Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua

Lähde: 

Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua huonetta, jotka ovat sekä talvi että kesä käytössä. Huoneet on nimetty suomalaisten haltioiden ja taruolentojen mukaan.

Huone numero 1 on kahden hengen huone ja nimeltään Kangatar. Kangatar kuuluu metsänneitoihin. Kangatar viihtyy kuivilla hiekkaharjuilla ja kangasmetsissä. Se heiluttelee, keinuttaa ja ravistelee mäntyjä yhdessä Tuulettaren kanssa saadakseen kasvamaan ne pitkiksi ja vahvoiksi. Kun puuta kaadetaan, piti sitä ensin kopauttaa kirveellä kylkeen, jolloin se saatiin tainnutettua. Seuraavaksi hakattiin alin oksa irti, että puun henki sai siirtyä siihen. Piti myös olla tarkkana, ettei puun henki päässyt livahtamaan puiden mukana kotiin pahojaan tekemään. (Lähde: Mervi Koski: Suomalaisia Haltioita ja taruolentoja)

#lappeanlohi #kylmamaa #kylmäonkaunista #thewarmthofthearctic #tornionjoki #lappi #lapland #visitlapland #majoitus #accommodation #travelling #Finland #visitfinland #visitylläs #lohestus #kalastus #salmonfishing #fishing #snowmobile #snowmobiling