Vitträskillä

Lähde: 

Myös viime sunnuntaina tuli vielä koitettua ahventa Vitträskiltä. Tuuli oli melko navakka ja suunta luoteesta, joten päätettiin yrittää järven länsipuolelta, jossa on vähän tyynempää. Järvellä oltiin jälleen hyvissä ajoin aamuhämärässä.

Kunnollisia laikkuja ei tuolta puolelta järveä löytynyt, vaikkakin matkan varrella paikoitellen oli aika isoja vähälumisia alueita, joissa oli ilmeisesti pilkitty aika paljon. Muuten tuolla puolella järveä oli lunta selvästi enemmän kuin edellispäivän alueilla. Päätettiinkin kävellä suoraan syvempään veteen noin 15m viivalle. Muutama reikä mieheen sinne tehtiin, mutta kyllä aika hiljaista piteli. Kaksi kalaa kävi pilkkiä katsomassa yhdellä reiällä, joista toisen 150g ahvenen sain ylöskin morrilla.

Päätettiin lähteä kokeilemaan näitä isoja vähälumisia alueita, ja Juha saikin melko nopeasti ahvenen tai pari noin 12m vedestä. Parin reiän jälkeen löysin myös itse kaloja 10m vedestä. Ahvenet oli edelliseen päivään verrattuna pieniä noin 70g. Jossain vaiheessa pilkinnän lomassa tunsin kun silmään meni joku roska ja koitin hieroa sitä pois kuitenkaan siinä onnistumatta. Yritin myös huuhtoa silmää pilkkireiän vedellä, mutta se ei auttanut.

Roskantunne teki pilkkimisestä hyvin vaikeaa/melkein mahdotonta, ja kun tilanne ei noin tunnissa helpottanut päätimme lähteä jo järveltä pois. Onnistuin silti saamaan alueelta muutaman yli 150g ahvenen isoimman painaessa 200g. Melkein kaikki ahvenet nousi tuosta samasta reiästä morrilla 10m vedestä. Kokonaissaaliikseni jäi noin 15 ahventa ja keskipaino varmaan vähän alle 100g luokkaa.

Koitin vielä kotikonstein huuhtoa silmää, mutta sekään ei auttanut ja kävin terveyskeskuksessa, jossa silmää tutkittiin. Mitään roskaa silmästä ei löytynyt, mutta naarmu löytyi ja sain pitää seuraavat pari tuntia silmälappua, ja silmävoidetta on saanut laittaa nyt muutaman päivän ajan.

Kyllä heikolta vaikutti kalantulo tuolla puolella järveä, ei näkynyt kaiussakaan kummempia kalamääriä, vaan itse asiassa sunnuntaina alla olleet kalat tulivat aika hyvällä prosentilla ylös asti. Taas tuli tosin turvauduttua morriin.

Kalajäädykettä...taisi olla parvekkeella turhan kylmä