Lahnaa ja muuta läpykkää Joroisista! SM-morri on nyt kisattu ja muutamia

Lähde: 

Lahnaa ja muuta läpykkää Joroisista!

SM-morri on nyt kisattu ja muutamia mietteitä siitä. Merkki syöttösuppilon siimaan oli haastekisan perusteella tehty 4,5 metrin kohdalle, mutta kalaa oli myös matalemmassa ja aktiivisempaa, mikä sekoitti osalla kilpailijoista etukäteen tarkkaan mietittyä "uotellaan, uotellaan" taktiikkaa eli mäskit avantoon syvälle, istuskelemaan ja ensimmäinen lahna kahden tunnin kuluttua.

Kala aktivoitui alle 20 minuutissa. Naisten ensimmäisessä ruudussa aloitusreiät tehtiin joko liian syvään tai matalaan. Matalasta kertyi kivasti kiiskeä ja ahventa. Viimeisen 20 minuutin aikana reiluun neljään metriin tehty kaksi reilua pintasyöttöavantoa kerrytti viisi pasuria nopealla tahdilla.

Iltapäivällä naisten ruudussa kalastettiin kahta matalempaa reunaa. Alueen särki oli helposti ylisyötettävissä. Alun todella kevyt pintasyöttö kerrytti yksittäisiä särkiä joka syöttöavantoon. Raskaammalla syötöllä sai hiljennettyä isomman alueen hetkessä. Eivät olleet saaren reunat veljeksiä keskenään. Kukaan ei kuitenkaan kalastanut syvintä kohtaa ruudusta eli ruudun keskiosaa. Reilu ruokaisa pintasyöttö ja kalastus kärpäsentoukkalla/madolla olisi voinut tuplata ruudun voittotuloksen kevyesti.

SM-kisavesi oli loistava treenipaikka MM-koitokseen. Syöttämistä ei opi muuten kuin sitä tekemällä ja tällä kertaa kalalajikin oli oikea MM-kisaa ajatellen. Syöttämisessä ei usein ole kysymys siitä mitä avantoon laittaa, vaan siitä miten sen laittaa. Syötön testaaminen onkin yksi tärkeimmistä asioista, kun viikonpäästä ollaan jo kisavesillä Kazakstanissa.