Venemessut

Lähde: 

Aijai. Venemessut – Yksi vuoden kovimmista kohokohdista! Tapahtuma on ehkä hieman toistanut itseään vuosi toisensa perään, mutta mielestäni tällä kertaa oltiin onnistuttu erittäin positiivisesti ja meininki oli parhainta moneen vuoteen.

Heti kärkeen voisi sanoa, että messuille ei kannata lähteä kellon kanssa, kuten meikäläinen teki. Nähtävää on niin paljon, että kiertelyyn tulee varata aikaa ihan kylmän viileästi koko päivä… Ja ylimääräistä rahaa myös suosittelen ottamaan mukaan, oli meinaan sen verran kovia messutarjouksia (kerron kohta lisää)!

Messut ovat jakaantuneet kahteen halliin ja yläkertaan. Toinen näistä halleista on täynnä ökyveneitä ja suomenruotsalaisia kavereita kauluspaidat päällä pönöttämässä viinilasit kädessä. No okei, oli ehkä ”hieman” kärjistetty mielikuva, mutta kuitenkin! Kaltaiseni tavallinen jantteri sai ihmetellä uusia Silvereitä aivan rauhassa ilman huolta siitä, että myyjät tulisivat kysymättä jutulle, kuten kuvasta näkyy. Olihan veneet komeita, mutta siihen se jäikin omalta osaltani. Hyviä veneitä oli kyllä pilvin pimein, mutta jotenkin fokus oli mulla tänä vuonna vähän muualla – Busterit ja Silverit on nähty jo niin moneen kertaan etten jaksa oikein syttyä niistä…

Toinen puoli olikin sitten meille kalamiehille tehty. Esittelijöiden välillä valtasi todella rento ja hyvä messufiilis, jota me siimatsolmussa.comissa arvostamme paljon. Erityisesti ison esittelyaltaan reunalla majailevat BoatStarin kaverit nostivat riman korkealle tässä aiheessa tänäkin vuonna – Mahtavaa porukkaa! Pieni tipsi muuten tähän väliin, Rapala-altaan vieressä olevalla kalastustarvike pisteellä oli järkyttävän hyviä messutarjouksia, vapoja lähti jopa -80% alennuksella!!! Sanomattakin varmaan selvää, että oma tili upotettiin sinne aika komeasti. Myös haukikumeja ym. löytyi aivan naurettavalla hinnalla.

Kalastushallin väkeä viihdytti Peltsi ja mieshän on näissä hommissa kuin kala vedessä – Aivan lyömätön valinta! Ja ylipäätään juuri tätä tarkoitan hyvällä messuhuumalla; tavallinen kaveri voi kävellä ympäriinsä ja mennä juttelemaan julkkiksille hyvillä mielin ja pyytää vaikka kaverikuvaa tai kalastusvinkkejä! Samalla voi hörppiä take away-kahvia ja shoppailla uutta kalastusromua mielin määrin. Onko parempaa tapaa viettää talvipäivää, kysyn vaan?

Messukeskuksen yläkerrasta löytyi puolestaan veneilyyn suunnattuja tarvikkeita, vaatteita ja muuta mukavaa. Tuttuun ja totuttuun tapaan Ursuitin osasto näkyi ja kuului kauas – Hyvän meiningin lisäksi heillä oli myös tosi kovia messutarjouksia esimerkiksi talvitakeista. Jos haluat osallistua heidän arvontaan, niin klikkaappa TÄSTÄ linkistä tai käy morottamassa henkilökuntaa messuilla.

Kuten todettua, messut olivat mielestäni menestys ja kaikkea kerrottavaa ei saa mahdutettua tähän yhteen blogijuttuun. Jos nyt jotain kritiikkiä pitää antaa niin ainoa asia mihin Venemessuilla joutuu aina pettymään on ruuan hinta (limsa ja sämpylä maksoi 9€) sekä lehdistökeskuksen luona pönöttävien vartijoiden käytös on vuosi toisensa perään yhtä tympeää. Näistä asioista ei kuitenkaan kannata välittää; omat eväät vain mukaan ja messuille mars mars sanon minä – Varmasti kannattaa käydä!