Hyppää pääsisältöön
Kalastus.com
Etusivu
Keskustelu
Kalenteri
Galleriat
Kalaruoka
Kalastuksen ABC
Kalastusvideot
Kalastuslinkit
Hauen pilkintä
topi112
19.12.2002 - 21:12
Hauen pilkintä
Hauen pilkintä metsälammella
Haukipilkeistä
Lisää keskustelua hauen pilkinnästä
Lisää vinkkejä
Perusvinkkejä
Pilkkivinkkejä sisävesille
Keskustelualueet
Kaikkea kalastuksesta
Mainostus sallittu
Uutisia
Viritykset ja rakentelu
Raportteja kalavesiltä
Kalastusvideot
Uusimmat viestit 2h
Uusimmat viestit 12h
Uusimmat viestit 24h
Lisää uusi viesti
Kirjautuminen
Käyttäjätunnus tai sähköposti
*
Salasana
*
Luo uusi käyttäjätili
Pyydä uutta salasanaa
OMAT TIETONI
Muuta asetuksiasi
Muuta profiiliasi
Netiketti
Omat galleriat
Omat ilmoitukset
Foorumihaku
Ohops. Tuli pieni kirjoitusvirhe. Sen pystypilkin nimi olikin valio.
Nilsun tasarit on ihan jees (riippuu vähän koosta minkä ostit), mutta Rapalan vaakapilkit olisivat olleet tähän puuhaan parempia. Valio 11 cm on haukipilkkien eliittiä, jälleen muut koot eivät ole aivan yhtä hyviä. Ja tietysti vieheiden väritkin ratkaisevat, aina vesistön mukaan.
Todennäköisesti olisit samalla rahamäärällä parantanut sijoitustasi kilpailussa enemmän, jos olisit teroituttanut summalla kairasi ja pistänyt pilkkionkiin avovesipakista vaikka Räsäsen seiskan tai Professor 1:sen, siis kevyen leijaavan lusikan.
Kysymyksestä päätellen taistelet kilpailussa lähinnä siitä, saatko hauen vaiko et. Useimmat eivät tule saamaan, vaikka haukikisassa järven täytyy olla varmaan aika hyvä.
Suurin kala iskee 4,5 metrin syvyydestä kivikkoisen niemenkärjestä, mutta voittosaalis saadaan silti matalasta 1,5-2 metriä laakealta kaislikkoon päättyvältä pohjoispuolen rannalta.
--ako
mitä vapaa ja minkä paksuista (monofiili-)siimaa hauen pilkinnässä kannattaisi käyttää ? Pitääkö vavassa olla toimiva jarru vai käykö tavallinen vähän järeämpi halpa pilkkivapa ?
Kestääkö "tavallinen kesäkäyttöön ostettu" siima talvella vai heikkeneekö sa jäätyessään enemmän kuin oikeat pilkkisiimat ?
Jos valitset valion teet varman päätöksen. Hauen pilkintään riittää mainiosti laadukas 0.30 millinen. Se ei haittaa isojen tasareiden/valion uintia. Vavassa on oltava jarru. Kokeile onkesi jarrua siten, että pidät pilkistä/siimasta tiukasti kiinni ja repäiset vavalla siimaa reilulla voimalla. Jos kela antaa siimaa, niin jarru toimii. Tavallisen pilkkivavan jarrun kynsi on helppo viilata herkemmäksi. 0.30 kestää aika rajun repäisyn. Valion alle vaikka viehelukolla riittävän iso kolmihaarakoukku. Perukkeena olen itse käyttänyt noin 30 senttistä lujaa punottua siimaa ja yhtään pilliä ei ole mennyt vaikka haukia olen saanut aika paljon. Etsi rauhallinen paikka ja pilkiä reiät kahteen kertaan. Reikiä tulee porata ahkerasti eikä kököttää yhdellä lävellä pitkään. Muista ottaa kalakoukku mukaan ja pitää se aina saatavilla! Itselläni on noin 70 senttinen katkenneesta vavasta + isosta koukusta pikaliimalla ja rautalangalla tekemäni kalakoukku, joka on pelastanut monta haukea ja isoa ahventa reppuun.
Jos oot Kangasalaan menossa:

Olin joku vuosi sitten toimitsijana siellä ja silloin 90% kaloista tuli järven syvemmän paikan reunoilta. Noista pilkeistä en osaa sanoo sinne mitään, kun en ole järvisuomessa koskaan haukia kokeillut.
Mitkä ovat parhaita uistimia hauelle pilkinnässä.
Avannon keilasta sivulle puikkaavat ja vajotessaan värisevät kookkaahkot lusikkauistimet ovat yleisesti ottaen parhaita. Kannattaa katsoa uinti jossain avovedessä (jos iso saavi riittää katsomiseen, pilkki ei ole hyvä). Isohko Räsänen ja n. 10 cm Professor ainakin toimivat.
Vaakapilkillä saan itse kuitenkin paremmat kicksit, siksi en käytä yleensä yleisesti parasta haukipilkillä.
--ako
Minkälaiset paikat ovat järvissä ja lammissa hyviä hauenpilkintä paikkoja joista haukea kannattaisi lähteä pilkkimällä yrittämään ja miten hyvän hauki pilkki paikan tunnistaa esim samalle näyttävästä ympäristöstä.Kysyisin myös hyviä hauenpilkintä lampia,järviä ja Saimaan osia Mikkelin läheltä.Kiitos vastauksista jo etukäteen.
Heinikosta/poukamista. Hauet ovat yleensä siellä missä ahvenekkin.
Hauen pilkintä
--ako
Erään kerran pilkkiressulla tuli ilmi että jään alla saattaa olla isoja haukia, järvi oli niistä tunnettu. Niitä koitettiin tavalliseen "harripilkkiin" saada iskemään mutta ei mainittavaa tulosta, saattoi joltain koukun viedä ja jonkun pilkkiä käydä tönimässä.
Pilkkirepun sisällöstä piti keksiä jotain erikoista ja sieltä löytyi iso ja värikäs rautulätkä ja Droppen 6g vaiko 8g ja joitain pikku kolmihaarakoukkuja. Rautulätkään värkkäsin pari koukkua ja droppenin kiinni renkaalla. Ja keksintö veteen.
Eikä kauaa mennyt kun alkoi tapahtua. Jonkin aikaa hauskaa kesti mutta lopulta kala karkasi. Siima kyllä kesti, mutta droppenin koukut oikesivat. Tuosta viisastuneena nostin sitten rautulätkän ylös, ja pakenin paikalta. Eli tässä tapauksessa riittävän isoa ja mielenkiintoista kun tarjosi niin näköjään tapahtui.
kun laitat siniselkäisen rapalan ison tasapainon siihen värikoukku ja norssin palasen ja viel siima 0,5 ni kyllä tulee!!!
Sain viime keväänä huhtikuun alussa Suvakselta haukea sy. 13-17,5 (luotain). Viikko sitten 6-tuuman avannossa möllötti todella iso hauki niskasta ja pään keskiosasta arvioiden (ei mahtunut kokonaan reiän alle). Siima oli 0,14, ketjullinen pystypilkki (pilkin ahventa). kala otti välivedestä 6-7 m kun syvyyttä oli 10,5. Puolisen tuntia kului pelatessa, lyhyellä koukulla piti työntää käsivarsi avantoon ja kun ei nähnyt mitään, koukkasin siiman poikki. Ei siitä hauesta, mutta hyvä pilkki. Isot hauet uistellaan täällä Suvaksella 12-13 metristä. Kolmena viime vuonna: 9500,6200,5800,5600,5300 ja runsaasti yli kolmikiloisia. Täkyraksilla ja isolla Shad Rapilla. Sen särki on kudun jälkeen särkeä särjemmän näköinen. Hämmästyttävän harva saa isoja vuosittain. Mutta hämmästyttävän harva myös vetää syvältä. Ahvenen pilkintä täällä Suvaksen (Saimaan vesistö) puhtaissa ja melko kirkkaissa vesissä on oivaa yli 10 metrin syvyydessä. Haukiriski kuuluu kuvaan.
Onko Beten "krokotiilistä" haukipilkiksi?
Lisää uusi kommentti