Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua

Lähde: 

Lappean Lohen päärakennuksesta löytyy 12 yksilöllisesti remontoitua huonetta, jotka ovat sekä talvi että kesä käytössä. Huoneet on nimetty suomalaisten haltioiden ja taruolentojen mukaan.

Huone numero 7 on kolmen hengen huone minikeittiöllä ja nimeltään Hiisi. Hiisi on ollut itämerensuomalaisten kansojen alkuperäinen uskonnon pyhä kulttipaikka, pyhä lehto ja mahdollisesti myös kalmistoa on kutsuttu Hiideksi. Hiideksi on myös myöhemmin alettu kutsua kulttipaikalla palvottua henkiolentoa.

Hiisistä muodostui kansantarinoihin pieniä pahoja tai vähintään tuhmia olentoja, joiden kotipaikka maan päällä oli myös nimeltään Hiisi, tai joskus Hiitola. Hiitola sijaitsi vaikeakulkuisessa maastossa kaukana ihmisasutuksesta. Hiiden tekosiksi on selitetty asioita, joille ei näytä olevan luonnollista syytä. Kuka muu nyt esimerkiksi poraisi valtavan reiän kallioon (hiidenkirnut).

Suomi on hiisien valittu maa, sillä sellaisia paikkoja kuin Hiidenvesi, Hiidenmäki, Hiisijärvi jne. löytyy maan joka puolelta. Vanha sanonta kuuluu: "Hiisi vie vinkujalta, paha henki parkujalta." Hiisien seuraan joutuessaan kannattaakin esittää rohkeaa ja uskaliasta, eikä anella armoa.

(Lähteet: Mervi Koski: Suomalaisia Haltioita ja taruolentoja, Wikipedia)

#lappeanlohi #kylmamaa #kylmäonkaunista #thewarmthofthearctic #tornionjoki #lappi #lapland #visitlapland #majoitus #accommodation #travelling #Finland #visitfinland #visitylläs #lohestus #kalastus #salmonfishing #fishing #snowmobile #snowmobiling #mytologia