Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua

Lähde: 

Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua huonetta, jotka ovat sekä talvi että kesä käytössä. Huoneet on nimetty suomalaisten haltioiden ja taruolentojen mukaan.

Huone numero 6 on kahden hengen huone ja nimeltään Jatuli. Jatulit ovat tarun mukaan muuan muassa Peräpohjolan rannikolla asunut jättiläiskansa. Jatulien kerrotaan olleen maan asukkaita ennen lappalaisia. Tarujen mukaan Jatulit ovat paenneet leviävän ihmisasutuksen tieltä yhä syrjempään, ja lopulta kadonneet ehkä kokonaan, tai muuttuneet hiiden väeksi.

Jatulit ovat ihastuneet kaikenkokoisiin ja -muotoisiin kiviin, joiden parissa he uupumatta puuhastelevat. Jatulien kerrotaan muun muassa rakentaneen kivistä teitä ja siltoja, jättiläisen teitä, ja Jatulintarhoiksi kutsuttuja kivilabyrintteja. He ovat myös siirtäneet isoja siirtolohkareita paikoilleen. Myös mitta "kivenheiton päässä" on Jatulien ajoilta, silloin vain matka kivenheitolle sattoi olla kymmeniä, jopa satoja kilometrejä. Jatulien heittelemiä kivenmurikoita löytyy yhä ympäri Suomea.

(Lähteet: Mervi Koski: Suomalaisia Haltioita ja taruolentoja, Suomen Lasten Kalevala)

#lappeanlohi #kylmamaa #kylmäonkaunista #thewarmthofthearctic #tornionjoki #lappi #lapland #visitlapland #majoitus #accommodation #travelling #Finland #visitfinland #visitylläs #lohestus #kalastus #salmonfishing #fishing #snowmobile #snowmobiling #mytologia