Tiira vai mikälie lokkilintu, paskovat laiturit ja pilaavat vielä maisemat

Lähde: 

Tiira vai mikälie lokkilintu, paskovat laiturit ja pilaavat vielä maisemat paskomalla luodot, pitävät vielä kamalaa meteliä, niinkö?

Tämä tässä on räyskä, kaunis lintu joita on ilmeisesti n. 700 paria. Räyskä istuu Jarmo Neuvosen kalapakin päällä keräämässä voimia taistelusta henkensä pitimiksi.

Jarmo oli kavereidensa kanssa kalassa Lohjanjärvellä, kun löysivät tuon linnun räpiköimässä vedessä. Räyskä oli tarttunut vaappuun nokasta sekä jalastaan ja siima jossa vaappu oli, oli takertunut pohjaan useamman painovieheen avulla. Lintu saatiin irti, osa siimasta pois järvestä ja kotvan aikaa lepäiltyään se lensi muiden vesilintujen sekaan.

Räyskä oli rengastettu ja tiedot lähetettiin kiinnostuksen vuoksi eteenpäin. Muutama päivä tuosta tuli paluupostissa tietoja jotka kannattaa lukea ja sisäistää;

Rengastuspäivä 12.06.1999. Rengastettu Dragsfjärd poikasena joka jo lähtenyt pesästä. Rengastuksesta kului löytöön 7355 päivää (20 vuotta 1 kuukausi 19 päivää.
On siinä linnulla ikää ja kilometrejä.

Liian usein kuulee tarinoita miten näitäkin luontokappaleita kohdellaan ja oikeasti vihataan. Milloin niitä ammutaan syystä, että niitä on liikaa lähellä ”minun” mökkiä, tai katkotaan kauloja, kun menivät ottamaan pinnassa vedettävän syöttikalan.
Ei ymmärrä 🤔🤔🤔

Onneksi on myös näitä ihmisiä, kuten Jarmo Neuvonen, jotka välittävät ympäristöstä sekä eläimistä vesillä ollessaan. Hieno teko, arvostan ⭐️⭐️⭐️
Mike