Life is fun - No Limits. – Kalakingin kanssa

Lähde: 

Kalakingi ja viiksivallu

#fongaus antaa hakutuloksena Instagramissa satoja kuvia. Aikoinaan kun kuvia katselin, pisti silmiin yksi tili ylitse muiden. Fishingboywhitweelchair, poika ja isä, joista ensimmäinen kalasti lajeja innokkaasti isä Teemun kannustaessa. Parivaljakon erikoisuus oli, että Jere kalasti ja liikkui pääosin pyörätuolilla. Sinne minne ei pyörätuolilla pääse, mennään isän reppuselässä, kumiveneellä tai jollain muulla tavoin.Fongaus on suurempaa kuin kalastus! Allikkosalakka ja hopearuutana sekä Kalamiehet.

Laitoinkin heille johonkin alkuaikojen postaukseen, että jos tänne Helsingin suuntaan tie vie lähden heille ilomielin oppaaksi. Nyt oli tuon lupauksen lunastamisen aika ja sovimmekin tapaavamme Viikon koetilanlammella keskiviikkona 1.7.2020.
Heti ensi hetkestä kävi selville, että nyt on kova kalamies. Annoin Kalamiehelle isolla K:lla ongen käteen ja ei aikaakaan, kun hopearuutana ja allikkosalakka oli ylhäällä. Täsmäiskun ja tapaamisen jälkeen lähdettiin suunnittelemaan illan ohjelmaa kahvikupin ääreen. Suunnitelmat oli selvät, Kotka kutsuu.
Sapokan kanavalla
Ensitahdit kalojen jahdissa tanssittiin Sapokan kanavalla. Lajirikas kalapaikka, mistä voisimme saada tavoitelistalla olevat turvan, seipin ja mustatäplätokon.
Näytin tekniikan ja nostin siinä samalla ensimmäisen turvan näytille. Tutkimme kalaa yhdessä ja kerroin mistä turvat tunnistavat helpoiten.
Valitettavasti turvat kiersivät Jeren onget ja minun onkeni löysivät. Sain lopulta kolme turpaa, kahdesta eri kohdasta. Säyneiden, sorvien, salakkojen, pasureiden ja ahventen lisäksi myös yksi vieraslaji eli mustatäplätokko nousi kuvattavaksi Jeren toimesta.
Uskomattoman hieno hetki Katariinan puistossa
Kaappaamme Kotipitsasta retkieväät ja suuntasimme Katariinan puistoon Piikkimonni jahtiin. Seuraamme liittyi myös iltalenkillä oleva Kotkan lahja fongaavalle maailmalle eli Justus. Ei siinä mennyt kuin hetki ensimmäisen monnin nousemiseen. Kohottoman siima, koukku ja painovirityksen päässä oli matosyötin hyväksynyt piikkimonni. 
Aaettä, kyllä tuli hienot muistot mieleen pitsaa monniongella syödessä.

Olin juuri syömässä viimeistä palaa lihamestaria, kun Justus huutaa: "Tuolla on kala."Koho pomppii ja liikkuu hiljalleen pintaa pitkin, Jere asettuu pyörätuolilla asemiin, nappaa siimasta kiinni ja nykäisee.
"Kala!"
 Kuuluu Kalakingin suusta. Siiman päässä oleva monni ei luovuta helpolla, äkäisiä spurtteja pitkin laiturin reunaa ja lopulta kala väsähti nousten kalamiehen käsiin. Päätimme yrittää ennen pimeää vielä töröä ja seipiä sokkona Mansikkalahdesta.
Elämänpiste saa aina hymyn huulille
Hieman ennen yhtätoista vesisade yllätti meidät. Lopulta rankkasateeksi muuttunut sadekuuro kasteli meidät kokonaan, silti sadeviitat päällä onginta ei tuottanut toivottua tulosta ja lopputuloksena kolme kastunutta fongaria.
Aina on hyvä keli kalastaa - asenne ratkaisee!
Lopulta päätimme lopettaa tai niin Teemun kanssa luulimme.
Minne mennään seuraavaksi, kuului Jeren suusta. Heti kun kuivat vaatteet oli vaihdettu päälle.No, jos käydään katsomassa vielä yksi hieta- ja liejutokkoranta. Saavuimme rantaan ja otin välineet rantaan, Jere pääsi rantaan tuolille isänsä kantamana.
Yhteistyöllä onnistuu
Hetki siinä meni, mutta lopulta rannan tuntumasta löytyi tokko, mikä oli kalastusetäisyydellä. Pientä hallittua jallittamista ja lopulta liejutokko sätki haavissa.
"Hyvät fiilikset päivästä, parasta oli uudet lajit ja huikeat onnistumiset." -Jere
Täytyy nostaa hattua tälle parivaljakolle, Jere on upea esikuva muille pyörätuolia tarvitseville nuorille ja isä Jere mallitapaus meille muille kalastajille isille. Jere ja Teemu haluavat näyttä Instagram tilinsä kautta, että rajat ovat omassa päässä ja innostavatkin fongauksen ja kalastuksen sekä sähköpyörätuolisäbän kautta muita vastaavassa tilanteessa olevia ymmärtämään elämän ihanuuden. ”Kun toivuimme alkujärkytyksestä, päätimme koko perheen kesken, että vedetään sata lasissa eikä murehdita huomisesta.” -TeemuKertoi isä, kun Kehä kolme ja retkemme yhteiset viimehetket lähestyivät. 
"Ja siihen asti unelmiini luotan;On helppo uneksia ihmisenSiks' paljain jaloin onneani etsinJa huolet laulullani haihdutanElämä on ihanaaKun sen oikein oivaltaaJa kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen" - Kulkuri ja joutsen
Elämä on kivaa - ei rajoja! - Life is fun👍 No Limits.
Tätä kirjoittaessa kyynel vierähti poskelle, ei surun vaan ilon. 
Tämä Eumerin tekemä yllätys Jerelle kannattaa katsoa.

"Haaveet voi todellakin toteutua, kunhan niihin jaksaa uskoa! Jeren haaveena oli päästä kesän aikana mahdollisimman paljon kalaan ja nyt nuori kalastaja pääsi aloittamaan kesän kalareissulla toiselle paikkakunnalle. Ja päivän päätteeksi kruunattiin uusi kalakingi!"