Pilkkikuu – Yöllinen

Lähde: 

Pilkki 12 jälkeen heräsi idea, mitä jos osallistuttaisiinkin myös Pilkkikuun Pro-sarjaan. Kysymys kisakeskukseen, saammeko kilpailussa pohjille pilkityt kalat mukaan ja myöntävän vastauksen myötä ilmoittauduimme kuukauden kestävään kilpailuun. Tästä voit lukea miten saimme pohjalle kerätyt 129,00 pistettä napattua. Lue Pilkki 12 kilpailutarina.
Tilanne keskiviikkona 2.2.2022 on se, että lähdemme takamatkalta tavoittelemaan kärjessä olevaa tiimiä, jonka cm-lukema on 197,90 eli 68,9 pistettä meitä enemmän.
Lähtötilanne 2.2. Pro-sarjassa, meidän tiimi merkittynä punaisella kolmiolla.
Samalle illalle olimme sopineet Timin kanssa, että lähdetään kotiseudulle madejahtiin. Matkalla kuuntelin pitkästä aikaa Suomirap -radiokanavaa ja kuunnellessa sitä kuului Timo Pieni Huijauksen Paratiisi niminen kappale. Kertosäkeessä lauletaan hienosti siitä, missä paratiisi oikeasti on. Kuuntele biisi tästä.

” Tähtitaivas kattona, asvaltti mattona, kuljen minne nenä vie. On määränpääni mikä lie, aina matkalla paratiisiini. Eikä se oo täällä, täällä maan päällä, vaan se on pään sisällä. On paratiisi pään sisällä, on paratiisi pään sisällä.”
Asfaltin pinta kiilsi tuhansien renkaiden kiillottamana ja musiikin siivittämänä kuljin kohti madepaikkaa, pahin ruuhka kehällä oli jo takana päin. Navigaattorissa kilometrilukema pieneni ja kohta oltiin jo rannalla.

Laskin Nemon vapaaksi takakontista ja kiipesin kallion laelle katsomaan, näkyikö valojen vilkettä merenjäällä ja näkyihän niitä.

Tämä yöllinen tarkkailu on helppo ja nopea tapa löytää uusia madepaikkoja lähialueilta. Harvemmin illan pimeydessä ulkoilijat ilman agendaa lamppujen loisteessa jäällä kävelee.

Timi saapui muutama minuutti meidän jälkeemme, kamat autoista ahkioihin ja kohti madepaikkaa. Ruovikon takaa näkyi suunniteltu kalastusalue ja emme olleet ainoita alueella olevia. Ensimmäinen kalastaja, joka tuli vastaan oli Stadin Kalajunnuista tuttu Otso ja hänen seurassaan olleet kalastajat.

Kävelimme hieman heidän ohi ja aloimme luotaamaan aluetta Lowrancen Active Target liveanturilla. Elite FS:n näytölle piirtyi muutama hehkuva kohde läheltä tekemäämme luotausreikää.

Kahdeksan metriä tuossa suunnassa, sinne suuntaan tokaisin Timille ja tein reiän arvioidun etäisyyden päähän ja tiputin Lowrance Hook 2 pilkkiluotaimen anturin reikään.

Luotailujen ajan Nemo vahti vapaa

Mademollukka syötitettynä särjenpalasilla tipahti kohti pimeyttä ja sen piirtämä jälki näkyi hienosti luotaimen näytöltä. Säädin herkyyttä niin, että mollukka piirsi ihan ohutta viivaa ja syvyysalueen pykälää syvemmäksi kuin syvyys oli eli kuuteen metriin, syvyyttä oli vajaat viisi metriä.
”Nyt on kala lähellä!”Kuului Timin suusta ja ei aikaakaan, kun ensimmäinen tärppi illalle oli tosiasia. Kämmäsin kalan, luotaimestani näin kuinka paksu viiva makasi tärpin jälkeen pohjan tuntumassa. Muutama ärsytys tiputus pohjaan ja nosto ylöspäin, ja taas kävi tälläämässä ja kämmäsin jälleen.
Kolmas kämmi olisi ollut liikaa, joten keskityin ja heti kun näin vanan nousevan kohti mollukkaa nykäisin vastaiskun. Kala!

Timi tuli viereeni ja nappasi reiästä nousevan matikan suusta kiinni ja irroitti samalla mollukan.
”Kortti täynnä!” Illan tavoite oli saavutettu reilussa kymmenessä minuutissa.Omasta luotaimesta GPS-spottinappi pohjaan ja ottipaikan koordinaatit talteen. 
Yhdessä koetut onnistumiset ovat niitä hetkiä, jotka muistaa ikuisesti!Timin liveluotailu kiinnosti ja lisää paikalle saapuneista Stadin Kalajunnuista Arseni tuli kokeilemaan livepilkintää. Juttu lensi tällä kovalla Kalamiehellä ja aika kului kuin siivillä. Loppu illan kartoitimme aluetta ja yritimme etsiä suurempia kaikuja, joille pääsisimme tiputtamaan mollukan naaman eteen.
Tässä ei onnistuttu ja mateen pituus jäi 57 cm eli 57 pisteeseen, tällä matikalla nousimme kilpailussa neljänneksi. Kilpailua voi seurata tästä!
Takaa-ajaminen jatkuu sijalta 4.