kulmaraudat puristuvat reunoja vasten.Retki pilkkirepun etutaskun sisätaskut ovat aika syviä ja oman kaikuluotaimen virtajohto on aika lyhyt. Tein putken runkoon noin 10cm uran ja reiän josta johto tulisi ulos. Kyseisellä virityksellä johto tulee suoraan akun napojen kohdalle ja itse johto ei ole tiellä kun kulkee putken sisällä.

Että näin, nyt pitää päästä pilkille :D

Olen nyt muutaman kerran käyttänyt kaikuluotaintainta pilkkireissulla ja on se vaan hieno apuväline. Säädöt kun saa kohdilleen näkee 10m syvyydessä uivan mormuskan ja sen ympärillä tapahtuvat asiat näytöltä selkeästi. Lisäksi tietää samantien kannattaako kyseisellä reiällä jatkaa vai ei.

Luotain kulkee virityksellä kätevästi repun etutaskussa, on helposti säädettävissä oikeaan kulmaan ja siirtymien ajaksi luotaimen saa käännettyä taskun sisään ja anturin nostettua viereiseen tyhjään lokeroon.

Luotaimen sijainti on loistava, näen sekä näytön että vavan kärjen samalla silmäyksellä.

Hyvät perusvinkit kaikuluotaimen käyttöön pilkinnässä löydät Hong Kong -kalastusverkkokaupan vinkeistä, lue vinkit tästä.