Törmäsin interwepin ihmeellisessä maailmassa tuohon ekaan kuvaan jossa on

Lähde: 

Törmäsin interwepin ihmeellisessä maailmassa tuohon ekaan kuvaan jossa on tuollainen ”kiduskansi” nostin. Itse kun olen laiska käyttämään hanskaa, niin välillä tulee maksettua laskua laiskuudesta, joskus vähän verisemminkin 😬😎

Googlauksen tuloksena kapistus on nimeltään Fish Pick ja tekija dy-kast. Kuvan perusteella on vaikea sanoa paljonko rungossa on pinta-alaa siinä kohdassa, jossa normaalisti etusormi nojaa kidusten yhtymäkohtaan?

Oikein käytettynä, kuten kiduskansiote, tämä voisi toimia, ainakin siten kuin usein tulee tehtyä, että vain hauen pää nostetaan vedestä ylös koukkuja irrotettaessa. Samoin nostossa voi yhtälailla tukea vatsan alta, jos kala tuodaan veneeseen.

Miinuksina tulee mieleen kalan pyörähtäminen, käden saa (useimmiten) pois, mutta tuosta puuttuu kokonaan tunto. Tosin, ainahan pickistä voi päästää irti, siinä on käsittääkseni rannelenkki.

Äkkiä ajateltuna on kalan kannalta varmasti parempi kuin boga grip ja selkeästi vähemmän ihmisverta vuodattavampi kuin kiduskaariote.
Tuleeko jollakulla mieleen plussia tai miinuksia kapistuksen suhteen ja onko kukaan koskaan käyttänyt?

Pitääpä yrittää tutustua ko. kapistukseen Amerikan reissulla.