Kirja-arvostelu: Helsingin muuttuva luonto - Antti

Lähde: 

Sain käsiini Helsingin muuttuva luonto -kirjan jonka on kirjoittanut Antti Koli. Antti on tullut monelle tutuksi Vuosaaren luonnon ja käärmeiden ikuistajana ja itselleni muutaman harrastuksiani koskevien lehtijuttujen teon myötä.
Kirjan kannessa istuu cityhuuhkajan poikanen talon seinustalla. Kuva kertoo olennaisen kirjan sisällöstä, luonto on kaikkialla ja läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Läheltä löytää villin maailman, kun vain avaa silmänsä ja katsoo sitä uusin silmin. 
Kirjan 157 sivua kertovat jokapäiväistä tarinaa joka odottaa ulkona. Kirja kuljettaa lukijansa mennesyydestä nykyhetkeen kertoen miten Helsingin ainutlaatuinen luonto on syntynyt ja muodostunut.

Kirjan avattuani istuin terassituolille nauttimaan auringonpaisteesta. Juomista hakiessani, huomasin kuinka ensimmäiset sata sivu oli kirjasta luettu. 
Lähtekää tutkimusretkelle lähiluontoon! Se yllättää kun asiaa katsoo uusin silmin.
Erityisen mielenkiintoisia ovat Helsingin eri alueiden esittelyt ja niiden ominaispiirteet sekä lajistot.
Kirjassa ei ole pahemmin lajiesittelyjä, se ei ole tunnistuskirja. Kirjassa on kerrottu alueille ominaisista lajeista ja kertomaa tukee sadat upeat valokuvat.
Kaupunkiluonto muuttuu, eläimet ja linnut tottuvat ihmisiin ja niistä tulee entistä rohkeampia. Mitä enemmän lohkomme palasia kaupunkiluonnosta, sitä ahtaammalle linnut, eläimet ja kaikki muut joutuvat toimiemme takia.
Olisin toivonut kirjan loppuun jotain lyhyttä tekstiä jonkun vaikuttavan kuvan kera. Tämä olisi voinut herättää tunteita ja saada miettimään juuri lukemaansa. 
Kirjaa voi suositella kaikille kaupunkiluonnosta kiinnostuneille.