Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua

Lähde: 

Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua huonetta, jotka ovat sekä talvi että kesä käytössä. Huoneet on nimetty suomalaisten haltioiden ja taruolentojen mukaan.

Huone numero 3 on parisängyllinen huone yhdelle tai kahdelle hengelle ja nimeltään Tuuletar. Tuuletar on naispuolinen tuultenhaltija. Taivaalla kulkee keskenään hyvin erilaisia tuulen haltijattaria, joilla kullakin on hyvin erilainen tapa tehdä tuulta. Niitä ovat esimerkiksi yksittäinen lempeä kesätuuli, tuulenpuuska, vihuri, viima, myrskytuuli, tuulispää tai jatkuva tuulenvire. Nämä haltijattaret kulkevat yhdessä Kangattaren kanssa ravistelemassa mäntyjä ja muita metsän puita. Tuulettarelta voi pyytää suotuisaa säätilaa ja myötätuulta vaikka seuraavilla sanoilla:

"Lepy tuuli leppeäksi
lauhu ilma lauhkeaksi,
kuu kirkas kumottamahan,
päivä lämmin paistamahan.
Sivu tuulet tuulekohot,
sivu saakohon satehet."

(Lähteet: Mervi Koski: Suomalaisia Haltioita ja taruolentoja, Suomalaisen kirjallisuuden seuran toimituksia: Suomen kansan muinaisia loitsurunoja)

#lappeanlohi #kylmamaa #kylmäonkaunista #thewarmthofthearctic #tornionjoki #lappi #lapland #visitlapland #majoitus #accommodation #travelling #Finland #visitfinland #visitylläs #lohestus #kalastus #salmonfishing #fishing #snowmobile #snowmobiling #mytologia