Testissä FeelFree Lure 11,5

Lähde: 

”Eikö tuo ole kauhean kiikkerä?” on kysymys, jonka olen saanut kuulla kymmeniä kertoja sen jälkeen, kun ostin FeelFree Lure 11,5 kalastuskajakin. Nyt parin pidemmän reissun perusteella osaan paremmin kertoa vastauksen tähän kiperään kysymykseen sekä pariin muuhunkin juttuun ihan tavallisen jantterin näkökulmasta.

No oliko se kiikkerä? Kajakin tuntumaa voisi verrata soutuveneeseen. Istuma-asennossa kajakki on todella vakaa ja mukava peli, mutta sitten kun nouset seisomaan, niin toki vaatii tasapainoa samalla tavalla kuin soutuveneessäkin. Ei se sen ihmeellisempää ole.

Kajakki on kuin veneiden moottoripyörä. Helpomminkin voisi kulkea ja tavaraa saisi enemmän mukaan, mutta tässä on sitä jotain erilaista, mikä erottuu edukseen harmaasta Bustereiden massasta. Voisi sanoa, että urheilukalastuksesta tuli kalastusurheilua. Vaikka kuntoilen säännöllisesti salilla ja lenkkipoluilla, niin muutaman tunnin kajakkireissu tarjosi sellaisen vatsalihastreenin, mikä tuntui vielä seuraavanakin päivänä. Mahtavaa yhdistää kaksi harrastusta toisiinsa, mutta kuten sanoin, helpommallakin varmasti pääsisi.

Toisena testipäivänä tuuli oli aika järkyttävä, joten suurten selkien ylitykset olivat noviisille kova pala. 60 heppaiseen Mercuryyn tottuneelle oli outoa, miten kauan siirtymiin kuluikaan nyt aikaa. Jos fiilis oli melonnan aikana pahimmillaan sitä, että purtiin hammasta, niin kalapaikoilla homma kääntyi päälaelleen ja kajakki pääsi näyttämään kyntensä. Kaikki tavarat ovat käden ulottuvilla ja tuntuma kalastuspaikkaan on aivan omaa luokkaansa.

 
Mitä tulee varusteisiin, niin kaikuluotain on lähes välttämätön. Sokkona heittäminen on välillä turhauttanut, kun et tiedä yhtään oletko oikeilla paikoilla vai et. Sen hankintaa suosittelen ehdottomasti! Myös tabletti ja vedenkestävä bluetooth-kaiutin on lyömätön yhdistelmä. Omassa kajakissa on lisäksi Scottyn Baitboard, joka ei ihan vastannut odotuksia. Pöytä on jatkuvasti johonkin suuntaan vinossa tai tiellä, mutta ehkä se löytää paikkansa vielä kesän aikana – Sitä en suosittele hankkimaan ainakaan heti kättelyssä, vaikka näyttää varmasti kuvastoissa kivalta ja näppärältä.

Kokonaisuutena FeelFree Lure 11,5 on ehdottomasti tutustumisen arvoinen laite, jonka avulla saa aivan erilaisen perspektiivin kalastukseen ja kalapaikkoihin. Parin reissun kokemusten perusteella hirmuisen syvällisiin johtopäätöksiin ei vielä ole päästy, joten testaaminen jatkukoon!