Nordic Fish Jewerly - Taikauskoa kotimaisissa

Lähde: 

Kaksi korun saajaa ja heidän saaliit
Onko sinun kalareissusi pilalla, jos kalaonnea tuova lippis jää kotiin tai muu onnea tuova esine tai amuletti on kadoksissa? En usko taikoihin, mutta jotain mystistä on uusimmassa vaimoni tuotoksessa MuhkuPultsari -pipossa.

Onnistui tuo pipo päässä saamaan kaksi yli kilon painoista ahventa alle viikon sisään toisistaan. Uskallanko jatkossa talvikalastusreissuilla pitää päässä muuta pipoa ja onko saalis kiinni tästä mystisestä myssystä? Tästä voit ostaa vaimoni Tanjan tekemän neuleohjeen pipoon.
Anne Jouhtinen taitaa kalojen ja eläinten nahkojen parkitsemisen
Muutama vuosi takaperin Anne Jouhtiseen tutustuttuani sain myös käsityksen miten huikeaa käsityötaitoa voi hyödyntää myös kaloista saatavissa materiaaleissa. Anne teki vaimolleni elämänpisteeksi saamasta nokkakalasta amuletin sekä korvakorut. Nokkakalan pyyntireissun voi lukea tästä ja kävimme Annen kanssa kalastamassa turpaa Mustijoella, tuo reissu tarjosi upeita tärppejä ja elämyksiä. 

Nyt kaulassa riippuu taimenriipus, jonka sain Nordic Fish Jewerlyn Ari ja Anne Laineelta, kun kävin heidän luonansa tietoteknistä apua antamassa. Jos haluat upean käsintehdyn kala-korun itsellesi voit tilata sellainen heidän perustamasta verkkokaupasta.
Longinoja on yhdistänyt monta ihmistä kymmenien vuosien aikana
 
Ari on kalamies henkeen ja vereen, moni on varmasti nähnyt hänen upeat kalakuvansa sekä lukeneet Suomen suurimmista kalastuslehdistä kalastustarinoita vuosien varsilta. Taisimme tutustua http://www.longinoja.fi/ purotalkoissa tai aikoinaan Hong Kong -kalastusverkkokaupan, nykyisen Happy Anglerin kautta.
Miten syntyi kotimaisten kala-korujen nettikauppa?Rakkaus ja onnellisuus tästä pariskunnasta paistaa ja huokuu läpi.

Idea se on pienikin joista on ponnistettu maailmaa valloittamaan. Laineen pariskunta oli istunut iltaa viinilasin ääressä ja keskustelleet upeasta korusta jonka Anne oli bongannut. Ari heitti ilmoille kysymyksen:”Miksei kalamiehille ole mitään hienoja koruja tarjolla, kaikki korut ovat naisille?" -AriTämä kysymys oli alku Nordic Fish Jewerlyn synnylle ja idea alkoi kehittymään mielessä. Kehittely jatkui tuotetesteillä ja hankimme sopivia korupohjia eri tyyppisten korujen tekemiseen.
Hyvin nopeasti kaloista saatavista materiaaleista valikoitui nahka. Yksilöllinen ja tunnistettava materiaali sisälsi pieniä upeita yksityiskohtia joita valuhartsi korostaa.
"Ensimmäiset korut olivat lohennahasta valmistettuja, muutamaan upotettelimme perhojakin mukaan." -AnneAjatus siitä,että biojätteeseen yleensä päätyvä kalan nahka saisi uuden elämän koruna, tuntui hienolta. Ekologista ja ympäristöystävällistä materiaalia joka päätyisi muuten kaatopaikalle. 
Tuleeko korujen mukana kireät siimat? Ari Laine ja Kymijoen komea taimen

Kysyin Arilta jutellessamme, onko korujen saajilta tullut saalispalautetta? Molemmat tarinoiden kalastajat saivat korunsa rannassa ennen vesille lähtöä.
"Todellakin ovat,uskomatonta kyllä. Ensimmäisen annoin kalakaverilleni Riekkinen Mikolle, jonka kanssa käymme yleensä ainakin kerran kaudessa haukikalassa. Rannassa Mikko ripusti haukikorun kaulaansa, ja sitten lähdimme vesille.Parin tyhjän tunnin jälkeen Mikon vapa taipui kunnolla,kun Daiwan -vaappua vietiin. Kovan vääntämisen jälkeen sain kalan haavittua.Pikainen punnitus ja pönökuvat. 13,8 kg komeaa haukimammaa oli tosiasia.Seuraava koru meni soutukaverilleni Wallin Juhalle Korkeakosken soutualueen venerannassa. Aamun soudettiin tyhjää,kunnes puolenpäivän nurkilla vapa niiasi yllättäen kunnolla. Vartin väsyttelyn päätteeksi haaviin päätyi 4,3 kg kirkasta meritaimenta. Ja tämä tarina on totta."Koruihin ei tietenkään voi antaa mukana kalaonnea, mutta jotain taikaa tuntuisi näissä olevan. Taimen-riipus on kaulassani, seuraavaa kalareissua odotetaan kielipitkänä.  Ari ja Anne ei tietysti voi antaa kalaonnea korujen mukana, mutta kaksi edellä kerrottua tarinaa osoittaa, että jotain taikaa niissä on. 
Anne ja Kymijoen komea kojamo
Nordic Fish Jewerly haluaa kantaa ”kortensa kekoon” ja pitää huolta Itämerestä lahjoittamalla jokaisesta tilauksesta 5% tilauksen arvonlisäverottomasta arvosta Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta. Itämeri upeine pitkine kaislikkoineen, haukilahtineen ja ulkoluotoineen on antanut meille niin paljon, että haluamme omalta osaltamme antaa yrityksemme kautta osuutemme meren tilan parantamiseksi." -Terveisin : Ari ja Anne Laine, Nordic Fish JewelryJohn Nurmisen Säätiön tavoitteenamme on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. John Nurmisen Säätiö toteuttaa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistaa, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville. John Nurmisen Säätiö säätiöläisiä yhdistää rakkaus mereen, sekä vahva usko siihen, että mikään ei ole mahdotonta. Lue lisää.